Crna Gora - izbori i nova vlada

Koliko će trajati nova vlada?

• Trajaće pun mandat

glasova: 6 37,5%
  • Trajaće 2 - 3 godine

glasova: 4 25,0%
  • Trajaće 1 godinu

glasova: 6 37,5%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Strakse i Bren, taj Srbin koji formira vladu a ne povuce priznanje Kosova i ne smeta mu clanstvo u NATO, ja ne sporim da je to moguce, samo kazem da to nije vise Srbin nego neko ko se prodao zbog vlasti, i onda ne kapiram poentu sta mi imamo od toga da li je Milo ili taj navodni Srbin, nama isto

A jesi se pitao da li je to moguce i da li je mozda i do drugih. Kosovo mozda i moze da se sredi, ali ulazak u Nato je cementiran bar u naredne dve decenije.

Strakse i Bren, taj Srbin koji formira vladu a ne povuce priznanje Kosova i ne smeta mu clanstvo u NATO, ja ne sporim da je to moguce, samo kazem da to nije vise Srbin nego neko ko se prodao zbog vlasti, i onda ne kapiram poentu sta mi imamo od toga da li je Milo ili taj navodni Srbin, nama isto

A za takim pristupom cu Srbi uvek najjebati. Ne sme se terati inat, pa traziti ne moguce.

Malo pragmaticnost.

Ne moze odma.
Daj ti srusi vucica izdajnika pa posle nekom pametuj...
Prvo unistiti dps time ce se pojacati front... Potom Kosovo.... Polako sad je bitna vlada.... Pa raspad dps...

Pošto je razlika samo jedan mandat nova vlada će gledati da bude gradjanska i tolerantna što je više moguće i oko manjina kako bi razlika u mandatima bila što čvršća. Tako da neće se gledati da se nerviraju Dritan i albanska opcija oko Kosova a Aleksa i Bošnje da se smaraju oko NATO.

To članstvo CG u NATO je nekako metafizička kategorija ,nema od njega ni koristi , a ni štete , bar sa strane gledajući . Osim simboličkog značaja ne verujem da je bilo ko dole osetio neke promene tim povodom .

Toliko je metaforička kategorija da su Rusi prevozili S-400 u Srbiju preko Bugarske.
Daleko prirodnije bi bilo da je S-400 išao najpre brodom preko Mediterana i Jadrana, a zatim prugom Beograd-Bar.

Pošto je razlika samo jedan mandat nova vlada će gledati da bude gradjanska i tolerantna što je više moguće i oko manjina kako bi razlika u mandatima bila što čvršća. Tako da neće se gledati da se nerviraju Dritan i albanska opcija oko Kosova a Aleksa da se smara oko NATO.
Doce to na svoje izmenom milove diktature. Dozvoliti Crnogorci ma u srbiji dvojno drzavljanstvo ko sto imaju u nemackoj potom imaju pravo glasa svi Crnogorci i to je to....

Ali ne vladaju samo Srbi, Aleksa i Dritan mlataraju crnogorskim zastavama. Plus kada se priključe manjine novoj vladi to će biti multietnička vlada a ne neka srpska kako ovde neki maštaju.

Naravno jer ta srpska opcija nema vecinsku podrsku. To je u najboljem slucaju tek 30 posto glasova.

Buducnost za CG je takodje dosta promenila plocu znajuci da ne mogu da privuku glasace ako budu bili protiv EU, tako da su sve opozicione stranke prakticno na istoj liniji. Pitanje je samo kako ce oni funkcionisati jer su prilicno ideoloski razliciti. Ali svaki zaokret koji bi Buducnost pokusala da napravi bi doveo sigurno do sloma koalicije i pada vlade. Onda bi se opet vratili na staro, gde bi URA i ostali pre formirali koaliciju sa DPS-om a da ostanu na putu EU nego sto bi nastavili saradnju sa srpskim strankama. Mislim da Milo racuna da mu je bolje da se sada povuce i ne forsira vlast po svaku cenu, racunajuci da ce se vrlo brzo koalicioni partneri posvadjati. Jer forsiranjem moze samo da izgubi a ovako se demokratski kao povukao a verovatno smislja i vreba iz prikrajka.

Ono sto ja mislim je da je odlicno da se promeni garnitura i da se formira ekspertska vlada. Za njih (i sve drzave sveta) je bitno samo da oslobode strukture sistema od vladavine jedne stranke i jednog coveka i da se lepo smenjuju na izborima. Kad bi izdrzali 4 godine, bilo bi sjajno.

Pošto je razlika samo jedan mandat nova vlada će gledati da bude gradjanska i tolerantna što je više moguće i oko manjina kako bi razlika u mandatima bila što čvršća. Tako da neće se gledati da se nerviraju Dritan i albanska opcija oko Kosova a Aleksa i Bošnje da se smara oko NATO.

Bre, za 6 meseci do godinu dana DPS neće više postojati: biće rascepkan na niz nekakvih stranaka sa prefiksom "crnogorska" u nazivu. A veći deo članstva će preći u dosadašnju opoziciju. I DPS više neće moći da kupuje glasove, tako da će te crnogorske stranke imati sveukupno 15tak % podrške u narodu.

Expertska vlada je popularna floskula.

Vazno je da u ministarstvima sede eksperti, cija glavna vrlina nije mesanje zastave, nego strucnjaci koji se ne menjaju posle svakog izbora. A ministar mora i treba biti politicki covek.

Ovo oko ekspertske vlade su gluposti.

Vazno je imati mnogo strucnjaka u srednjem menedzmendu, onda mozes i na krov imati coveka koji je politicka licnost.

Naravno jer ta srpska opcija nema vecinsku podrsku. To je u najboljem slucaju tek 30 posto glasova.

Buducnost za CG je takodje dosta promenila plocu znajuci da ne mogu da privuku glasace ako budu bili protiv EU, tako da su sve opozicione stranke prakticno na istoj liniji. Pitanje je samo kako ce oni funkcionisati jer su prilicno ideoloski razliciti. Ali svaki zaokret koji bi Buducnost pokusala da napravi bi doveo sigurno do sloma koalicije i pada vlade. Onda bi se opet vratili na staro, gde bi URA i ostali pre formirali koaliciju sa DPS-om a da ostanu na putu EU nego sto bi nastavili saradnju sa srpskim strankama. Mislim da Milo racuna da mu je bolje da se sada povuce i ne forsira vlast po svaku cenu, racunajuci da ce se vrlo brzo koalicioni partneri posvadjati. Jer forsiranjem moze samo da izgubi a ovako se demokratski kao povukao a verovatno smislja i vreba iz prikrajka.

Ono sto ja mislim je da je odlicno da se promeni garnitura i da se formira ekspertska vlada. Za njih (i sve drzave sveta) je bitno samo da oslobode strukture sistema od vladavine jedne stranke i jednog coveka i da se lepo smenjuju na izborima. Kad bi izdrzali 4 godine, bilo bi sjajno.
Запели сте ДПС, па Мило, па ДПС... а не питате се шта ће остати од тог ДПС-а кад оду у опозицију, чиме ће ДПС уцјењивати бираче да гласају за њих, чиме ће откупљивати личне карте и да ли ће им то бити дозвољено? Мислите да неће бити судског епилога ДПС/Мило афера? Који вам је куа?

Ovog siptara i svercera cigareta odmah u zatvor.

milo1234.jpg

Expertska vlada je popularna floskula.

Vazno je da u ministarstvima sede eksperti, cija glavna vrlina nije mesanje zastave, nego strucnjaci koji se ne menjaju posle svakog izbora. A ministar mora i treba biti politicki covek.

Ovo oko ekspertske vlade su gluposti.

Vazno je imati mnogo strucnjaka u srednjem menedzmendu, onda mozes i na krov imati coveka koji je politicka licnost.
Довољно је да су наредних годину ДПС развласти, покрену судски поступци и ДПС је ***нуо у чабар. Ако то не буде у стању нова власт, онда су Монтенегрини ставрно заслужили Мила и његове криминалце.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back