Naravno jer ta srpska opcija nema vecinsku podrsku. To je u najboljem slucaju tek 30 posto glasova.
Buducnost za CG je takodje dosta promenila plocu znajuci da ne mogu da privuku glasace ako budu bili protiv EU, tako da su sve opozicione stranke prakticno na istoj liniji. Pitanje je samo kako ce oni funkcionisati jer su prilicno ideoloski razliciti. Ali svaki zaokret koji bi Buducnost pokusala da napravi bi doveo sigurno do sloma koalicije i pada vlade. Onda bi se opet vratili na staro, gde bi URA i ostali pre formirali koaliciju sa DPS-om a da ostanu na putu EU nego sto bi nastavili saradnju sa srpskim strankama. Mislim da Milo racuna da mu je bolje da se sada povuce i ne forsira vlast po svaku cenu, racunajuci da ce se vrlo brzo koalicioni partneri posvadjati. Jer forsiranjem moze samo da izgubi a ovako se demokratski kao povukao a verovatno smislja i vreba iz prikrajka.
Ono sto ja mislim je da je odlicno da se promeni garnitura i da se formira ekspertska vlada. Za njih (i sve drzave sveta) je bitno samo da oslobode strukture sistema od vladavine jedne stranke i jednog coveka i da se lepo smenjuju na izborima. Kad bi izdrzali 4 godine, bilo bi sjajno.