Crna Gora - izbori i nova vlada

Koliko će trajati nova vlada?

• Trajaće pun mandat

glasova: 6 37,5%
  • Trajaće 2 - 3 godine

glasova: 4 25,0%
  • Trajaće 1 godinu

glasova: 6 37,5%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je dobro dok ne krenu auto litije iz Republike Srpske u Crnu Goru.
EghRsqnUcAM9mh8.jpeg

Лажним црногорским гласачима Европска имиграциона полиција ФРОНТЕХ ушла у траг, слиједе имиграциони поступци у земљама ЕУ
29. Avgusta 2020. 22:51 Signal Redakcija 0 Komentara
Грађани Црне Горе у сарадњи са адвокатима и европским стручњацима за безбједност доставили су европској полицији за границе ФРОНТЕХ базу од преко 1000 лица који гласају у Црној Гори, а имају боравиште, азил или држављанство неке од европских држава, или у њима живе илегално дуже од 6 мјесеци. Подаци садрже велики број чврстих доказа о кршењу европских имиграционих закона, фотографије лица, регистарске таблице, адресе и послове, као и изводе и доказе да уредно незаконито гласају у Црној Гори кршећи низ закона. Портал ”Сигнал” сазнаје да ће се ови подаци о лицима одмах наћи у граничним базама података свих европских земаља, као и у базама података појединих имиграционих служби, прије свега Швајцарске, Луксембурга, Италије и Њемачке. Осим кривичне одговорности у Црној Гори, лица која буду гласала 30. августа супротно црногорским законима, биће готово сигурно кривично гоњена у Србији, БиХ и Словенији. Кампања за предстојеће парламентарне изборе у Црној Гори се сматра једном од најпрљавијих до сада, али је велики број лица која ће гласати противно закону већ идентификован и по први пут ће бити процесуиран на овакав начин.
  • 3-2.jpg
  • 4-2.jpg
  • 5-2.jpg
  • 6-2.jpg
  • 7-2.jpg
  • 8-2.jpg
  • 9-2.jpg
  • 10-2.jpg
  • 11-2.jpg
  • 12-2.jpg
  • 13-2.jpg
  • 14-2.jpg
  • 15-2.jpg
  • 17-2.jpg
  • 18-2.jpg
  • 19-2.jpg
  • 20-2.jpg
  • 21-2.jpg
  • 22-2.jpg
  • 24-2.jpg

20200830_015558.jpg

Džejson Emert iz Republikanske partije Sjedinjenih Američkih Država, podržao je predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića i koaliciju “Za budućnost CG” na predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

„Nebojšu poznajem već nekoliko godina i znam koliko Nebojša voli svoju zemlju. Od prvog trenutka kad sam ga upoznao, otkrio sam da je politički pronicljiv, zreo i strastven u rješavanju teških problema, a to je upravo ono što je Crnoj Gori potrebno u svojoj budućnosti – vođstvo”, kazao je Emert.

On je istakao da vodi napore širom svijeta da podrži demokratiju, ljudska prava, vladavinu zakona i slobodnih ljudi.

“Nebojša je bio sa mnom na svakom koraku u podršci prava slobodnih ljudi, posebno u Crnoj Gori, tako da već dugo znam koliko bi ljudi u CG imali sreće da imaju takvog predanog slugu za svoju budućnost”, navodi se u saopštenju.

Emert je kazao da nikada nije bilo važnijih izbora za budućnost Crne Gore od ovih predstojećih izbora.

Pismo podrške
Pismo podrškefoto: Pokret za promjene
“Sa nacijom u dubokoj ekonomskoj i moralnoj krizi trebaće neko poput Nebojše Medojevića da ustanovi i sprovede neophodne reforme i da popravi Crnu Goru. Nebojša ima neuporedivo iskustvo i kompetencije koje ga preporučuju od prvog dana. On bi vodio državu promišljeno i sa velikom pažnjom donosio najbolje odluke za sve. Štaviše, Pokret za promjene i koalicija„ Za budućnost Crne Gore nudi najbolju priliku da se ispravi šta nije u redu u Crnoj Gori. Oni će raditi teško, stvoriti bolji život za sve građane i nastaviti borbu za demokratiju i jednakost za sve njene građane svakog dana. Oni u meni imaju prijatelja”, dodao je Emert u saopštenju.

On je kazao i da je Crna Gora “jedno od najljepših mjesta na zemlji”.

“Ali lijepa država zaslužuje i prosperitetnu budućnost takođe. A to nije moguće sa trenutnom vladom. Zato, ne bih mogao sa većim entuzijazmom preporučiti Nebojšu Medojevića, Pokret za Promjene, i koaliciju „Za budućnost Crne Gore“. Sada je vrijeme za promjenu toka crnogorske budućnosti stvaranjem jake, prosperitetne Crne Gore za sve njene građane. Ponosan sam što pružam svoju podršku i nadam se da ćete glasati za bolju budućnost – za Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju.

Iz Pokreta za promjene su objasnili da je Džejson Frederik Emert advokat i osnivač The Emert Group, međunarode savjetničke agencije. Pored toga, predaje međunarodno pravo, američku spoljnu politiku i međunarodnu bezbjednost na univerzitetima u Sjedinjenim Državama. Služio je u više misija za posmatranje izbora i obučavao političke lidere širom svijeta o upravljanju i izborima. Služio je kao predsjedavajući Mlade republikanske nacionalne federacije od 2017-2019 tokom predsjedničkog mandata Donalda Trampa i bio je predsjedavajući Međunarodne unije mladih demokrata od 2014-2016.

Mislim da je još i starija ali je kao modifikovana više puta. Ovo što sam ja viđao bilo je M-7x, ako se dobro sećam.
Sumnjam da bi i štuku mogla da skine ali je za pešadiju bila strah i užas kada se oglasi.

Прага М53/59 , 30/2мм, почела да се развија 1950 год у употребу ушла 1953 а неке модификације доживела 1959 ;)

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon što je 16. juna 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, danas je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je reč o izborima na lokalnom nivou, doneo Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor.

https://www.novosti.rs/vesti/crna_g...ka-Djukanovica-Izbori-u-Crnoj-Gori-30-avgusta

Dakle ovo će biti svakako ključni izbori nakon raznih dešavanja zadnjih nekoliko meseci.

Opozicija je ranije najavljivala bojkot ali moguće je da ipak izadju i pokušaju da pobede.

Kakva su vaša predvidjanja?

Moja predvidjanja su da ko zivi u Crnoj Gori vrlo dobro zna, da ce Milo Djukanovic da se skoni sa vlasti kada mu dosadi i kad sam odluci ili ako ne daj ti boze bude imao kakav nesrecan slucaj.

Isto tako osim sto vecina tog kukalog naroda osim sto trpi ogromnu nepravdu citav zivot, plus ima mrznju od strane komsija, sto su "donijeli odluke" za koje ih niko nije pitao.

A onaj ko ga naslijedi tek ce da nadrlja dok popravi stavri koje je on unistavao godinama. Ako unistavas nesto 15 godina, trebace ti 15 godina da ga popravis. Naravno nece stvari se ne mogu ni popraviti, nego ostaju zauvijek unistene. Kao sto su rijeke u Crnoj Gori, kao sto je mrznja koje je posijana po metodu zavadi pa vladaj. Kao sto su prodata kulturna naslijedja strancima, koja ne bi trebala uopste da budu na prodaji .

Zamislite ako imate lijepu zelenu bastu i vlasnik ste te baste, i ako sipate benzin 15 godina u tu bastu koliko godina ce trebati da pozeleni opet kada promijeni vlasnika. Ili ako imate jezero. Ili ako maltertirate jednu osobu 15 godina i drzite ga kao taoca koliko ce vremena trebati da se oporavi, mozda citav zivot mozda nikad. Naravno u svemu sto sam pomenula ima izuzetaka. I za komsije i za ljude u crnoj gori i za unistavanje. Ima jos bogami po nesto ne unisteno. :D

Poslednja izmena od moderatora:
Evo rece nas srbenda Juro

Igor Jurić
@lojzija

Da sutra pobedi i razum, i srce, čojstvo i junaštvo. Ponos. Narod. Za čast, slobodu i dostojanstvo Crne Gore. Živela Srbija ! Živela srpska Crna Gora !
11:41 пре подне · 29. авг 2020.·Twitter for iPhone

Brine se za Crnu Goru dok u Srbiji neki politicar pedofil zlostavlja dete a on zna za to vec 6 meseci i cuti.Dobio pare da cuti?

Jako zanimljiva situacija će biti sutra. Koalicija oko DPS-a već dva izbora zaredom beleži procentualni pad u glasovima, a po svemu sudeći taj trend će nastaviti još većom brzinom. Takođe zadnja tri izbora su pokazala da što je veća izlaznost to DPS koalicija osvaja manjibroj i procenat glasova, što znači da DPS-ovi glasači su uglavnom konstantni i sigurni, da je DPS odavno dostigao taj neki svoj vrhunac u glasovima i da nema način da privuče nove.
Moguće je da su u DPS-u takođe to shvatili, pa su zato i izabrali da izbori budu baš u najjačem jeku korone u Crnoj Gori u nadi da će to mnoge ljude odvratiti od glasanja.
Po istraživanju samog DPS-a u Podgorici su izgubili 20-25 % sigurnih glasova, koliko čujem od ljudi u Nikšiću i tamo beleže veliki pad. Na primorju je sigurno raspoloženje još gore zbog upropaštene sezone i zbog političkih mahinacija DPS-a u Kotoru, a naročito u Budvi gde je policija i tukla građane i ispaljivala suzavac na decu. Ipak najveća katastrofa im se sprema na severu gde je narod posebno vezan za Crkvu i gde vlada očajno ekonomsko stanje.
Takođe treba uzeti u obzir i da će ilegalnih glasova biti značajno manje zbog velike angažovanosti opozicije po tom pitanju.
Ono što je posebno zanimljivo je to da se do sada nije događalo ni da tri najjače opozicione liste zajedno skupe više glasova od koalicije oko DPS-a, a sada će ih dve najjače opozicione liste prešišati lagano, ozbiljnom razlikom.

Sve u svemu verujem da mnogi iz DPS-a večeras ne spavaju i da su itekako zabrinuti. I nakon prošlih izbora jedva su sklepali nekako klimavu većinu time što su učinili mnoge ustupke malim strankama davajući im ministarske i direktorske fotelje u znatno većem broju nego što su zaslužili na izborima.
Kako će se sada izvući, ne znam. Jedina im je nada da njihov verni saveznik SD ostvari dosta bolji rezultat nego prošli put (što se i predvđa) i da SDP pređe cenzus i da nađu zajednički jezik sa njima što će biti dosta teško s obzirom da se SD i SDP baš i ne mirišu. I onda tek treba praviti kompromise sa svim strankama manjina. Pitanje je da li bi na kraju DPS i držao pola vlade nakon što bi zadovoljio apetite svima.

Veoma zanimljiv dan nas čeka kada su u pitanju izbori u Crnoj Gori. Treba samo pratiti izlaznost iz sata u sat i porediti je sa prethodnom i na osnove nje se već može ustanoviti koje pobedio. Ako bude veća nego prošli put (73,33%) DPS sigurno pada, mada neki kažu da je situacija takva da će i izlaznost od 65% biti dovoljna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back