Crna Gora - izbori i nova vlada

Koliko će trajati nova vlada?

• Trajaće pun mandat

glasova: 6 37,5%
  • Trajaće 2 - 3 godine

glasova: 4 25,0%
  • Trajaće 1 godinu

glasova: 6 37,5%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krivokapic se malo zaigrao. Ne krivim ga ipak je on iz CG i njegova zelja da bude glavni veca je od njegove zelje da izigrava neku skromnost.

Medjutim, on je ipak politicki naivac. Njega je izmislio pukovnik Inka i oktroisao ga opoziciji. On sam nema nikakvu bazu. Ako misle da su ljudi glasali zbog njega, pa onda neka ide sam na izbore. Mislim da ce rezultat URA za njega biti nedostizan i niko ga se vise nece secati.

Izbore dobijaju stranke, infrastruktura, ljudi na terenu, ljudi koji agituju i bdiju nad glasackom kutijom Krivikapicu !
Uopšte se nije zaigrao. Radi sve kako treba.

Sprovodi 06. oktobar.

Svaka mu čast.

@peti ligament šta je problem u formiranju Vlade?
ДИВЉИ ЗАПАД! Само је ТО проблем.
aobama5.jpg

@peti ligament šta je problem u formiranju Vlade?
Zauzimanje pozicija suprotnih blokova, tj. URA sa jedne i djelovi DF-a sa druge strane (NSD i DNP). Bukvalno već sada se odmjeravaju za naredne izbore, kada DPS izgubi minimum pola svoje sadašnje snage.
Sigurno da ima i lične sujete, tj. DF je svih ovih godina podnosio najveći udar od režima, pa nije jednostavno izaći u susret zahtjevima druge strane koji imaju težinu "samo" zbog toga što su to praktično zahtjevi stranih ambasadora.
Takođe, mislim da nije do kraja definisana uloga Vučića, tj. još uvijek nije uspostavio svoj uticaj u okviru nove većine, a kao da nije bio spreman na pad Đukanovića, pa mora da se radi na brzinu, a nakon uspostavljanja nove vlade, i u hodu.

Ipak, i jedni i drugi su svjesni da će morati zajedno praviti vladu, i pored svih medijskih palamuđenja, jer ovo je jedinstvena prilika, DPS ne gubi izbore dva puta u kratkom vremenskom razmaku.
Ova sadašnja vlada, koja samo čeka ozvaničenje svog kraja je u poslednja dva mjeseca toliko stvari uradila ispod žita, da će trebati pola mandata samo te štete da se saniraju.
Ali čim se formira nova vlast i srede birački spiskovi, DPS više nema uporište za bilo kakva optimistična nadanja.

Zauzimanje pozicija suprotnih blokova, tj. URA sa jedne i djelovi DF-a sa druge strane (NSD i DNP). Bukvalno već sada se odmjeravaju za naredne izbore, kada DPS izgubi minimum pola svoje sadašnje snage.
Sigurno da ima i lične sujete, tj. DF je svih ovih godina podnosio najveći udar od režima, pa nije jednostavno izaći u susret zahtjevima druge strane koji imaju težinu "samo" zbog toga što su to praktično zahtjevi stranih ambasadora.
Takođe, mislim da nije do kraja definisana uloga Vučića, tj. još uvijek nije uspostavio svoj uticaj u okviru nove većine, a kao da nije bio spreman na pad Đukanovića, pa mora da se radi na brzinu, a nakon uspostavljanja nove vlade, i u hodu.

Ipak, i jedni i drugi su svjesni da će morati zajedno praviti vladu, i pored svih medijskih palamuđenja, jer ovo je jedinstvena prilika, DPS ne gubi izbore dva puta u kratkom vremenskom razmaku.
Ova sadašnja vlada, koja samo čeka ozvaničenje svog kraja je u poslednja dva mjeseca toliko stvari uradila ispod žita, da će trebati pola mandata samo te štete da se saniraju.
Ali čim se formira nova vlast i srede birački spiskovi, DPS više nema uporište za bilo kakva optimistična nadanja.
Znači, Vučić spavači i dalje sabotiraju u korist Mila

Znači, Vučić spavači i dalje sabotiraju u korist Mila
Pa to je jedina konstanta otkad je sve ovo počelo.
Ipak, mislim da je sada drugačiji vid tog uplitanja, tj. prelazi se sa sabotaže na dogovor, pretvaranje nepoznatog u poznato.
Ne baš Milo-poznato, ali daj šta daš.

Pad DPS-a je imao tako jak odjek u Crnoj Gori da prosto nema nazad, ovi moraju formirati vlast pa da su bukvalno smrtni neprijatelji.

Jesi li pročitao možda intervjuu kandidata za ministra finansija, kadar koji će direktno mandatar predložiti?

To me i podsjetilo da te pitam za Lazara Krstića... Tu je problem bio i nedostatku političke podrške, ne u znanju?

Pa to je jedina konstanta otkad je sve ovo počelo.
Ipak, mislim da je sada drugačiji vid tog uplitanja, tj. prelazi se sa sabotaže na dogovor, pretvaranje nepoznatog u poznato.
Ne baš Milo-poznato, ali daj šta daš.
Mandić i Knežević kao da priželjkuju propast pregovora i povratak Mila. Ispada da im je grđi Dritan nego Milo. Ne kažem da je Dritan dar sa neba, ali izjednačavati njega i kriminalca je nedopustivo. I oni koji to rade su ološ.
Nije lako Krivokapiću, treba proći kroz ovaj špalir diverzija

Mandić i Knežević kao da priželjkuju propast pregovora i povratak Mila. Ispada da im je grđi Dritan nego Milo. Ne kažem da je Dritan dar sa neba, ali izjednačavati njega i kriminalca je nedopustivo. I oni koji to rade su ološ.
Nije lako Krivokapiću, treba proći kroz ovaj špalir diverzija

najveca diverzija je sam Krivokapić, ali OK, to će on sam shvatiti.

Milo je ipak faca, novo lice nece imati autoritet. Koga bi iz Dps-a mogli da postave, Duska sigurno nece.

„Национал“ дошао у посјед аудио снимка – Јоца Амстердам свједочи: Мило Ђукановић је наредио убиство Ива Пуканића!
Јоцић у телефонском разговору открива зашто до сада није проказао Ђукановића
Од
ИН4С
27/10/2020 08:50 Посљедња измјена: 27/10/2020 08:53

Ударна вијест јутрос стиже из Хрватске!

Krivokapić ponudio 11 ministarstva DF, među kojima je i MUP

SVET Autor:Vojislav Milovančević27. Okt. 202017:35
Podeli

Tan2020-10-8_15557522_0-725x523.jpg

Zdravko Krivokapić Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, ponudio je polovinu ministarskih resora Demokratskog frontu. Kako eksluzivno saznaje Nova.rs, DF-u su, između ostalog, ponuđena ministarstva policije, zdravstva, javne uprave, a kao i mesto potpredsednika u novoj izvršnoj vlasti.
“Krivokapić je sinoć svima poslao definitivnu ponudu resora, sa naznakom da se izjasne do večeras do 18 časova”, navodi izvor Nova.rs iz Demokratskog fronta.
Naš sagovornik dodaje da je njihovoj opciji ponuđeno ukupno 11 resora, što je više od polovine ministarstava:

https://nova.rs/region/krivokapic-ponudio-11-ministarstva-df-medu-kojima-je-i-mup/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back