Crkvene tarife

-Roller-

Zainteresovan član
Poruka
182
Ja nisam mogao da verujem, svestenici po Beogradu imaju tarife koliko naplacuju za slavu,svadbu,krstenje itd. Fakticki crkva ima cenovnik i sad recimo imas dete a nemas para da das crkvi i ne mozes da ga krstis?? jel to sustina religije da je materijalno pre duhovnog??? ...
inace ja sam agnostic tako da se ne opterecujem ovakvim temama ali mislim da ovo stvarno nije ok prema vernicima

Ja nisam mogao da verujem, svestenici po Beogradu imaju tarife koliko naplacuju za slavu,svadbu,krstenje itd. Fakticki crkva ima cenovnik i sad recimo imas dete a nemas para da das crkvi i ne mozes da ga krstis?? jel to sustina religije da je materijalno pre duhovnog??? ...
inace ja sam agnostic tako da se ne opterecujem ovakvim temama ali mislim da ovo stvarno nije ok prema vernicima

Sad si shvatio? A ceo srednji vek?

1464042_10202679290653607_1216137590_n.jpg

Ovo je u Istocnoj Srbiji
Pa ko voli nek izvoli

Ajde krstenja i isterivanje djavola, gadan je to posao, ali kada sam cuo primer da pop naplacuje vise na sahrani onima koji nisu hteli da im osvestava kucu za slave malo mi je falilo da se slogiram.
Ljudi nemaju za sta pas da ih ujede, zive u stracari bukvalno, jadni i bedni, i sada kada je smrtni slucaj u pitanju i tragedija zadesila ljude taj pop kaze sebi "a ne, dok ne platite dodatno, nista, kakvo spasenje duse, kakve molitve, kol'ko para tol'ko muzike".

Kapiram ja da je to posao, da on zivi od toga, ali majku mu, neko jedva da ima za hleb i osnovne potrebstine, a on se nasao tu da izigrava nesto.
Ispevaj to svoje 20 minuta, ako im vec toliko znaci to i ako toliko veruju, ucini im kada im je tesko, daj im neku utehu ako im to toliko znaci.

Dzaba sva religija sveta, ako prvo nisi covek ti sam.

Bog je rekao u Bibliji

Bolesne isceljujte, gubave čistite, mrtve dižite, đavole izgonite; za badava ste dobili, za badava i dajite. (Matej 10:8)

Ne postuju oni to vise. Umesto da priblize narod crkvi oni ga odbijaju.
Nisam vernik ali ne volim popove, postali su paraziti. U pojedinim mestima nose i knjige gde pisu ko im i koliko duguje i ne zele da rade nesto dok se dug ne izniri do poslednje pare.

па свештеник не ваља никако
ако тражи паре - лопов
ако не тражи - фолира се јер оће сам да му даш да би добио више
када га питаш колико попе - колико даш, ето невоље, а колико да даш, јер чим питаш значи да оћеш да даш
ако му се само захвалиш неће ти ништа рећи, само ће бити бесан што је евентуално губио време.
народ навикао да тура поповима паре, кокошке, прасетине, јагњетине....
е сад кад одреде да не би било цењкана ко на пијаци боље и да има нешто одређено, ни то не ваља

зли језици генерализују свештенство да неће да те погледају ако немаш пара, то је лаж и ја лично нисам чуо од неког да му се то десило, у најгорем сличају свештеник би му рекао кад будеш имао даћеш.

ови форумски сератори који су антиправославни по професији ће лагати лагати лагати

и јеси ли ти разумео шта сам ја написао или ти треба 10 страна опет

народ навикао да тура поповима паре, кокошке, прасетине, јагњетине....
е сад кад одреде да не би било цењкана ко на пијаци боље и да има нешто одређено, ни то не ваља

Ovde si sve rekao, samo ne razumes...dakle, narod placa, koliko ima, i uopste, ako hoce. U pitanju je vera, a ne posao. Ko zeli da odrzi njegovu religiju u zivotu, nek posegne u dzep. Ako ona ne moze da opstane na dobrovoljnoj bazi, vreme joj je da nestane, a ne da ucenjuje.

зли језици генерализују свештенство да неће да те погледају ако немаш пара, то је лаж и ја лично нисам чуо од неког да му се то десило, у најгорем сличају свештеник би му рекао кад будеш имао даћеш.

Kazes nisi cuo da se to desilo, verovatno zato sto nisi ni trazio...ti kao vernik ne trazis takve stvari, vec ja kao ateista...mi gledamo na te stvari iz dva drugacija ugla...eto zato videa...nije isto kad ja kazem da je popovluk rasprostranjen, i kad oni koje to pogadja najvise to kazu.

Back