Crkva

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eremita:
Iluvatar:
eremita:
Iluvatar:
pa Zarko Gavrilovic i Stepinac su samo dve inkarnacije istog lika...
ili se ja varam?
hmmmmm

Zaista je bedno porediti Zarka Gavrilovica i Stepinca, sto je mnogo - mnogo je,
dakle, Srbima je pun kufer izjednacavanja baba i zaba, imas li neki argument za ovo
lupetanje, kako te nije sramota! :oops: :oops: :oops:
pa...Stepinac je, ako je verovati mom profesoru istorije, davao blagoslov za ubijanje nehrvata tjekom II svetskoga rata, a Zarko je davao blagoslov za premlacivanje "nedovoljno-su-isli-u-crkvu-pa-cine-"greh"" Srba...
...ko je ovde baba a ko zaba, samo mi reci...

Aha, dakle u Tvojoj glavi postoji znak jednakosti izmedju Stepincevog BLAGOSLOVA
ZA UBIJANJE SRBA i navodni "blagoslov za premlacivanje..." koji je dao protojerej dr Zarko Gavrilovic - A GDE JE TO BILO I KAD ?
Naravno da postoji...zlo je isto, nosilo crnu mantiju ili ljubicastu kapicu...
Hajde redom....
Stepinac blagosilja Ustashe...
Gavrilovic blagosilja razne "obraze", tzv. navijache i tako dalje, kad su oni jadnici probali da naprave "pride"...
Ne zna se ko je bolesniji...
Ti treba jos nesto?
Da te nisam uvredio?

Ljudima je u zivotu nekad veoma tesko pa idu u crkvu,pomole se i vec im je lakse,neko se oseca usamljen pa ode u crkvu i oseti da nekome pripada,nekoj grupi.Crkva dodje kao neki psiholog.Ja sam individualac nikad nisam pripadao nekoj grupi bilo to crkva,sekta,politicka stranka.Mozda na ovoj planeti ne bi bilo toliko ratova da nismo verski podeljeni.Crkve se cesto zloupotrbljavaju u politicke svrhe sto je cinjenica.Zato ja ostajem po strani.

Nexus 6:
lazy2005:
Mozda na ovoj planeti ne bi bilo toliko ratova da nismo verski podeljeni.

eee..."Imagine all the people"...nista o'toga
mozda je Marx bio u pravu...
mozda religija i JESTE "opijum za mase"...
veruj u ovo, veruj u ono...ne cini ovo ne cini ono...
Sta li su radili, "jadni" narodi pre nego sto su se pojavile mantije i kapice? A o onima na drugim kontinentima da ne pricam...

Iluvatar:
Nexus 6:
lazy2005:

Sta li su radili, "jadni" narodi pre nego sto su se pojavile mantije i kapice? A o onima na drugim kontinentima da ne pricam...

Pa eto, vidis ta tvoja dlakava nakaza Markx je zaista mozda bio u pravu
OVO U VEZI OPIJUMA - on je jos onda znao da ce opijum biti problem sto se bas i
ispostavilo kod Cedoista.

A ako te interesuje sta je narod radio pre pojave mantija - odgovor ti je ISTO STO I DANAS ! VEROVAO JE U BOGA!

I to po sledecoj statistici: NA PLANETI ZEMLJI 97,2% LJUDI VERUJE U BOGA - A 2,8% VERUJE DA NE VERUJE.

eremita:
Iluvatar:
Nexus 6:
lazy2005:

Pa eto, vidis ta tvoja dlakava nakaza Markx je zaista mozda bio u pravu
OVO U VEZI OPIJUMA - on je jos onda znao da ce opijum biti problem sto se bas i
ispostavilo kod Cedoista.

A ako te interesuje sta je narod radio pre pojave mantija - odgovor ti je ISTO STO I DANAS ! VEROVAO JE U BOGA!

I to po sledecoj statistici: NA PLANETI ZEMLJI 97,2% LJUDI VERUJE U BOGA - A 2,8% VERUJE DA NE VERUJE.
a sto se ti zestis, a? nemoj da penish, preci ce ti u naviku...
:wink:

Zestim se sto na temu CRKVA uvodis ANTIHRISTA Markxa, nisi fer - jer kada dobijes
istom merom - onda se Ti ljutis :( Ja uopste ne zelim da se svadjamo i vredjamo -
ali i Ti moras da prihvatis da MERIS RECI.

pa i treba da uvodi Marksa...ovo je POLITIKA a ne RELIGIJA...ovde se polemise o politickim aspiracijama SPCa...ako nije tako, onda ovoj temi nije ovde mesto...

ne, ne...ima sa politikom uopste...
ti si njemu zamerao sto ga spominje na temi "crkva"...a, ja ti kazem da je ovo podforum POLITIKA i da Marks ima vise prava da se ovde spominje nego Crkva i religija

Nexus 6:
ti si njemu zamerao sto ga spominje na temi "crkva"...a, ja ti kazem da je ovo podforum POLITIKA i da Marks ima vise prava da se ovde spominje nego Crkva i religija

Ok, da, ali mislis li da je u redu da Ileavator izvikuje najgore i najcrnje,
SKOJ-evske komunisticke parole PROTIV CRKVE :(
Ne zaboravite, sada je
2005.godine i nikada,nikada vise nece biti 1945. bez obzira na "lovacke price" crvenih.

To sto jeste 2005. i jeste simptomaticno. Ima i onih koji ocigledno ne vide da je crkva odvojena od drzave i da se feudalizam nikad nece vratiti. Ko veruje neka veruje, ali neka se to svede na bogomolje. Drustvo je sekularno i tako mora i da ostane.

eremita:
Nexus 6:

Ok, da, ali mislis li da je u redu da Ileavator izvikuje najgore i najcrnje,
SKOJ-evske komunisticke parole PROTIV CRKVE :(
Ne zaboravite, sada je
2005.godine i nikada,nikada vise nece biti 1945. bez obzira na "lovacke price" crvenih.

Gwydion:
To sto jeste 2005. i jeste simptomaticno. Ima i onih koji ocigledno ne vide da je crkva odvojena od drzave i da se feudalizam nikad nece vratiti. Ko veruje neka veruje, ali neka se to svede na bogomolje. Drustvo je sekularno i tako mora i da ostane.

Zalosno je to sto si Ti ocigledno savladao samo pocetne lekcije iz vaseg predmeta: MARKSIZAM.

Ti ces da odredjujes ko ce i gde da veruje, ti ces da mi pricas sta i kako mora da
ostane, ma pali tamo na SKOJ-evski kruzok - Ti si
avet proslosti. :( :( :(

A kako komentarisete ovu danasnju vest, da je predsednik Tadic razgovarao sa crkvenim predstavnicima TRADICIONALNIH i OZBILJNIH verskih organizacija.
I izjavio da je "CRKVA DRUSTVENA INSTITUCIJA CIJE MISLJENJE TREBA DA SE SASLUSA"

A? Ateisti, prozapadnjaci? Chedisti?

Ja vam lepo pricam da su ljudi seli i dogovorili se da se vise ne svadjamo. A vi zapeli, podele pa podele. Ovo su posle duzeg vremena DOBRE VESTI. Dakle, SELI SU I RAZGOVARALI Drzava i Crkva. Drzava, u liku predsednika je pruzila ruku pomirenja. Crkve su tu ruku prhvatile. Hriscanski. Dostojno. Ja stalno pitam - KAKO GRCI ZNAJU?

PONOVICU PO STOTI PUT:

SAMO ZAJEDNO, SIMFONIJSKI, NIKAKO DRUGACIJE, mozemo da se izvadimo iz g... u koje smo upali. Svi zajedno. I narod i institucije i crkva i organi vlasti i intelektualci i partije i sluzba i vojska i NVO, SAMO ZAJEDNO.
Jer mi MORAMO DA ZIVIMO JENDI PORED DRUGIH. I MI SAD I NASA DECA ZA KOJU GODINU. I NJIHOVA DECA ZA KOJU DECENIJU.

A vi se samo svadjajte...

commodore:
A kako komentarisete ovu danasnju vest, da je predsednik Tadic razgovarao sa crkvenim predstavnicima TRADICIONALNIH i OZBILJNIH verskih organizacija.
I izjavio da je "CRKVA DRUSTVENA INSTITUCIJA CIJE MISLJENJE TREBA DA SE SASLUSA"

pa cedisti vec imaju stav o Tadicu...njih to ne iznenadjuje...

pa, misljenje Crkve i treba da se saslusa... ali misljenje SPC, ili bilo koje druge crkve, nije ZAKON...

Nexus 6:
commodore:

pa cedisti vec imaju stav o Tadicu...njih to ne iznenadjuje...

pa, misljenje Crkve i treba da se saslusa... ali misljenje SPC, ili bilo koje druge crkve, nije ZAKON...

naravno da nije zakon i neka ga slusa ko hoce dok ne prisiljava i druge da ga slusaju(sto neki pokusavaju :roll: )
a sto se tadica tice...pa malo su me zapanjili njegovi poslednji postupci :oops: i nije mi bas najjasnije sve sto radi.mada,razumem ga u neku ruku...

Banshee:
-naravno da nije zakon i neka ga slusa ko hoce dok ne prisiljava i druge da ga slusaju(sto neki pokusavaju :roll: )

-a sto se tadica tice...pa malo su me zapanjili njegovi poslednji postupci :oops: i nije mi bas najjasnije sve sto radi.mada,razumem ga u neku ruku...

-apsolutno...

-to je odprilike i moj stav...Tadic shvata da plebsu mora da ide niz dlaku, i onda, kada dobije poverenje naroda koji ga, je li, i bira na drzavne funkcije, sprovede svoje zamisli u delo...

Tadic i Maja Gojkovic su trenutno dva jedina ozbiljna politicara u Srbiji. Sve ostalo ili su oni koji tek dolaze ali su politicki neiskusni i neszreli ili su kreteni.

Nexus 6:
Banshee:
-naravno da nije zakon i neka ga slusa ko hoce dok ne prisiljava i druge da ga slusaju(sto neki pokusavaju :roll: )

-a sto se tadica tice...pa malo su me zapanjili njegovi poslednji postupci :oops: i nije mi bas najjasnije sve sto radi.mada,razumem ga u neku ruku...

-apsolutno...

-to je odprilike i moj stav...Tadic shvata da plebsu mora da ide niz dlaku, i onda, kada dobije poverenje naroda koji ga, je li, i bira na drzavne funkcije, sprovede svoje zamisli u delo...

Nexus 6:
Banshee:

-apsolutno...

woow...neko se i sa mnom slozio na ovom forumu :shock:

Isto onakvo uvlacenje kao kad Maja juce ili prekjuce kaze da je uspeh gradske vlasti to "sto su odvojili znacajna sredstva za EXIT". Nije li to onaj dekadentni i toliko napadani festival? Ili kad kaze da je uspeh organizovanje nekakve regionalne konferencije. A ja mislio da je to sa regionalizmom neki anti-srpski Cankov projekt?

commodore:
Suma summarum, vi kapirate da je u pitanju fora?
Uvlachenje nepismenom narodu? Zatucanom?
Okej... Whatever... :cry:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back