Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nexus 6:pa, nemaju radikali primedbe na EXIT...
on ce se odrzati i ove godine, naravno pod uslovom da se doda i "Ruski vojni horovi & Baja Mali Knindza STAGE" :wink:
Baron Ungern:Знате шта, још је Серен Киркегор говорио да се не може бити "мало" или "донекле" верник, већ си или верник или неверник, средине нема. Пошто се свака вера састоји како из веровања у свемоћну силу/силе које активно делују у свету који су створиле тако и веровању да од ње/њих потичу правила морала, не може се сматрати православцем неко ко верује у реинкарнацију, да су Меровинзи потомци Исуса Христа и Марије Магдалене ( опрости ми Господе што уопште понављам бунцања три луда Енглеза ) или да хомосексуализам није грех.
Цинично је што неки говоре о праву слободе вероисповести, а хоће да Српскоj православној Цркви прописују у шта да верује.
Ако им се СПЦ не допада, нека ти "денацификатори Србије и Срба" направе себи једну грађанску цркву која ће њима за љубав крштавати јариће, венчавати педере и опевати самоубице, и престану да вређају моју веру, која је и вера огромне већине становника ове земље.
Gwydion:1. Pomenuti Danac je postao vernik zato sto se njegov otac odrekao Boga i od tada mu je sve krenulo na bolje, obogatio se i cak su mu sve kuce koje je imao misteriozno ostale citave kada je gotovo ceo grad izgoreo.
2. Da znas doktrinu o prenosenju greha znao bi zasto popovi krstavaju jarice.
3. Homoseksualizam nije stran pravoslavlju. Nemoj da ti navodim svece koji su bili homoseksualci sto cak nije ni skriveno u zivotopisu.
... i gle na moje iznenadjenje stavovi su vam
Ti jadnici su proglasili sve najvece umove na planeti gey-ljudima, na osnovu
(usput ne kaze se zivotopis - nego zitije svetih)eremita:Gwydion:1. Pomenuti Danac je postao vernik zato sto se njegov otac odrekao Boga i od tada mu je sve krenulo na bolje, obogatio se i cak su mu sve kuce koje je imao misteriozno ostale citave kada je gotovo ceo grad izgoreo.
3. Homoseksualizam nije stran pravoslavlju. Nemoj da ti navodim svece koji su bili homoseksualci sto cak nije ni skriveno u zivotopisu.
Pojedini, ocigledno nekrsteni ucesnici ove teme, prosto me zaprepascuju svojim
"tumacenjima" - pa onda skoknem do sajta gey.serbia.![]()
![]()
... i gle na moje iznenadjenje stavovi su vam
APSOLUTNO USAGLASENI, tj. na njihovom forumu Politika - oni su u grdnoj
panici sta ce Tadic kod NJ.S.Patrijarha Srpskog Pavla... a i imaju dosta clanova,
na sajtu ih ima prijavljenih 4 000 x broj onih koji se nisu evidentirali to je pozamasan broj glasacaTi jadnici su proglasili sve najvece umove na planeti gey-ljudima, na osnovu
samo njima znanih dokaza - verovatno su...hm.hm...
tj. oni bi nekako... ako bi moglo da se
dokaze da su oni ustvari nadljudi, visa rasa, ljudi sa specijalnim umnim i intelektualnim
sposobnostima...veoma zalosno![]()
Buduci da sam ja vernik SPC - budi ljubazan pa mi navedi svece "koji su bili homoseksualci i da to cak nije skriveno u njihovom
zivotopisu".![]()
![]()
(usput ne kaze se zivotopis - nego zitije svetih)
Da li si Ti Gwydion-e, svestan toga sta pises i sta ustvari radis ?
Gwydion:1. Pomenuti Danac je postao vernik zato sto se njegov otac odrekao Boga i od tada mu je sve krenulo na bolje, obogatio se i cak su mu sve kuce koje je imao misteriozno ostale citave kada je gotovo ceo grad izgoreo.
ТИ СИ НЕКИ ЈЕРЕТИК, ОКАНИ СЕ СПЦ - а, ШАБАНЧИНО.
Gwydion:Ne zaleci se. U Kijevu u muzeju umetnosti ima jedna zanimljiva ikona doneta sa planine Sinaj, iz manastira Svete Katarine. na njoj su Sveti Sergej i Sveti Bahus. Obojica su svetci, slozices se nadam se?
Na ikoni su njih dvojica i jos neko treci na ikoni prikazan na nacin onako kako se n arimskim ikonama prikazuje pronubus. aj treci je Isus licno, a pronubus, ako nisi znao, znaci "stari svat" i tako se prikazuju vencanja. Severije antiohijski kaze za njih da su bili "zdruzeni u zivotu"?!? U grckom opisu njihovog zivota koji potice iz 10. veka Sergej je okarakterisan nesto kao "lljubezni/ljupki pratilac i ljubavnik". Ej alo, nije li to gej brak u ranoj crkvi dokumentovan ikonom i zivotopisom? Zar nije profesor Boswell dokumentovao da je od 10. do 12. veka u grckoj crkvi postojala sluzba za ujedinjenje dva muskarca? Sta cemo sa vizantijskim carem Vasilijem I?
Sta cem osa Mihailom III? Sta cemo sa istopolnim brakovima u Srbiji u 14. veku? Istospolni parovi sa desnom rukom na jevandjelju? A krst preko leve? To nije istospolni brak? Nisam ja to izmislio, to je Boswell sve lepo obradio i dokumentovao.
ops: NARAVNO DA NECU DA SE SLOZIM SA IZMISLJOTINAMA: Sveti Bahus
eremita:Gwydion:Ne zaleci se. U Kijevu u muzeju umetnosti ima jedna zanimljiva ikona doneta sa planine Sinaj, iz manastira Svete Katarine. na njoj su Sveti Sergej i Sveti Bahus. Obojica su svetci, slozices se nadam se?
Na ikoni su njih dvojica i jos neko treci na ikoni prikazan na nacin onako kako se n arimskim ikonama prikazuje pronubus. aj treci je Isus licno, a pronubus, ako nisi znao, znaci "stari svat" i tako se prikazuju vencanja. Severije antiohijski kaze za njih da su bili "zdruzeni u zivotu"?!? U grckom opisu njihovog zivota koji potice iz 10. veka Sergej je okarakterisan nesto kao "lljubezni/ljupki pratilac i ljubavnik". Ej alo, nije li to gej brak u ranoj crkvi dokumentovan ikonom i zivotopisom? Zar nije profesor Boswell dokumentovao da je od 10. do 12. veka u grckoj crkvi postojala sluzba za ujedinjenje dva muskarca? Sta cemo sa vizantijskim carem Vasilijem I?
Sta cem osa Mihailom III? Sta cemo sa istopolnim brakovima u Srbiji u 14. veku? Istospolni parovi sa desnom rukom na jevandjelju? A krst preko leve? To nije istospolni brak? Nisam ja to izmislio, to je Boswell sve lepo obradio i dokumentovao.
ops: NARAVNO DA NECU DA SE SLOZIM SA IZMISLJOTINAMA: Sveti Bahus
NE POSTOJI upisan ni kao Sveti ni kao Bahus, prvo na ikonama
koje su Ortodoksne, tj. Pravoslavne - ne prikazuje se obred vencanja onako kako se to
prikazuje u rimskoj crkvi - moze biti da je tu prikazan cin monasenja ili sl. To je
neopisivo lupetanje - ali ja verujem da to nisi sam izmislio, Ti u pederskom slengu tumacis
izraz "zdruzeni u zivotu", to je zaista neverovatno,
I da dalje ne tupim o ovom Bogohuljenju -
bilo bi dobro da mi navedes ko je cudesni gospodin BOSWELL (da nije homic) -
daj mi puno imei naziv njegovog navodno dokumentovanog i navodno
dokazanog dela, koje je vere taj gospodin ili politickog opredeljenja, ko je
izdavac tog genijalnog dela -![]()
![]()
![]()
Nadam se da Ti je poznato da je
TEOLOGIJA IKONA vrlo slozena i ikone moze tumaciti samo Crkva!(a ne laici)
eremita:SAMO HOCU DA BUDES TOLIKO POSTEN PA DA TACNO NAVEDES KO JE GOSPODIN BOSWELL - KOJI JE
TVOJ IDOL I DA NAVEDES U KOM TO DOKUMENTOVANOM DELU JE ON TO NAPISAO.
I uopste se ne busam - moja svest o sopstvenoj malenkosti je potpuno izgradjena.
Михајло:Бре ти си упоран човек, и помало блесав.
Gwydion - е.Дођи себи док још имаш коме.

Михајло:Управу си што се тиче блесавости, али како је бити Србин издајник, видим да ти иде од руке. Јел те СОРШ плаћа или Д.С.ИЛИ ОНА БЛЕСАВА БЕБА.
Gwydion:Ko je? Jedan zapadni istoricar. I nije mi bas neki idol vec je samo jedan od niza ljudi koji su pisali na razne teme i to dokumentovano obrazlagali. To se zove naucni metod ako nisi znao. Skupis gradju, obradis je i onda prerzentujes sakupa sa popisom izvora. Dal je bio str8 ili ***** nemam pojma i ne interesuje me. Bitno je kakve je zakljucke izveo i kako ih je dokumentovao.
i da oprostis na izrazu se*em mu se i u naucni i u metod.eremita:Gwydion:Ko je? Jedan zapadni istoricar. I nije mi bas neki idol vec je samo jedan od niza ljudi koji su pisali na razne teme i to dokumentovano obrazlagali. To se zove naucni metod ako nisi znao. Skupis gradju, obradis je i onda prerzentujes sakupa sa popisom izvora. Dal je bio str8 ili ***** nemam pojma i ne interesuje me. Bitno je kakve je zakljucke izveo i kako ih je dokumentovao.
Aha, tu smo JEDAN ZAPADNI ISTORICAR, bas si neodgovoran, dajes
vise nego uvredljive izjave, Bogohulis na osnovu nekog tamo "jednog zapadnog istoricara"![]()
![]()
i da oprostis na izrazu se*em mu se i u naucni i u metod.

Михајло:Gwydion - ова писменост је све боља, научио си још нових речи. БРАВО
Gwydion:A t osto je zapadni istoricar i sto je bio profesor na nekom njihovo muniverzitetu znaci da nista sto napise nije tacno i da se ne priznaje? Nije bitno sta kaze, bitno je da nije nas pa onda i ne priznajemo da medju nama ima pedera? Ma daj...
eremita:Gwydion:Ko je? Jedan zapadni istoricar. I nije mi bas neki idol vec je samo jedan od niza ljudi koji su pisali na razne teme i to dokumentovano obrazlagali. To se zove naucni metod ako nisi znao. Skupis gradju, obradis je i onda prerzentujes sakupa sa popisom izvora. Dal je bio str8 ili ***** nemam pojma i ne interesuje me. Bitno je kakve je zakljucke izveo i kako ih je dokumentovao.
vise nego uvredljive izjave, Bogohulis na osnovu nekog tamo "jednog zapadnog istoricara"![]()
![]()
eremita:Gwydion:A t osto je zapadni istoricar i sto je bio profesor na nekom njihovo muniverzitetu znaci da nista sto napise nije tacno i da se ne priznaje? Nije bitno sta kaze, bitno je da nije nas pa onda i ne priznajemo da medju nama ima pedera? Ma daj...
eremita:Gwydion:Ko je? Jedan zapadni istoricar. I nije mi bas neki idol vec je samo jedan od niza ljudi koji su pisali na razne teme i to dokumentovano obrazlagali. To se zove naucni metod ako nisi znao. Skupis gradju, obradis je i onda prerzentujes sakupa sa popisom izvora. Dal je bio str8 ili ***** nemam pojma i ne interesuje me. Bitno je kakve je zakljucke izveo i kako ih je dokumentovao.
![]()
Gzydion-e, znas na Prvom Vaseljenskom saboru Sveti Nikola (Nikolaj
cudotvorac Mirlikijski) je nekog Arija koji je hulio na Gospoda i Bogorodicu
UDARIO SAKOM PO LICU (to je deo iz njegovog zitija) i ja zbog
toga veoma cenim Sv.Nikolu i zalim sto mi nisi blize. - ali takva je ova
nasa virtuelna politika. :shock:
Gwydion:I kad nemas argumente pribegavas nasilju. Kako bedno?
Otkud znas da me ne bi promasio?
Kako to mislis da ja nemam argumente