- Poruka
- 19.509
Ipak si malo napredovalo. Do pre nekoliko dana čvrsto si tvrdila da mormoni nisu bili poligamisti i da ja to izmišljam.
Sada si se izgleda obavestilo i otkrila da ipak jesu bili poligamisti i da ja ne izmišljam.
Kada budeš proučilo još malo, videćeš da su 1890 bili prisiljeni da prorok usni da nisu poligamisti, pa su prestali da venačavaju muškarce sa više žena. To je bio manifesto iz 1890. Ali, to nije značilo da će rasturati već postojeće brakove.
Takođe, videćeš da ni to nije bilo dovoljno, pa je usledio još jedan "manifest" petnaest godina kasnije.
Pazi šta kažeš, jer vidiš da kasnije moraš sve da poližeš.
Nemam ja potrebe da podmećem, izmišljam niti bilo šta drugo. Dovoljno je zaviriti malo u obilje dokumentacije koja postoji.
zazi kada si cuo pre nekoliko meseci za Crkvu LDS si pisao da si poligami i da zive ''kokosinjcu'' i stavljao klipove sa crtana, i kako je neki mormon platio kazno zbog poligamije u pretproslom veku.
Crkva LDS zabranjuje poligamiju kao i SPC, svako za koga se utvrdi da zivi sa vise zena lepi napolje.
zazi mozes ti da polizes sve do sada....Pricas pricu iz 19.veka, zazi sada je 21.vek...Zaviri u literaturi wikipedije i prijavi nadleznim organima, i odmah kada ti njima objasnis zabranice rad....