Crkva Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta bi sa mormonkom...

Nije valjda ispunila normu za danas...:hahaha1:

Ne znam...
attachment.php

Radi dobijanje pravih informacija otvorila sam ovu temu.
Crkva Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana osnovao je Dzozef Smit 1830. Danas Crkva LDS ima 14 miliona vernika, samo 12% zivi u Americkoj drzavi Juti. Vise od polovine zivi izvan Ameike. U samoj drzavi Juti zivi 60% vernika Crkve LDS, A 40% su pripadnici drugih veroispovesti.
Neki clanovi LDS su 1890 praktikovali poligamiju, ( e sada zasto su poceli i zasto prekinuli, e to nema na wikipedi.) Nekoliko grupa sto se odcepilo od Crkve LDS nastavili su sa poligamijom, te grupe apsolutno nemaju veze sa pravom Crkvom LDS. Ako se otkrije da vernik praktikuje poligamiju bice odmah iskljucen iz Crkve LDS.
Vernici Crkve LDS pored Biblije veruju u Knjigu Mormona, kao neke druge hriscanske crkve pored Biblije imaju i druge knjige koje koriste u svom verskom zivotu.
Mormoni su Hriscani, jer pravo ime Crkve glasi - Crkva Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana, koja tezi da bude obnovljena prava Isusova Crkva.
Dzozef Smit je proprok kao i Mojsije, kome se ukazao Bog.
Clanovi Crkve LDS ne piju alkohol,kafu,caj i ne puse.
Jedan od glavnih principa Crkve LDS je humanitarni rad, takva vrsta rad nije ne zapazeno prosla ni u Srbiji.
Ako ima ozbiljna pitanja da odgovorim...
Čovek mora biti talentovano glup da bi poruku započeo na sledeći način:Radi dobijanje pravih informacija otvorila sam ovu temu, i istu završiti na sledeći način:Ako ima ozbiljna pitanja da odgovorim...
Nemam komentar a na pitanja sam već odavno dobio odgovore. Inače, verovatno si jedna od totalno neupućenih studentkina poreklom iz komunističke porodice koja se u religiju pre Mormona razumela podjednako dobro kao i u vezenje goblena, mada nema vidne, pozitivne razlike ni posle učlanjenja u tu visoko profitnu organizaciju :D Naravno, standardna priča je po sredi. Ponudili su ti besplatan kurs engleskog jezika... Dva mladića, amerikanca, koji su misionarili po Beogradu su krajnje simpatično prilazili ljudima na ulici nudeći poslednu mogućnost za spasenje... :D

Poslednja izmena:
Bio sam na jednom njihovom predavanju pre nekoliko godina. Sve sam pazljivo odslusao, ali kad je krenula pricao o zabranama ... cigare bih jos mogao da ostavim, ali sex sam pre braka upraznjavao intenzivno i ne mislim da sam cinio nista lose. A jos kad su poceli pricu o davanjima, procentima ... :ljutko:

Bez mene u toj prici.

Opet si zaboravila da uzmeš terapiju...Kakve veze ima 1 Nephi 14:10 i tvojom tvrdnjom da nisam citirao orginalni stih sa ovim što si napisala...

Inače stavove SPC ne iznosi onaj Otac Joilo već Patrijarh i Sinod SPC...Ono šta i kako priča Joilo to veze nema sa stavovima SPC jer su to njegovi lični stavovi. A jedan od njegovih ''stavova'' biva i ono da se ''Koka kola''pravi tako što se u nju stavlja prah od dece koja se od strane masona spaljuju kao žrtve...To je mormonko suludo i morbidno ali...to nije stav SPC. I nemoj više lupetati o stvarima o kojima nemaš pojma.

Nisi mi objasnila 1 Nephi 14:10...

Piše li tamo da je tvoja crkva jedina prava crkva a da su sve druge...qurve sveta...

Svestenik SPC sto prica javno u mantiji vernicima je njegovo licni stav....................smesno

Apsolutno ne tacno, da li si citao knjigu u originalu ?

Poslednja izmena od moderatora:
U Americkoj drzavi Juti zivi 60 % vernika Crkve LDS, a 40 % vernika drugih Crkva i religija, sto samo pokazuje koliko je Crkva LDS tolerantna na druge. Nikada se nije desio ni jedan incident sa drugim vernicima, za razliku od Srbije, gde se svi drugi osim SPC napadaju.
Ako SPC moze da propoveda u Americi, tako da i Crkva LDS moze da propoveda u Srbiji, i to zakanski potvrdjeno.
Prica kako venici Crkve LDS nisu Hriscani jer pored Biblije koriste Knjigu Mormona je apsolutno netacno, recimo u SPC se slavi krsna slava,sece se badnjak,veruje i klanja ikonama,veruje se u svece i nijova cudesa,a toga nema u Bibliji, a Hriscani su.
Koliko je vernika imala Crkva LDS, a koliko SPC ? Danas Crkva LDS ima 14 milona, a SPC ?
Pojedici ovde kasape citate iz Knige Mormona, sa pogresnim prevodom i pogesnim tumacenjem, a saznali su za Knjigu Mormona juce i vec su postali experti, odes na sajtove wiki. i to je automaski istina.
Kako su nacisti tumacili Nicevog Zaratustru, ispao Nice nacista pre Hitlera sa modelom arijevskog nadcoveka, e tako i ovde...
Lazi tipa kako je Crkva LDS rasisiticka,kako propoveda poligamiju..glupost
Koja drzva bi dozvolila da takva crkva deluje na njihovoj teritoriji ? Ti sto izmisljaju takve gluposti, ispadaju smesni jer Crkva LDS deluje legalno u skoro svim drzavama sveta, a ovi pojedinci sto imaju ''dokaze'' protiv Crkve LDS neka odnesu u policiji, i odmah ce da zabrani rad Crkve LDS....
Onda njihovo presipanje iz praznog u supljeg, Crkva LDS je legalna, da ali i duvan je stetna, ali legalan i gde je veza ?
Mogu pojedinci ovde da lupetaju sta hoce, ali ostaje cinjenica sa je Crkva LDS legalna u Srbiji i da moze slobodno da propoveda svoje ucenje.

Od loše shvaćene pozorišne tragedije od strane primitivaca koji su "junaka" tragedije "Smrt kralja Judejskog" videli da šeta živ i zdrav
po Jerusalemu i narednih dana i prepali se da je ustao iz mrtvih NAPRAVLJEN JE CIRKUS...
Glavni i sporedni klovnovi ste vi gospodo i gospođe hriščani...:hahaha:
Ali to je problem i misliti,a kamo li reči...:mrgreen:
Nisu ni Ameri pametniji-i tamo su nevidljive ribice solidna roba:važi da "Dok je ljudi-biće i para...":rotf:

Od loše shvaćene pozorišne tragedije od strane primitivaca koji su "junaka" tragedije "Smrt kralja Judejskog" videli da šeta živ i zdrav
po Jerusalemu i narednih dana i prepali se da je ustao iz mrtvih NAPRAVLJEN JE CIRKUS...
Glavni i sporedni klovnovi ste vi gospodo i gospođe hriščani...:hahaha:
Ali to je problem i misliti,a kamo li reči...:mrgreen:
Nisu ni Ameri pametniji-i tamo su nevidljive ribice solidna roba:važi da "Dok je ljudi-biće i para...":rotf:

Ti hoces da postanes sudija za prekrsaje, samo napred

U Americkoj drzavi Juti zivi 60 % vernika Crkve LDS, a 40 % vernika drugih Crkva i religija, sto samo pokazuje koliko je Crkva LDS tolerantna na druge. Nikada se nije desio ni jedan incident sa drugim vernicima, za razliku od Srbije, gde se svi drugi osim SPC napadaju.
Kada srpska crkva bude organizovala oružani napad na pripadnike druge vere u kojem će biti izmasakrirano 150 ljudi, uključujući decu preko 8 godina, onda možemo govoriti o jednakosti u agresivnosti SPC i mormona. Za sada SPC nije ogranizovala ništa što bi iole ličilo na masakr kod Mountain Meadows u amerikoj državi Juta.

Prica kako venici Crkve LDS nisu Hriscani jer pored Biblije koriste Knjigu Mormona je apsolutno netacno, recimo u SPC se slavi krsna slava,sece se badnjak,veruje i klanja ikonama,veruje se u svece i nijova cudesa,a toga nema u Bibliji, a Hriscani su.
Nisu pripadnici SPC rišćani zato što seku slavski kolač. Zbog toga su Srbi. Hrišćani su jer veruju u Hrista. :kafa:

Koliko je vernika imala Crkva LDS, a koliko SPC ? Danas Crkva LDS ima 14 milona, a SPC ?
Koliko je pušača bilo u Evropi u XII veku, a koliko ih je danas? :lol:

Pojedici ovde kasape citate iz Knige Mormona, sa pogresnim prevodom i pogesnim tumacenjem, a saznali su za Knjigu Mormona juce i vec su postali experti, odes na sajtove wiki. i to je automaski istina.
Kako su nacisti tumacili Nicevog Zaratustru, ispao Nice nacista pre Hitlera sa modelom arijevskog nadcoveka, e tako i ovde...
Tako to ide. Kad su mormoni tumačili bibliju, ispalo je da je Isus bio američki imigrant bez zelene karte. :mrgreen:

Onda njihovo presipanje iz praznog u supljeg, Crkva LDS je legalna, da ali i duvan je stetna, ali legalan i gde je veza ?
Veza je da je duvan legalan isto koliko i mormoni. Znači,nešto što je legalno može biti i štetno.

Mogu pojedinci ovde da lupetaju sta hoce, ali ostaje cinjenica sa je Crkva LDS legalna u Srbiji i da moze slobodno da propoveda svoje ucenje.
Sreća da je tako. Svi mogu slobodno da vide šta ti ovde pišeš, pa da steknu pravi uvid o kome se zapravo radi. :mrgreen:

Kada srpska crkva bude organizovala oružani napad na pripadnike druge vere u kojem će biti izmasakrirano 150 ljudi, uključujući decu preko 8 godina, onda možemo govoriti o jednakosti u agresivnosti SPC i mormona. Za sada SPC nije ogranizovala ništa što bi iole ličilo na masakr kod Mountain Meadows u amerikoj državi Juta.

Nisu pripadnici SPC rišćani zato što seku slavski kolač. Zbog toga su Srbi. Hrišćani su jer veruju u Hrista. :kafa:

Koliko je pušača bilo u Evropi u XII veku, a koliko ih je danas? :lol:

Tako to ide. Kad su mormoni tumačili bibliju, ispalo je da je Isus bio američki imigrant bez zelene karte. :mrgreen:

Veza je da je duvan legalan isto koliko i mormoni. Znači,nešto što je legalno može biti i štetno.

Sreća da je tako. Svi mogu slobodno da vide šta ti ovde pišeš, pa da steknu pravi uvid o kome se zapravo radi. :mrgreen:

Opet zazi sa pusenjem.....kod tebe su svi dokazi ''valjda,mozda,cini mi se.....
Nista neces promenuti....

Sta se tu tacno desilo i kad je to bilo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back