COVEK , PAS I DEVOJKA

@ SINDI
Vjeruj mi, da sam se i ja toga grozila, jer smo uvijek drzali dvorishne pse. Ovog sam udomila, jer su htjeli da ga bace u rijeku, sve vezanog u dzaku, jer im je ''dosadio''. Za mene je bio shok, kako ce moji da ga gaje(nije mogao kod mene, bio bi usamljen), moja mama Hitler za higijenu, a caletu smo slagali da je privremeno na chuvanju. Preispitivala sam se, jao da skache po krevetu, FUJ..o, ne...pas u kuci...ali bilo je pitanje njegovog zivota. To dlakavo, malo stvorenje, je sve mozgove okrenulo u svoju korist, da chovjek ne moze da povjeruje, kako ti nishta ne smeta, i nishta nije teshko, samo kad pustish da gospodin Pas ispolji kompletnu lichnost. Slijedi sto iznenadjenja...Da ja nisam prepoznala roditelje, kako su poblesavili sa njim. I naravno, za komshije su bili''ludaci'', no shta je to sprav vesela, dva pseca oka.
P.S.Normalno, deca su deca, to je svima normalno na prvom mjestu. Ali, za starije ljude narochito, zivotinje su kao lijek...

istina, ljubimče je ljubimče. Ja bih bilo kom psu svojeručno odšrafila glavu kad bi pipnuo moju macu :)

gigs, pošto poznaješ materiju, objasni ovoj koki kako da izvede da se psu ne učini da se ustremila na njegovu šugavu kosku :P Izem ga u razlog za napad :lol:

Betty:
istina, ljubimče je ljubimče. Ja bih bilo kom psu svojeručno odšrafila glavu kad bi pipnuo moju macu :)

gigs, pošto poznaješ materiju, objasni ovoj koki kako da izvede da se psu ne učini da se ustremila na njegovu šugavu kosku :P Izem ga u razlog za napad :lol:

Moj pas je iz legla gde macke i psi zive u slozi.Njegova majka je delila svoju ciniju i hranu sa tom macom.I zakleti neprijatelji,postali su prijatelji.Moj pas nikada nije napao bilo koga,decu obozava (iako ga bas nepustam da ide blizu njih) i vrlo je dobar.
Pas NIKADA nenapada bez razloga.
Moja majka se plasila smrtno pasa,ali kada sam uzeo Aika,bio je tek star dva meseca,
Bio je beba.Sada ni ona nemoze da se odvoji od njega.

milentisha:
Prvo, ja se ne sastajem ni sa kim....
Ako se ne sastaješ sa lokalnim kučkarima po parkovima, a nisi ni alkoholičar, kojim povodom se ti meni obraćaš?

milentisha:
Ja volim svog psa, a on mene smatra vođom čopora
:lol:

Psi nemaju iskrivljenu percepciju, osim što ne razlikuju boje, oni tačno razlikuju svoju rasu od drugih životnih vrsta i pojava. Ma koliko se u životu trudila da budeš barem psu No.1 i nečiji predvodnik, to ti neće poći ni sa psećom vrstom. Strahopoštovanje podrazumeva odnos privrženosti, odanosti, požvrtvovanosti i zahvalnosti, ali i izvesnog straha od sankcija prilikom neizvršenja naredbe koju mu daje vlasnik... Ja mislim da ti svog psa mlatiš..deluješ mi kao pravi skot..

A nisi reagovala na njen post upučen meni? A ti prepodobna, ali samo u određenim okolnostima?
Jel' odgovorila na temu, da li mi je citirala samo deo posta koji se odnosi na kučkare, koje sam povezao sa alkh. jer meni to tako izgleda..Poslednja rečenica njenog prethodnog posta, molim pročitaj...a ne tu samo šta sam ja pisao..

gigule:
...ok ubila bi me. načisto smo s tim i šta? možeš odmah da me ubiješ ebote da slučajno ne dođe do nemilog događaja..toliko o ostrašćenosti....
...kao da vlasnici NAMERNO pujdaju svoje pse na nevine prolazinke...
strašno.

psi ne napadaju čoveka bez razloga!!!!!! mogu ruku u vatru da stavim da sam u pravu.
uvek ali UVEK postoji nešto što IZAZOVE ŽIVOTINJU da reaguje AGRESIVNO.
Nda, i ovi izgrizeni djecaci u Splitu su krivi sto su psima izgledali agresivno... I kako su se samo usudili da se, tako agresivni, igraju kraj njih... Da su fino sjedili kod kuce, ne bi im se to desilo... Otkud im uopste pravo da se oni i jos sa tako agresivnim facama, igraju tamo gdje se psi setaju...?!
Nevinim prolaznicima se nista nece desiti, ako vlasnici pasa na propisan nacin izvode svoje ljubimce na ulicu... Necu da strahujem od pasa kada hodam po ulici, pobogu...
Ako ga vec izvodis medju ljude, onda preuzimi odgovornost za njega...

O lutalicama je bolje da ovom prilikom ne pricam... Buduci da je pas domaca zivotinja, lutalica sigurno ne bi bilo da se ti vajni covjekoliki ljubitelji velikog srca, ne rjesavaju svojih cetvoronoznih "ljubimaca"... U suprotnom, oko nas bi hodali i konji, krave, koze, ovce...
Toliko o ljubavi...

rekla ti je da nikoga ne voliš
ali ti voliš
a mogao si da budeš manje neprijatan.
mogao si da joj drugačije odgovoriš ali nisi...
moraš uvek da budeš u pravu...

ja neću da se raspravljam sa tobom...samo mi je dosta vređanja.
kao da je forum bojno polje a teme ratovi iz kojih obavezno svako mora da izađe kao pobednik....nekada i ja to radim ali vidm da to nije dobro...

Pa, ja nisam počeo, što meni prebacuješ? Ali. to ne znači da ću da prećutim da baš svako može da mi prišiva stvari kako mu se prohte, mogu ja to nekad, a nekad baš ne želim.... Nikada se ovde nije desilo da nekome prebacite da nije odgovrio na temu....
I za Achileyesa:
Bolje da devojka bude posesivna, i zahteva više vremena koje ćeš samo da njoj posvetiš, nego da kupuje četkice za zube za psa, govori ti da psi lepše mirišu od ljudi i umišlja da je vođa čopora.

gazdarice, jesam ja tvoj problem? što volim pse?
spusti loptu devojko... / :shock: ebote ti si meni rekla da bi me ubila.../
ajde da sve svedemo na normalan razgovor
probleme koje si načela su problemi o kojima se govori i koji se moraju rešavati... kad nas doduše traljavo.... ali to nije do mene niti do onih koji pse/žiovtinje vole...
lutalice, psi bez povoca i korpe... kako znaš da ja podržavam bahato ponašanje vlasnika pasa...ljudi genralno? ti problemi se rešavaju na nivou države... donesu se zakoni organizuju se na pravi način službe koje se brinu o lutalicama etc ...

i molim te, nemoj svu krivicu svaljivati na pse i one koje ih vole. to je bezveze.
psi nisu zli :D

Joj, gigule, nema to veze s tobom licno, nego sa nerijetko bahatim odnosom vlasnika pasa, prema drugim ljudima... Od 20 pasa sa vlasnicima, koje vidim na ulici, mozda samo jedan ima korpu... Cesto nema ni povoca... + Lutalice...
Nocu kada se sama vracam kuci, jedino cega se plasim su psi... A, kao po zlu, oni gotovo uvijek trce prema meni i masu repom, hoce da me njuskaju, da se igraju sa mnom, dok meni znoj curi niz lice, ledja, noge...
Ako ja postujem tvoje pravo da imas psa, postuj i ti moje da ga ne zelim pored sebe... I, nemoj da me ugrozavas, jer ni ja ne ugrozavam tebe...
I opet podvlacim, ovo se ne odnosi direktno na tebe... OK?

HeBePoBaTaH_:
Ako se ne sastaješ sa lokalnim kučkarima po parkovima, a nisi ni alkoholičar, kojim povodom se ti meni obraćaš?

Pa vidiš ja te ljude što imaju pse od milošte zovem kučkari, a ne pogrdno kao ti. Ja sebe smatram kučkarom pa sam se zato našla prozvana... zato ti se obraćam.

HeBePoBaTaH_:
Psi nemaju iskrivljenu percepciju, osim što ne razlikuju boje, oni tačno razlikuju svoju rasu od drugih životnih vrsta i pojava.

Nedavno je dokazano da ipak razlikuju boje. Naravno ne potpuno, ali ipak mogu da razlikuju.

HeBePoBaTaH_:
Ma koliko se u životu trudila da budeš barem psu No.1 i nečiji predvodnik, to ti neće poći ni sa psećom vrstom.

U j.e.b.o.t.e. šta ti bre pričaš čoveče? Ja se uopše ne trudim da budem psu broj 1, on je sam mene izabrao od svih ukućana, ali zašto ja uopšte razgovaram više sa tobom...

HeBePoBaTaH_:
Ja mislim da ti svog psa mlatiš..deluješ mi kao pravi skot..

Ja mislim da si ti skot, ali ko da je to bitno... Ja mislim da ti tučeš svoju ženu, ako je uopšte imaš! Ali sa s.tokom kao što si ti ne vredi razgovarati. Drago mi je da smo razmenili ovih par prostačkih postova, ali sa s.e.lj.a.č.i.n.o.m kao što si ti neću više da razgovaram.

Izvinjavam se svim pristojnim i finim ljudima sa ovog foruma koji su slučajno pročitalo moj post pa su se možda zgrozili nad rečima koje se spominju u njemu.:)

I molim vas vratite se na temu!

Ne bih moga da kazem da generalno volim sve zivotinje. Ako se pod tim smatra da ih nikad ne bih maltretirala i nanosila bol i da bi im pomogla ako im je to potrebno ( hrana, veterinar,...), onda mogu da kazem da imam odredjenu kolicinu ljubavi prema zivotinjama pa tako i prema psima.
Ima medju njima naravno i onih pasa koji bi mi sigurno prirasli za srce kada bi sa njima provodila vise vremena, ali do sada za to nisam imala priliku.
Secam se jedino da sam se kao mala igrala sa psima i mackama u dvoristu kod moje prababe na selu i njen odnos prema tim zivotinjama mi se svidjao. Znaci oni su imali slobodu tako potrebnu svim zivotinjama, hranu su redovno dobijali i znalo se gde im je mesto za jelo a gde spavaju i nisu provodili mnogo vremena u kuci jedino u verandi i to kada su losi vremenski uslovi.
Imali su naravno i svu neophodnu zdravstvenu negu. Ne mogu da zamislim da zivim sa psom ili mackom u stanu narocito sa malom decom, ali cu zato kada se preselim u kucu sa dvoristem sigurno nabaviti nekog psa, zivotinje su zdravo okruzenje za odrastanje dece.

Milentisha...Ahahahahahahaha, hvala, kompliment je dobiti takvu ocenu od samoprozvanog vođe psečeg čopora . Gledaj samo da padež potrefiš sledeći put...
A što se tiče teme, ni slovo nisi napisala, alkosu jedan kučkarski prenickovani...
Jadan taj pas, zabranio bih ti pristup svakom živom biću na rastojanju od 200km

milentisha:
mi žene umemo da poludimo kad nas strefi meca i ponekad nam sve smeta...
Objasni joj šta bi se desilo kad bi sa njom izlazio više nego sa psom, mislim na to da kuca vrši nuždu napolju, onda bi joj sigurno smeto izmet i zapišani zidovi po stanu. :D

Jesi, odgovorila si, nisam pročitao .
Ti ne samo da si skot, nego si i kreten :lol:
Aj Ć

Mislim da psi (lutalice) osecaju kad ih se neko plasi i njega napadaju. Volim pse i volela bih da imam psa, ali nemam uslova, zivim u stanu,a iskreno, nemam ni dovoljno vremena, a ni volje, da ga svaki dan setam, vaspitavam. Strasno je to sto ljudi uzimaju stene, posle nemaju vremena za njega, izbacuju ga iz kuce, i eto nama lutalice, koja se dalje razmnozava i tako u krug. Imati psa nije samo zadovoljstvo, to je jedna velika obaveza i zahteva odgovornost.

HeBePoBaTaH_:

Psi nemaju iskrivljenu percepciju, osim što ne razlikuju boje, oni tačno razlikuju svoju rasu od drugih životnih vrsta i pojava. Ma koliko se u životu trudila da budeš barem psu No.1 i nečiji predvodnik, to ti neće poći ni sa psećom vrstom. Strahopoštovanje podrazumeva odnos privrženosti, odanosti, požvrtvovanosti i zahvalnosti, ali i izvesnog straha od sankcija prilikom neizvršenja naredbe koju mu daje vlasnik... Ja mislim da ti svog psa mlatiš..deluješ mi kao pravi skot..

:)
OndaK da rezimiramo: dokazao si potpuno nepoznavanje pseće psihologije ;)
usotalom, ako pretenduješ na eXluzivitet u glede obraćanja Tebi, predlažem da sastaviš mejling listu svojih alkoholičara i kučkara koji "smeju da ti se obraćaju";)

Zašto ti uopšte dolaziš na Forum? Iskreno?

Čime te je tačno isprovocirala Milentiša? Dosegao si vrh, ali u nasumičnom beslovesnom vređanju forumaša. :lol: Pazi, ona je novi član, i neće ti tapšati zato jer si joj se obratio, pa neka i pogrdno....što reče jedan čo'ek :P

tarabica:
Mislim da psi (lutalice) osecaju kad ih se neko plasi i njega napadaju. .

:roll: šta, zar je moj jedini "greh" prema psu koji se ustremio na mene - to što ga se plašim? :shock:
Pa šta sad, pa šta ako se plašim, nisam ga napala niti bilo kojim načinom ugrozila? Pa jel vozači gaze pešake kad vide da pretrčavaju ulicu? Šta bi sad trebalo . aha, on se plaši kola, e saću da ga drknem nek se plaši još više?
Psi su zveri, pripitomljene ali zveri. Kapiram da napada onda kad je ON uplašen, protiv toga ja ima samo jedan lek - ako se useRem,krenem da mu se šlihtam :lol: Kad vidim da mrda repom, elegantno ga zaobiđem :P Kad je čopr u pitanju, ovo, nažalost, ne pali. yebe se njima, njih je više, i tačka :neutral:

Hoćeš Finetti kremić?
Da nacrtaš brkove i da budeš stroga? : )
Imao sam ja i Marka i Domesticus, fine mačke, a ti i ova milentija, nemate pojma...
(Treba mi odsutnost koja sa mozgom nema veze, zato dolazi, to je Forum, ne angažuje me ..:razz: ?+ )

HeBePoBaTaH_:
Milentisha...Ahahahahahahaha, hvala, kompliment je dobiti takvu ocenu od samoprozvanog vođe psečeg čopora . Gledaj samo da padež potrefiš sledeći put...
A što se tiče teme, ni slovo nisi napisala, alkosu jedan kučkarski prenickovani...
Jadan taj pas, zabranio bih ti pristup svakom živom biću na rastojanju od 200km

Jesi, odgovorila si, nisam pročitao .
Ti ne samo da si skot, nego si i kreten :lol:
Aj Ć

šta god moderator privatno mislio o Hebeu, ovo je ipak prevršilo meru, čini mi se...hm?

Nađite dva smislena posta Betty u poslednjih 6 meseci....koji imaju veze sa bilo čime..
To je bio reciprocitet. Hajde sada copy -paste šta je ona meni rekla..:lol:
Što ti dolaziš na Forum ? (reciprocitet pitanja)
Ne moraš da javno radiš nečasne radnje, znaš sve modere lično....
Možeš ti to drugačije,. nego prozivke iza ćoška????? :lol:

HeBePoBaTaH_:
Hoćeš Finetti kremić?
Da nacrtaš brkove i da budeš stroga? : )
Imao sam ja i Marka i Domesticus, fine mačke, a ti i ova milentija, nemate pojma...
(Treba mi odsutnost koja sa mozgom nema veze, zato dolazi, to je Forum, ne angažuje me ..:razz: ?+ )

aaaaa........nemaš veze s mozgom dakle :lol:
Molim da ovo uđe u zapisnik. Odsustvo neuronskih aktivnosti u VR, čist elitizam dakle? :P idi ondaK igraj se na Svaštari, tamo ti ne treba mozak.

Back