Prochitah sve, pa nemam dodati nishta shto vec nije recheno...Izgleda da josh jedno pitanje treba dodati pri pronalazenju srodne dushe, a to je ''odnos prema psu''. Iz ovog mozga ja ne mogu shvatiti ljude koji ne shvataju psa kao dushu na 4 noge, koji ima sposobost i da voli, i da zamrzi, i da zapamti, i da pati, da tuguje, da osjeca bol, da pati od stresa, bolesti, zapostavljanja, na kraju, krajeva gladi. Kao shto ni svi ljudi nisu miroljubivi, naravno da nisu ni psi. Pa, zamislite koliko perja leti, kad se na ovom forumu diskutuje o nechemu, kad bi nas sve pretvorili u pse, ne bi ostalo ushiju na glavi. Naravno da se plashim agresivnih pasa, i stvarno se deshavaju grozne situacije, isto kao kod ljudi. Neki su ok, neki su ubice i pljachkashi. Da je takva priroda pasa, pa zamislite SVE lutalice oko nas,koliko ih svaki da srecemo, gladni, zedni, smrznuti, pojeli bi nas sve, jer i sama ja kad sam gladna, bolje da me niko ne cima, dok ne ''dignem shecer''.(Ovo nije podrshka postojanju lutalica, jer je to tezak problem, izgleda nereshiv, podjednako kao i odgoj psa). Pas u kuci, tesko je shvatiti, dok to ne dozivish. I naravno, postoje ljudi koji drze pse iz 1001-og razloga, a da to nije ljubav i to vidish odmah po psu-ogledalo. Ali da mi neko kaze da odnos chovjek/pas ne moze biti chista, chista ljubav, to vec ne mogu da svarim. Ukraden mi je pas prije godinu dana, samo zato shto je lep, miroljubiv, gajen u velikoj ljubavi, koju je uzvracao istom mjerom, nekome je dobro doshao kao izvor prihoda i ukras u kuci. Kao da je stvar. Vjerujte mi, ljudi umiru oko mene, zivot nosi probleme, treba biti jak, dozivish i gore stvari, ljudi su ljudi, znam, ALI dovoljno je da neko spomene ime ili da vidim u parkicu slichnog, mogu zaplakati na sred ulice, jer ne mogu uchiniti nishta da ga vratim.
Prema tome, psi su bica, a ne samo dlakave zivotinje koje smrde, kake i pishke.