COVEK , PAS I DEVOJKA

da, zato što sam npr. odgovarala na Dvljino pitanje o pisma te povukla paralelu jer je neko rekao da strepi od napada mačke :P
znaš ti da čitaš uostalom 8)

EDIT: obrisao hebe pitanje otkud ja ovde pričam o mačkama :?

Vrlo sam pažljivo pročitala sve što ovde piše (nakon što su mi ukazali na temu) i, čak i posle toliko iskustva sa Forumom i svakakvih razmišljanja, rasprava, vređanja - opet sam iznenađena! :roll:
"To pas sa maslom ne bi pojeo" kaže se u našem narodu...
Obaška što je tema odavno potpuno promašena (dečko je pitao šta da radi po pitanju devojke, a ne po pitanju psa i šta mislimo o psima... bar koliko sam ja shvatila), toliko nadobudnosti, vređanja i isključivosti je mnogo za jednu temu. Previše za moj ukus.
No... Što se tiče momka koji je temu postavio, nisam neki ekspert, ali nije fer da izostavimo odgovor (istina više puta izrečen) koji znaš i sam: nezadovoljstvo tvoje devojke baš i nije u nekoj tesnoj vezi sa psom. Ukoliko ti je stalo, ostaje ti jedino da utvrdiš o čemu se radi i šta je ono što joj zaista smeta u vašoj vezi.

Na sve ostalo ne mogu da odgovorim, ali ne mogu da ne podržim stav da pas NIKAD ne napada bez razloga. Uzgred, da li neko ovde može da tvrdi kako pomenuti dečaci nisu ničim (čak i namerno) izazivali pse? Naravno da niko normalan ne podržava neodgovorne vlasnike pasa, niti se takvi ljudi mogu smatrati "ljubiteljima" - pa oni "rade" protiv pasa mnogo više od onih koji otvoreno tvrde da ih ne vole! :evil:
I da unapred sprečim komentare tipa "ako su ga deca dirala, to ne znači da pas treba da ih napadne", vrlo jasno ću reći da čovek koji je vlasnik tih pasa jeste u najmanju ruku neodgovoran (za šta će, očigledno odgovarati - kako i treba da bude) i da se grozim takvih priča isto kao i svako normalan.
O surovosti, gluposti (uopšte ne znam kako to da nazovem) onih koji pse izbacuju na ulicu besmisleno je i govoriti. Ono što me izluđuje, to je kada me kao odgovornog, svesnog i savesnog ljubitelja i vlasnika pasa izjednačavaju sa takvima!
Oprostite, gospodo, u kakvoj smo mi vezi? :confused:
kao što izbacuju šporete i frižidere pored puta, tako izbacuju i pse! Isti ti "lepo vaspitani" i "urbani" likovi! :evil:
Vlasnici pasa se među sobom druže? Ljudi koji imaju zajedničkih sklonosti obično lako nalaze zejedničke teme i obično mogu lepo da se druže. Šta je loše u tome?
Kad je u pitanju "vršenje nužde" pasa, moram priznati da jesam za "zapadnu" varijantu tj. da je vlasnik obavezan da pokupi "ostatke" svog psa. Problem je što se to reguliše zakonom, a vi pokušajte da zamislite kako bi vam izgledao čovek koji lopaticom čisti ulicu nakon što je pas uradio to što je uradio? Osim toga, osvrnite se oko sebe: ljudi bacaju otpatke svuda po ulici, parkovima, izletištima... da ne pričam o pljuvanju, povraćanju i ostalom na šta nailazimo po istim tim parkovima! :evil: Nisu samo i jedino psi "krivci" za prljavštinu u kojoj živimo! Osvrnite se malo oko sebe!
Plašite se pasa... OK. Da ne ulazim u razloge i psihološku analizu, ja vam kažem da se ja plašim ljudi. Onih koji blenu, dobacuju, ne može da se prođe pored njih a da se ne doživi nešto neprijatno. Znam da mi u većini slučajeva neće ništa, ali ih se plašim. I šta sad? Rekla bih da je to, ipak, moj problem... ne njihov... niti onih kojima su simpatični (da ne kažem da ih "neguju").
I, da... ima slučajeva, na žalost, da psi napadnu i povrede decu. I užasavam se toga jednako kao i vi. Neka iskompleksirana budala je odgajila pse za borbu, došlo je do tragedije i to je strašno. Ali, pijana budala je izbola nožem devojčicu zato što je pružila ruku da bi mu pomogla da ustane! :shock: :-x .
Svet je surovo mesto, tragedije i nesreće se, na žalost, dešavaju, strašno je što je tako... ali kada bismo uspeli da iskorenimo zlo među ljudima, nebi ga bilo ni od strane pasa. Jer, čovek je taj koji ga vaspitava i uči.
Uzgred, ljubav još niko nije tačno definisao (čak ni onu među ljudima), tako da od sopstvenog shvatanja zavisi da li ćemo ono što delimo sa psom zvati ljubav ili ne. Ako nekog zanima, za mene to jeste ljubav. Obostrana ;) :p
I izvinjavam se što sam bila malo pooooooooooduža :roll: ... ali tema je takva!

Kada budem prvi uvredio nekoga, onda imate punu slobodu da mi prebacite. Ovako ne...i vi to dobro znate, ovo su samo iskrene replike.. : )

Ti meni da mrzim, ja tebi da si skot i zbog čega, ti meni da mlatim ženu, ja tebi da si kreten i jedina razlika je to što ja to radim argumentovano...dam argumentum hahahah

Bet, kaži, pitao sam te....što ovako, pobogu.
Tebi je dovoljno da okreneš samo broj telefona, a možda i da daš mig modu koji je pored tebe :lol:
So?

ja se ne plašim svih pasa, ali kad se neka lutalica (ne daj Božo i čopor!) ustremi ka meni, ili u najmanju ruku zareži dok u stvari samo prolazim tuda, da, itekako strepim. Nije mi svejedno nimalo.
Ali:
ja sam skapirala da Ahijelejeva devojka ne želi seks u psećoj blizini? To, valjda...prvo pms pa ovo pa ono, a sad pas. Logično je da je u pitanju - seks. M? :)
nema veze, lepo se ispričasmo ovde :lol:

HeBePoBaTaH_:
Kada budem prvi uvredio nekoga, onda imate punu slobodu da mi prebacite. Ovako ne...i vi to dobro znate, ovo su samo iskrene replike.. : )

Tebi je dovoljno da okreneš samo broj telefona, a možda i da daš mig modu koji je pored tebe :lol:
So?

ovde si ti prvi besomučno izvređao novu članicu, pogledaj malo unazad.
OVO nije napad, nego rezime + dala sam ti nekoliko predloga i pojašnjenja gde se sve može tako bez mozga na Forumu Krstarice :lol: Pa nije žk jedini na internetu, damn it :P Doduše, tu ima najviše sjajnih cica ;) Jasno jasno...ali pogrešna je ta tvoja taktika. Džaba posle seirenje o elitizmu, rušiš svoj kredibilitet, a u očima drugih postaješ agresivan i impulsivan sagovornik. Kao što rekoh, ima u ovoj avliji mesta i za vređanje.....

HeBePoBaTaH_:

Ti meni da mrzim, ja tebi da si skot i zbog čega, ti meni da mlatim ženu, ja tebi da si kreten i jedina razlika je to što ja to radim argumentovano...dam argumentum hahahah

So?
Izvinjavam se što se mešam, ali moram da kažem (kad sam već tu ;) )
Ne pratim mnogo tvoj "lik i delo", ali ono što jesam primetila to je da si isključiv, drzak, veoma grub, ne biraš reči niti način da nekog izvređaš - što za one sa kojima si razmenjivao "iskrene replike" nisam primetila. O tome da "gledaš sa visine" i deluješ prepotentno da ne govorim.

PS Meni možeš da kažeš šta želiš - ne palim se lako, nemam problem sa kompleksima, tako da nemam nikakvu želju da se upuštam u besmislene rasprave. Ovo je, kao što rekoh, bila samo uzgredna opaska - dobronamerna, ako hoćeš. ;) :)

smeh:
Izvinjavam se što se mešam, ali moram da kažem (kad sam već tu ;) )
Ne pratim mnogo tvoj "lik i delo", ali ono što jesam primetila to je da si isključiv, drzak, veoma grub, ne biraš reči niti način da nekog izvređaš - što za one sa kojima si razmenjivao "iskrene replike" nisam primetila. O tome da "gledaš sa visine" i deluješ prepotentno da ne govorim.

PS Meni možeš da kažeš šta želiš - ne palim se lako, nemam problem sa kompleksima, tako da nemam nikakvu želju da se upuštam u besmislene rasprave. Ovo je, kao što rekoh, bila samo uzgredna opaska - dobronamerna, ako hoćeš. ;) :)

eto kakav si sagovornik u očima drugih, apropo mog prethodnog posta. Sve manje razloga daješ za lepo mišljenje o tebi.
Dobro, ja sam dosadna, ajd' u zdravlje :lol:

Pa ne mogu da ti kažem šta želim, niti ovde bilo ko može da ti govori i da se ponaša onako kako mu se prohte. Mogu samo da ti odgovorim onim tonom kojim se ti meni obraćaš... a to je da ova rasprava zaista besmislena i da je ok. što si mi rekla, a nikad sa tobom nisam razmenio nijedan post, niti sam te video na Forumu : )

gigule:
psi ne napadaju čoveka bez razloga!!!!!! mogu ruku u vatru da stavim da sam u pravu.
uvek ali UVEK postoji nešto što IZAZOVE ŽIVOTINJU da reaguje AGRESIVNO.

a svi koji se pasa boje i mrze ih pričaju priče o psima koje komadaju ljude decu itd. to samo hrani njihov strah i opravdava njiohvu mržnju...te priče su super izgovor za ubijanje psa i upiranje prstom u vlasnike...

potpisujem ovo.

i tako...uvek se tema o psima pretvori u prepucavanje onih koji ne vole pse i koji ih se boje i onih koji ih vole. :roll:

i jos dodajem da sam do sada bila svedok jedino bezrazloznih napada ljudi na pse. potpuno bezrazloznih i neopravdanih.

i da ne govorim generalno,na konkretnom primeru mog psa mogu da nabrojim takvih primera pokusaja udaranja stapom/sutiranja/gadjana kamenjem mog psa koji druge ljude u potpunosti kulira ide svojim poslom. :roll:

obican iracionalni strah i paranoja ljudi sa manjkom osecaja za druga bica oko sebe usmeren i materijalizovan u vidu agresivnog ponasanja prema psu koju jedva stize do kolena :roll:

ljudi nisu jedina bica na planeti,i nije sve podredjeno njima.
sto pre shvate da i zivotinje imaju osecanja, pre ce se sa njima sloziti.

sve ostalo je tupljenje :roll:

sto se tice novinara,napadnute dece,ljudi,sada i ranije i ostalo....mislim...ljudi,da li ste vi svesni koju kolicinu lazi i preterivanja razni novinari i slicni izreknu da bi prica bila opravdana/naduvana/da bi tiraz bio veci ili ste stvarno naivni?! :shock:

Meni su svi zubi na broju,ne smrdi mi iz usta,nisam pas.
Nemam nista protiv pasa,naprotiv,(macke npr.ne volim,nekako mi ljigave)al treba imati neku granicu u intimiziranju sa njima...ne bi bas krevet da delim sa psom.
Odgovorio sam ti na ono pitanje na filozofiji...

e a moj pas naucen da ne ulazi u krevet.:(
a ja bas ponekad pozelim da ga dignem gore i stavim umesto jasuka.
al on se otima...i otima....i otima.pa me izgrebe sapama.
posebno su prakticni kada ti iskljuce grejanje.
to dusu dalo za jednog psa u krevetu. :D

Back