COVEK , PAS I DEVOJKA

Ne podnosim kučkare, parkiće zaobilazim u širokom luku ujutru, zato što se tamo skupljaju kerovođe, a za mene su oni isti kao i grupa alkoholičara...Podjednako su agresivni i prljavi.
Pse volim, ne zato što me je neko naučio da ih volim, ili sam pročitao u ZOV-u ili u nekim kvazi analizama ličnosti da oni koji vole životinje, vole samim tim i ljude, već zato što mi je ljubav prema životinjama kongenitalna.
I ja ne razumem tezu "pas mi je najbolji prijatelj, lopta mi je najbolji drug".

divlja u srcu:
Jel' moze pas da voli nekog ko njega ne voli?

ne baš da voli (za to je ipak potrebno da se poznaju i maze), ali efekat je sličan: ako dođe i zabalavi te od sreće, šta ti vredi da li te voli ili ne? Ako se oseća neprijatno, takođe. Besomučno lajanje - opet isto. Šta me briga da li me voli ako urla i kevće, ne mogu da volim tolike decibele.
Ja nemam neki odnos prema psima, mislim emotivan. Morao bi da se ponaša kao mačka da bih ga volela :) Da bude tih i umiljat :P A ima i takvih ;)

Snezna_kraljica:
Mislim da kuce ili mace (mada za mace nisam toliko sigurna....) nikad ne bi napale coveka koji je dobar (;-)

:lol: reci još da strepiš kad se mimoilazš s mačkom na trotoaru, pa da izginem od smeha :lol:
Ja ne znam da mačke napadaju prolaznike, možda ima drugačijih iskustava? :shock:

Psi imaju neku svoju logiku: tipa, ako ima mlade ta strana ulice ili unutrašnje dvorište ili bilo šta je - NJEGOVO, i zdravo đaci, nema šanse da prođeš. :? Ako su gladni, a UČINI IM SE da bi ti jela njegovu kost (hehehehe :lol: ), mislim....svo to režanje dok PROLAZIŠ, ma zabole me za tvoju kost, kako ga ubediti...hmhm....:roll:
Sad ako mi neko kaže da treba da mislim pozitivno kad prolazim pred lutalice i da mi neće ništa biti - odraću ga :lol: Ili da nisam dobar čovek. Izgledaju ko hijene, zimi se nešto prošaraju baš su gadni, naročito u čoporu. Neki naravno. Ima i finih naravno.
meni je žao pasa jer ne mogu bez ljudi. Nekako su bespomoćni kad padne sneg, smrazavaju se, nemaju šta da jedu....baš jadno nekako.

A ja sam posebno zadivljena ljubavlju prema psima kojom se posebno glasno dice isti oni koji bacaju stenad, kad im se kuja okoti, ili koji napuste/otjeraju psa ako se vise ne mogu brinuti za njega... Ili nece ni da cuju da uzmu zensko stene, i tako redom...

Imam ja losa iskustva sa mackama. Jedna se tako muvala u staroj teretani. Jednom mi je prisla, ja naravno da je pomazim, kad me je scepala za ruku kandzama, sine, nisam mogla da verujem. :shock: A pre toga sam sanjala identicnu scenu. Znaci, scepala me i ne pusta! Nocna mora! :twisted:
Dok ona maca sto se muva po Extreme-u je slatkis. :)
Ne volim macke kad su agresivne. Za nijansu su bolje one uobrazene, kojima nemas zelju ni da pridjes.

pa..uglavnom, češće se odluče na to. Mačke su umiljatije. Znači govorimo o mačkama na ulici. Moje mačke nikad ne grebu, ni on ni ona. Odnosno ona je jednom popiZdela i šžapila me za prst :lol: Odmah, posle dve sekunde je olabavila stisak zubitja, pokajala se (pritvornica jedna šlihtava :P ) i krenula da mi liće prstiće, kao - ma zezala sam se samo, ja sam tvoja maca, njanjanja :D Mislim, da može da trepće, treptala bi nevino okicama :P

HeBePoBaTaH_:
Ne podnosim kučkare, parkiće zaobilazim u širokom luku ujutru, zato što se tamo skupljaju kerovođe, a za mene su oni isti kao i grupa alkoholičara...Podjednako su agresivni i prljavi.

Malo smo odmakli od teme...

Imam psa. Moj pas je verovatno čistiji od gomile ljudi koje srećeš po prevozu npr. Ne vidim kakve ja sličnosti imam sa alkoholičarima pošto popijem ponekad pivo ili čašu vina. Kada bi psi nuždu vršili po kući onda bi ti i to smetalo. Agresivna sam kad me vređaju pa se branim, a kupam se najmanje jednom dnevno...

Gazdarica:
Gigule, ponasas se ostrasceno. Nije mi bilo ni na kraj pameti da kazem da pse treba pobiti. Ali, nervira me kada me vlasnici pasa (a to svi rade, bez izuzetaka) uvjeravaju, kako psi nece napasti covjeka, bez razloga.
Ok, kupi sebi psa, njeguj ga, voli, druzi se, spavaj s njim, sta god, ali nemoj mene da ugrozavas zbog toga. I, ako si ga vec uzeo, onda preuzmi i odgovornost za njega!
Da moje dijete tvoj pas ugrize, nisam sigurna da te ne bih ubila!

...ok ubila bi me. načisto smo s tim i šta? možeš odmah da me ubiješ ebote da slučajno ne dođe do nemilog događaja..toliko o ostrašćenosti....
...kao da vlasnici NAMERNO pujdaju svoje pse na nevine prolazinke...
strašno.

psi ne napadaju čoveka bez razloga!!!!!! mogu ruku u vatru da stavim da sam u pravu.
uvek ali UVEK postoji nešto što IZAZOVE ŽIVOTINJU da reaguje AGRESIVNO.

a svi koji se pasa boje i mrze ih pričaju priče o psima koje komadaju ljude decu itd. to samo hrani njihov strah i opravdava njiohvu mržnju...te priče su super izgovor za ubijanje psa i upiranje prstom u vlasnike...

milentisha:
Malo smo odmakli od teme...

Imam psa. Moj pas je verovatno čistiji od gomile ljudi koje srećeš po prevozu npr. Ne vidim kakve ja sličnosti imam sa alkoholičarima pošto popijem ponekad pivo ili čašu vina. Kada bi psi nuždu vršili po kući onda bi ti i to smetalo. Agresivna sam kad me vređaju pa se branim, a kupam se najmanje jednom dnevno...

Da, smeta mi što se čoporativno sastajete u parkićima koji nisu javni toalet za pse..

"Moj pas je verovatno čistiji od gomile ljudi koje srećeš po prevozu" - šta znači ova rečenica??
Naučite se ljudi: odnos psa prema čoveku je odnos strahopoštovanja, ne ljubavi. Ljudi jedni drugima daju ljubav, a ne psi čoveku....

divlja u srcu:
Jeste culi, bilo pre neki dan, neka Francuskinja htela da se ubije, popila tablete, a njen je pad probudio tako sto joj je izgrizao lice? I spasio joj zivot! Njoj su presadili kozu.

e odakle ti to?! je l imash neki link
ja mislila pas lud

je l htela da s eubije, samo je popila lekove za smirenje i pala u nesvest, tako ja nasla

pa bila je ona sa licem ali nisam cula da je htela da s eubije. nisam cula razlog zasto ju je izujedao. sad sam videla na 92jkinom sajtu da je popila lekove za smirenje ali nije pisalo o samoubistvu !
onda pas ispada pozitivac

HeBePoBaTaH_:
Da, smeta mi što se čoporativno sastajete u parkićima koji nisu javni toalet za pse..

"Moj pas je verovatno čistiji od gomile ljudi koje srećeš po prevozu" - šta znači ova rečenica??
Naučite se ljudi: odnos psa prema čoveku je odnos strahopoštovanja, ne ljubavi. Ljudi jedni drugima daju ljubav, a ne psi čoveku....

Prvo, ja se ne sastajem ni sa kim. Ako naletim na nekog onda sam eto naletela. U zgradi postoji dogovor, deca ispred zgrade, psi iza zgrade i ja ga poštujem, a poštuje ga i većina kučkara koje poznajem iz zgrade...

Ta rečenica znači da ja svog psa kupam barem jednom u mesec dana iako to za pse i nije preporučljivo. Redovno ga čistim od parazita. Perem mu zube. Četkam ga. Svaki put kad se vrati iz šetnje, ali baš svaki put ja mu operem šapice! A nedavno sam čula na tv da prosečna srpska porodica mesečno potroši 1 sapun. E sad ako moja tročlana porodica potroši npr. 3 sapuna, 2 bebi kupke, 2 dezodoransa (ovo je od prilike nisam baš merila u gramima)... Onda postoji neko ko ne iskoristi ni jedan, zar ne?

Ja volim svog psa, a on mene smatra vođom čopora što je ustvari strahopoštovanje. Ako već odgovaraš na moje poruke onda pazi šta pišeš. Pretpostavljam da ti nikome ne daješ ljubav pošto mi se čini da mrtziš ceo svet...

Prochitah sve, pa nemam dodati nishta shto vec nije recheno...Izgleda da josh jedno pitanje treba dodati pri pronalazenju srodne dushe, a to je ''odnos prema psu''. Iz ovog mozga ja ne mogu shvatiti ljude koji ne shvataju psa kao dushu na 4 noge, koji ima sposobost i da voli, i da zamrzi, i da zapamti, i da pati, da tuguje, da osjeca bol, da pati od stresa, bolesti, zapostavljanja, na kraju, krajeva gladi. Kao shto ni svi ljudi nisu miroljubivi, naravno da nisu ni psi. Pa, zamislite koliko perja leti, kad se na ovom forumu diskutuje o nechemu, kad bi nas sve pretvorili u pse, ne bi ostalo ushiju na glavi. Naravno da se plashim agresivnih pasa, i stvarno se deshavaju grozne situacije, isto kao kod ljudi. Neki su ok, neki su ubice i pljachkashi. Da je takva priroda pasa, pa zamislite SVE lutalice oko nas,koliko ih svaki da srecemo, gladni, zedni, smrznuti, pojeli bi nas sve, jer i sama ja kad sam gladna, bolje da me niko ne cima, dok ne ''dignem shecer''.(Ovo nije podrshka postojanju lutalica, jer je to tezak problem, izgleda nereshiv, podjednako kao i odgoj psa). Pas u kuci, tesko je shvatiti, dok to ne dozivish. I naravno, postoje ljudi koji drze pse iz 1001-og razloga, a da to nije ljubav i to vidish odmah po psu-ogledalo. Ali da mi neko kaze da odnos chovjek/pas ne moze biti chista, chista ljubav, to vec ne mogu da svarim. Ukraden mi je pas prije godinu dana, samo zato shto je lep, miroljubiv, gajen u velikoj ljubavi, koju je uzvracao istom mjerom, nekome je dobro doshao kao izvor prihoda i ukras u kuci. Kao da je stvar. Vjerujte mi, ljudi umiru oko mene, zivot nosi probleme, treba biti jak, dozivish i gore stvari, ljudi su ljudi, znam, ALI dovoljno je da neko spomene ime ili da vidim u parkicu slichnog, mogu zaplakati na sred ulice, jer ne mogu uchiniti nishta da ga vratim.
Prema tome, psi su bica, a ne samo dlakave zivotinje koje smrde, kake i pishke.

Back