vilus
Iskusan
- Poruka
- 5.145
A zasto jednostavno ne odete negde preko i kupite psa?
Ovde su sigurno svi u srodstvu i stalno se pare isti psi
Ovde su sigurno svi u srodstvu i stalno se pare isti psi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ok a kako ja da znam koje su bolesti imali njeni baba ili deda?
Ja bi htela da imam kučiće i mislim da je šteta da se ženka ne ošteni i da živi bar malo po svom nekom nagonu. A i samA kažeš da se na izložbama ocenjuje eksterijer pasa a ne bolesti koje nose u sebi...tako da šta onda predstavlja taj termin dobra svetska odgaivačnica? Dobra je po čemu? Što imaju predivne kerove..a koji su ustvari nastali incestom i bolesni?
Zar nije upravo to kvarenje rase?
Da, sve ja to znam, ali mi i dalje nisi dala odgovor kako da proverim kakvi su joj predci i odkud znam da me uzgajivač ne laže.
Možeš ti zivkati i raspitivati se u kinološkom društvu...ali ne verujem ni njima.
Mislim da sam se raspitivala dosta, a i čekala sam dosta.
Samo ni to nije garant da će ti štene biti zdravo.
Može da se desi da baš tvoje štene bude crna ovca tog legla.
A ne razumem zašto ne bi svoje štene parila ako je u redu (ima paire/pedigre/nije bolesno).
Ti bi kao kučiće, koji nemaju šampionske kvalitete odmah uštrojila...bacila u bunar?
Mislim da postoje zato različite cene pasa - u zavisnosti da li ima papire / pedigre i da li su roditelji prvaci.
E a recimo ako ja imam dve ženke- jedna je prvak njene kučiće možeš prodati za 1500eura, a druga je pozitivno ocenjena al nije osvojila titulu njeni mogu da budu 300 ili 500 eura.
Pa nek bira svako za svoj džep...
Jujuju....hvala u svakom slučaju...
Platila sam psa sasvim dovoljno.
I ne ne bi da je parim da imam kučiće zbog prodaje/zarade.
Ne kapiram te uopšte...kao da se nisam raspitala (znam gazde od predhodnog legla - a isti su roditelji - i zadovoljni su).
Ali hoću da kažem da ne verujem uzgajivačima a ni njihovim veterinarima jer je to sve jedna banda.
I da je to sve kao što je već rečeno lutrija.
Poslaću sličice ovih dana....pa ćeš videti da mi ker nema glavu žirafe...![]()
Ok mislila sam da je ta cijena samo u inostranstvu...ali nashla sam...

Zozi je napisala koliko je platila stene kod nas u Senti. Cinimi se da je 500 eura.
700 e a u inostranstvu se krecu do 1500 e...ali opet bash je to puno para...zao mi je sto kako sam shvatila ljudi ne razmisljaju mnogo o potomstvima njihovih ljubimaca,pogotovo sto se pare kucici u srodstvu...
Inace hvala vilus na odgovoru![]()