Čoporativnost

Nije tema politika, nego muško-ženske ujudurme

Па што не рече лепо одмах?

Ја узео да пишем читав есеј о томе како сам у мангупском окружењу био одбијао да пијем, шмрчем и варам девојке са женама сумњивог морала упркос жестоком притиску, кад оно тема о мушко-женским односима. Сва срећа па сам усред тога кликнуо да видим нове поруке.

Ево можда нешто занимљиво за тебе: кад је била једна спорна ситуација између мог најбољег друга и његове жене, ја сам једини од свих мушкараца у друштву отворено стао на њену страну. Он је у тој причи хтео да буде модеран, а она традиционална, тако да сам је здушно подржао.

Не знам сад да ли се то рачуна.

Ima razlike između čoporskog pisanja i imanja zajedničkog mišljenja.

Kad u poruci neko napada "protivnika", svađa se s njim, raspravlja (što može da bude i skroz legitimno jer i ovaj se možda svađa, provocira), kvalifikuje ga... i neko to lajkuje ili se nadovezuje na tu poruku i nadodaje svoje onda je to čoporsko delovanje.

Ako se lajkuju poruke koje sadrže zajednički stav o nekoj temi, ali nisu usmerene protiv drugog diskutanta iako takvih istomišljenika može da ima daleko više od tog diskutanta suprotnog stava, onda to nije čoporsko udruživanje nego većinsko mišljenje. Iako tom usamljeniku može da deluje da su svi protiv njega.

Па што не рече лепо одмах?

Ја узео да пишем читав есеј о томе како сам у мангупском окружењу био одбијао да пијем, шмрчем и варам девојке са женама сумњивог морала упркос жестоком притиску, кад оно тема о мушко-женским односима. Сва срећа па сам усред тога кликнуо да видим нове поруке.

Ево можда нешто занимљиво за тебе: кад је била једна спорна ситуација између мог најбољег друга и његове жене, ја сам једини од свих мушкараца у друштву отворено стао на њену страну. Он је у тој причи хтео да буде модеран, а она традиционална, тако да сам је здушно подржао.

Не знам сад да ли се то рачуна.
Izvini, mislila sam da je dovoljno sto je tema na ptf Muskarci.

Kako su drugi muskarci reagovali? Ta situacija je dosta privatna, ne znam da li bih se i sama umesala.

Fenomen o kojem govoriš se javlja kod oba pola, a pojavni oblik kod žena se, za razliku od čoporativnosti kod muškaraca, prikladno zove - ženska solidarnost.
Kada žena loše priča o ženama, ili ima stavove koji se ne sviđaju drugim ženama, onda se one okupe i solidarno objasne koleginici da greši i da je sve to što priča jedna internalizovana mizoginija.
To sve izgleda lepo i pristojno, a ne kao u slučaju koji si navela, koji je zapravo napad hijena na ostarelog lava.

Izvini, mislila sam da je dovoljno sto je tema na ptf Muskarci.

Хмм, да...

Има смисла сад кад мало боље размислим.

Kako su drugi muskarci reagovali?

Па нису били срећни, али нису могли ништа да приговоре зато што сам поставио ствари тако да би их неслагање са мном ставило у исти кош са модерним сека-персама. А да ниподаштавају и исмевају моје ставове нису могли јер би то могло да доведе до... знаш већ. :D

Ta situacija je dosta privatna, ne znam da li bih se i sama umesala.

Јесте, али се она јадна борила свим силама да оствари нека права унутар њиховог односа, те је искористила присуство моралног ауторитета тј. мене да наведе разговор на ту страну како бих се ја умешао и донео пресуду пошто се мој суд одувек посебно поштовао.

Хмм, да...

Има смисла сад кад мало боље размислим.

Па нису били срећни, али нису могли ништа да приговоре зато што сам поставио ствари тако да би их неслагање са мном ставило у исти кош са модерним сека-персама. А да ниподаштавају и исмевају моје ставове нису могли јер би то могло да доведе до... знаш већ. :D

Јесте, али се она јадна борила свим силама да оствари нека права унутар њиховог односа, те је искористила присуство моралног ауторитета тј. мене да наведе разговор на ту страну како бих се ја умешао и донео пресуду пошто се мој суд одувек посебно поштовао.
Dakle, oni nisu imali herca da se suprotstave "vođi čopora"?

Fenomen o kojem govoriš se javlja kod oba pola, a pojavni oblik kod žena se, za razliku od čoporativnosti kod muškaraca, prikladno zove - ženska solidarnost.
Kada žena loše priča o ženama, ili ima stavove koji se ne sviđaju drugim ženama, onda se one okupe i solidarno objasne koleginici da greši i da je sve to što priča jedna internalizovana mizoginija.
To sve izgleda lepo i pristojno, a ne kao u slučaju koji si navela, koji je zapravo napad hijena na ostarelog lava.
Da, postoji kod oba pola, to ne sporim, već sam odgovorila Redmondu.

Nedavno sam na jednoj temi svedočila udruženom napadu svih muškaraca sa teme na jednog koji se nije slagao sa dominantnim "muškim" stavom na temi.
Zašto kod muškaraca dominira taj čoporativni pristup i ko je tu kome vuk?
Ja to ovde jos nisam video.
Video sam da bude odnos 80%-20% ali bas svi protiv jednog, to jos nisam.
Da li imate hrabrosti da izrazite mišljenje koje je suprotno mišljenju većine u nekoj muškoj grupi?
Uvek kazem svoj stav, bez obzira na misljenje vecine.

Jedino udruzivanje, ali bukvalno udruzivanje, na krstarici sam video od moderatora, kada rese da nekoga zaiebavaju, pa krenu kurtonski sinhronizovano da provociraju da bi ih iznapusavao, pa da dobiju povod za ban.

Dakle, oni nisu imali herca da se suprotstave "vođi čopora"?

Вођа чопора у том друштву је био мој најбољи друг (овај чију сам жену подржао), а они су сви размишљали као он јер су и сами били такви — модерни.

А онда је дошао човек древног соја и рекао како ствари треба да стоје.

Дакле, ако се већ служимо тим форама из поп-културе, онда је најбоље рећи да је Алфу исправио један Сигма.

Или још тачније — један Мега, што би рекао мој друг @analiticki 12.

Ja sam mega muskarac i sve mi alfe jedu iz ruke a da nikada se ne svadjam sa njima a jako postujem njihovu energiju i to sto su hrabri muskarci uvijek u prvom planu ali kada mene vide mogu samo da uce od mene kao Kornjace od Ucitelja Splitera

Nedavno sam na jednoj temi svedočila udruženom napadu svih muškaraca sa teme na jednog koji se nije slagao sa dominantnim "muškim" stavom na temi.
Zašto kod muškaraca dominira taj čoporativni pristup i ko je tu kome vuk?

Da li imate hrabrosti da izrazite mišljenje koje je suprotno mišljenju većine u nekoj muškoj grupi?
Jel može link ka temi
U pp pošalji ako ti nije problem

Вођа чопора у том друштву је био мој најбољи друг (овај чију сам жену подржао), а они су сви размишљали као он јер су и сами били такви — модерни.

А онда је дошао човек древног соја и рекао како ствари треба да стоје.

Дакле, ако се већ служимо тим формулама из поп-културе, онда је најбоље рећи да је Алфу исправио један Сигма.

Ta situacija kako si je opisao nije bila čoporašenje nego većinsko mišljenje

А да ли би било чопорашење да су се усудили да ме нападну сви вербално?
Potrebno je da bude usmereno protiv tebe, a ne protiv tvog stava. I za to je dovoljno samo jedan da podrži da bi se takav napad okvalifikovao kao čoporski.

Mada, kad je neko usamljen u odbrani svog stava, sve i da greši, elementarni kodeks nalaže da se se ostali diskutanti rasporede vremenski, odlože dokazivanje.

Грехота је што у свом лутању кроз бесконачно не могу да сретнем неку Изолду која би учинила да макар на трен заборавим све што знам о женама и уопште животу, па да јој тако очаран посветим ове моћне стихове:

Не да, не да, тебе твоја Мега!
Ја сам онај што се задњи преда!
Не да, не да, тебе твоја Мега!
Ја сам све што твоме срцу треба!

Back