Ајде? Не знам шта си хтео овим рећи, али постигао си једно - избламирао си се жестоко.
Не знам на које 'дркаџије' мислиш... ја ти ту не спадам. А мој претходни коментар се односио на све врсте полних уживања, па тако и на мастурбацију.
Све у свему, ти си вероватно пример човека који свој кукавичлук и слабост крије иза 'хумора'.
Видим да не знаш неке ствари и да си невероватно површан, па да ти мало појасним. Да, чедност је изворно мушки идеал. Не само идеал, већ једна од најмужевнијих стања.
Мушкарац који је опседнут сексуалношћу, давно је изгубио своју мужевност. Он постаје женствени мушкарац или прикривени, потиснути хомосексуалац.
Мушкарац је потпун тек у духу, а та фалусна мужевност није ништа друго до скрнављење изворне мужевности.
Елем, мушкарац је активни принцип и као такав он не жели да се предаје уживањима, не жели да поклекне пред налетима страсти и анималних нагона, јер тада постаје пасиван (женски принцип - јин). Он суверено господари самим собом.
С обзиром да мушкарац представља активни принцип (јанг), он свуда тражи искључиво борбу. Најпре борбу са унутрашњим непријатељем, борбу са оним што је у њему искључиво људско, али и анимално, а затим и спољашњу борбу - борбу против разноразних непријатеља. И као такав, мушкарац не жели да се без борбе преда уживањима који могу да га спутају у духовној реализацији и буђењу истинске мужевности. А истинска мужевност почива у чисто активном принципу - борби, како унутрашњој тако и спољашњој.
Зато се и каже да је истински мушкарац тек онај који је успео да у себи пробуди и споји аскетску и ратничку улогу.
Баш такви попут тебе, опчињени сексуалношћу, нису више мушкарци. Такви као ти примају мерило мушкости из туђих руку. Немају више вредност сами по себи. Данас је мерило маскуланитета постао број љубавних афера, полних односа и све оно што је иначе карактеристично за жене које све пребивају у полности. Тиме ти и теби слични примате мерило своје мушкости из женских руку и тада наравно да више нема мушкарца. Наступа феминизираност.
И није нимало случајно што се од припадника свих витешких редова који су у историји до сад постојали, тражила уздржаност од сексуалних активности.
Искрено, ја се још се нисам определио за целибат, тако да не браним овај концепт из субјективних разлога. Још увек стојим онамо где је свети Августин био када се молио:
"Господе, дај ми чедност, али не још" 
.