Čokoladice, femkanje i šoljica razgovora...

ludopileglodjekosku

Buduća legenda
Poruka
27.557
Sinoć ćaskam sa mamom o žeMskim temama: zabavljanje, brak, ljubav, bla, bla... Kako je bilo "u njeno vreme" a kako danas. U jednom momentu moja "mamuška" iznese jedan vrlo zanimljiv stav da je glavni problem današnjih devojaka to što ne umeju da se femkaju. Sve hoće odmah i sad. Nema držanja za ruku i udaranja čežnje mesecima. Poljubac na prvom sastanku, sex na trećem. A muškarci su primitivni balkanikusi koji te poštuju samo ako je osvajanje "na duge staze".
Nisam se složila sa njom. Po meni, došlo je do izvrtanja uloga. Žene su preuzele ulogu muškaraca. One su te koje se udvaraju, osvajaju, trude. Oblače se za svog muškarca, kuvaju za svog muškarca, uče Kama Sutru za svog muškarca. Ulažu abnormalne napore da ga osvoje a onda isto toliko energije da ga sačuvaju od drugih žena. Samo što bodljikavu žicu ne razvuku oko njega. A muško je kao mali paša koji ne mora da mrdne prstićem. Jer kako se trenutna trudi, tako će i neka druga, osma, peta.
Kako je krenulo uskoro će žene muškarcima da poklanjaju cveće i čokoladice i da im pevaju serenade pod prozorom.:roll:

Vaše mišljenje. Koji su razlozi što sve više mladih, lepih, pametnih i obrazovanih žena dreždi samo? Nedostatak sposobnosti femkanja? To što ne žele da ganjaju tipove sa lukom i strelom i budu moderne Prisi? Ili nešto treće?

Sinoć ćaskam sa mamom o žeMskim temama: zabavljanje, brak, ljubav, bla, bla... Kako je bilo "u njeno vreme" a kako danas. U jednom momentu moja "mamuška" iznese jedan vrlo zanimljiv stav da je glavni problem današnjih devojaka to što ne umeju da se femkaju. Sve hoće odmah i sad. Nema držanja za ruku i udaranja čežnje mesecima. Poljubac na prvom sastanku, sex na trećem. A muškarci su primitivni balkanikusi koji te poštuju samo ako je osvajanje "na duge staze".
Nisam se složila sa njom. Po meni, došlo je do izvrtanja uloga. Žene su preuzele ulogu muškaraca. One su te koje se udvaraju, osvajaju, trude. Oblače se za svog muškarca, kuvaju za svog muškarca, uče Kama Sutru za svog muškarca. Ulažu abnormalne napore da ga osvoje a onda isto toliko energije da ga sačuvaju od drugih žena. Samo što bodljikavu žicu ne razvuku oko njega. A muško je kao mali paša koji ne mora da mrdne prstićem. Jer kako se trenutna trudi, tako će i neka druga, osma, peta.
Kako je krenulo uskoro će žene muškarcima da poklanjaju cveće i čokoladice i da im pevaju serenade pod prozorom.:roll:

Vaše mišljenje. Koji su razlozi što sve više mladih, lepih, pametnih i obrazovanih žena dreždi samo? Nedostatak sposobnosti femkanja? To što ne žele da ganjaju tipove sa lukom i strelom i budu moderne Prisi? Ili nešto treće?

A muskarac je taj koji neda na prvom sastanku, ni za zivu glavu... :lol:

Biraju pogresne...razocaraju se, pa ih to drzi godinama..izgube veru u sebe i smatraju da nisu zasluzile ljubav (sto nije cudno kad pogresan odabir manipulise, konstantno trazi mane, kritikuje, ljubomorise i sl.)..posto nema ko da ih razuveri, zadobije njihovo poverenje, bivaju same i frrustrirane...mladji retko zele nesto ozbiljno, samo seks i zez...stariji imaju neke svoje frustracije danasnjice (materialna neobezbedjenost...), sami su frustrirani, pa kontaju sam sebi sam dovoljan, sta da uvlacim jos nekog...
Ima brdo razloga...

Cim jedan od partnera oseca da se preterano trudi, verovatno jeste tako..i to znaci da veza nije odgovarajuca za nas i da ne treba trositi dragocenu energiju na istu....

mozda prevelika ocekivanja..?ili jednostavno stvar odluke?ili se muskarci pomalo osecaju sapleteno pored zena koje su "ojacale"...
ja sam ono klasicno zensko..ne ulazem abnormalne napore da nekog osvojim:)

ne bih rekla da je problem ni u jednom od pomenutog, vec u tome sto su se ljudski, pa medju njima i ljubavni odnosi potpuno zakomplikovali nepobrebnim igrama, izvestacenoscu, nemogucnoscu stupanja u ono sto bi pre svega bio normalan ljudski odnos, nego se oko toga uvek nalaze varke, kontrola, briga, ljubomora i na kraju to postaju jedni tako opterecujuci odnosi iz kojih niko ne izlazi zadovoljan. onda, tu je i svet sarene laze koji vidimo u serijama i filmovima, gde su svi lepi zgodni i uspesni, a pritom i nadju svoje princeve/princeze na belom konju, i ma kako se konstantno negiralo kako to nidje veze sa zivotom i kako smo imuni na to, mislim da se javlja ideal mogu vise bolje,ja sam naj naj u svemu, tako da mi niko i nista od ponudjenog nije dobro (vazi i za musko i za zensko)...a da ne pricam koje frustracije nastaju kao posledica takvog ponasanja....onda jos jednom uzdizanje na pijedestal seksualnih sloboda koje na kraju ljude dovedu do emotivne ispraznosti jer od tolko slobode ne znas da se orijentises gde si i ko si u zivotu, i kao posledica imamo i stvaranje iluzije vecne mladosti, te bi sad svi da budu mladi,bez obaveza, bez odgovornosti u 45oj godini. u nasoj sredini, moze se dodati i kombinacija balkanskog sina kojem svi ugadjaju i sa druge strane zenske emancipacije u kojoj se trazi podela odgovornosti. mada prava emancipacija kod nas ni ne postoji i nije bas rasprostranjena ko sto bi htelo da se prikaze, jer to sto se zove emancipacijom je po dobrom starom srpskom obicaju kombinacija svih najgorih stvari izvedenih iz iste, dok se istinski pozitivne stvari ne primenjuju gotovo u opste.

Instant vrijeme, instant veze. Potrosacko drustvo, sve je zamjenjivo. Pa tako i ljudi. Duze garancije, rad perfektan, ali kraci vijek trajanja, tj. po isteku iste, programirani krah.
Ne mislim da su samo zene same, ima i diFnih muskaraca, a samih. :aha:
Npr. moj brat od strica, obrazovan, kulturan, ima svoju firmu, lijep, mladolik, ali sam sa 40 god.. I X pr. koje znam, da ne nabrajam.
Kad razgovaramo, glavni razlog je-ne nalazim sta mi odgovara.
A on pri tom nije zenskaros. Posvecen porodici, klince od svog rodjenog brata titra kao da su njegovi...ima svoje drustvo, putuje i njemu ok.
Sigurno da mu fali "bracni drug", ali ne moze/nece po svaku cijenu. A s godinama sve je teze...
Mogu navesti moguce razloge, ali ni jedan mi ne pije vodu. Valjda svako ima nesto sto mu je "zapisano"...
Ne znam...nisam pametna po tom pitanju. :mrgreen: Nikad mi strpljenje, cutanje i diplomatija nisu bili jaca strana. :mrgreen:
Kad mi se neko svidi, "napadam" punim kapacitetom, nema musko/zensko uloga...
Ima i femkanje svojih cari, valjda u odlaganju, ceznji, ali i dobijanju na vremenu, pa poslije valjda predje u naviku i toleranciju, tj. uskladjenost pragova...
Sto bi reko moj drug- Volim ja moju Z., dobra je, znamo se malte ne "od malih nogu", a i skupa smo 6 god., uzecemo se...ma ko bi sad to ponovo sve ispocetka... :lol:

Poslednja izmena:

...uvek bilo i bicce...;)

...ima vas mnogo vishe ( procentualno )...lepo ja divanim sve vreme...dozvolite nam d' imamo nekoliko zhena " i cena cce vam porasti " i neccete drezhdati same...:lol:

...'el stiglo vreme daS udash...? :lol:

Verovatno zato što lepe, pametne i obrazovane žene ne žele da idu u lov, nego da budu ulovljene.
Čerupanje sa gomilom kokoški oko jednog petla koji stoji sa strane i čeka da bude osvojen nije njihov nivo.
Kokoške se čerupaju, a žena svesna svojih vrednosti će se suptilno boriti za svog muškarca koji prvo treba da pokaže interesovanje baš za nju i samo nju.

..mushkarac zivi od od svoje slike u ochima njegove zene..
..ne postoji tuznija slika od choveka koji nema chime da se ponosi..
..mozda samo slika choveka koji je jako uvredjen time shto niko ne deli njegovo mishljenje da je on zadivljujuca osoba..
..ili bar niko njega vredan, shto reche Eriu..
..shto su zene kompletnije, teze je da pronadju neshto vredno divljenja kod prosechnog mushkarca..

..a femkanje poruchuje "znam da ne smem, ali ti si taaaaako savrshen da cu popustiti, videcesh.."
..to vishe objektivno ne pije vodu ni kod koga, poshto je "znam da ne smem" filozofija
nestala zajedno sa prvi+jedini=najbolji ego-boostom za neznu mushku sujetu..
..evolutivno usadjeni strah od odgajanja tudjeg potomstva je nestao sa kontracepcijom,
ali panika poredjenja je civilizacijska tekovina sa premalo vremena za prevazilazenje..
..tako da je nekima, makar uz dobranu dozu svesne samoobmane, to jedini nachin da se osete vredno..ali koji ce ti moj takav? :)

Verovatno zato što lepe, pametne i obrazovane žene ne žele da idu u lov, nego da budu ulovljene.
Čerupanje sa gomilom kokoški oko jednog petla koji stoji sa strane i čeka da bude osvojen nije njihov nivo.
Kokoške se čerupaju, a žena svesna svojih vrednosti će se suptilno boriti za svog muškarca koji prvo treba da pokaže interesovanje baš za nju i samo nju.

..mushkarac zivi od od svoje slike u ochima njegove zene..
..ne postoji tuznija slika od choveka koji nema chime da se ponosi..
..mozda samo slika choveka koji je jako uvredjen time shto niko ne deli njegovo mishljenje da je on zadivljujuca osoba..
..ili bar niko njega vredan, shto reche Eriu..
..shto su zene kompletnije, teze je da pronadju neshto vredno divljenja kod prosechnog mushkarca..

..a femkanje poruchuje "znam da ne smem, ali ti si taaaaako savrshen da cu popustiti, videcesh.."
..to vishe objektivno ne pije vodu ni kod koga, poshto je "znam da ne smem" filozofija
nestala zajedno sa prvi+jedini=najbolji ego-boostom za neznu mushku sujetu..
..evolutivno usadjeni strah od odgajanja tudjeg potomstva je nestao sa kontracepcijom,
ali panika poredjenja je civilizacijska tekovina sa premalo vremena za prevazilazenje..
..tako da je nekima, makar uz dobranu dozu svesne samoobmane, to jedini nachin da se osete vredno..ali koji ce ti moj takav? :)

Nemam više bona. Šmrc.:sad2:

Fakat je da su međuljudski odnosi sve komplikovaniji. Od varijante "ja Tarzan, ti Džejn, ja tebe udariti mačugom po glavi i odvući u pećinu" preko ugovorenih brakova stigli smo do slobode izbora. Ali, koliko u toj slobodi podležemo stereotipima? Ili kao što je Eriu sjajno primetila podležemo ušečerenoj slici romantike iz limunada-filmova. Jedino što nakon izvesnog vremena od iste dobiješ kiselinu.
Imam nekoliko drugarica. Lepe, mlade, obrazovane cure. Iz finih porodica (za one koji sitničare i traže pedigre), dobro zarađuju (znači ne treba im finansijer) ali vrlo malo adekvatnih muških primeraka im prilazi. Da li se sa povećanjem lične vrednosti povećavaju i kriterijumi? Ili sa godinama svako od nas sve manje ima volje da se menja i pravi kompromise pa se sve teže odlučuje na brak?

Verovatno zato što
1.. lepe,

2...pametne i

3...obrazovane žene ne žele da idu u lov, nego da budu ulovljene.

Samo si ovo zaboravila odvojis onda je sve na mestu

Nemam više bona. Šmrc.:sad2:

Fakat je da su međuljudski odnosi sve komplikovaniji. Od varijante "ja Tarzan, ti Džejn, ja tebe udariti mačugom po glavi i odvući u pećinu" preko ugovorenih brakova stigli smo do slobode izbora. Ali, koliko u toj slobodi podležemo stereotipima? Ili kao što je Eriu sjajno primetila podležemo ušečerenoj slici romantike iz limunada-filmova. Jedino što nakon izvesnog vremena od iste dobiješ kiselinu.
Imam nekoliko drugarica. Lepe, mlade, obrazovane cure. Iz finih porodica (za one koji sitničare i traže pedigre), dobro zarađuju (znači ne treba im finansijer) ali vrlo malo adekvatnih muških primeraka im prilazi. Da li se sa povećanjem lične vrednosti povećavaju i kriterijumi? Ili sa godinama svako od nas sve manje ima volje da se menja i pravi kompromise pa se sve teže odlučuje na brak?
Мислим да је у питању комбинација оба фактора.
С друге стране, поставља се питање суштинске вредности нечијих критеријума.
Но, то је сад већ на личном нивоу.
И мислим да људи често превише глуме кад ступају у те односе, а да би све било лакше кад би се и лакше отварали једни пред другима...
Човек тражи само другог човека...
Али како га препознати под толиким маскама?

Lepe, pametne i obrazovane su nedostižne za većinu muškaraca.
Ženi pre svega treba mužjak siguran u sebe, koji će je štititi, maziti i dati joj slobodu, tj. neće je istovremeno gušiti u strahu da je ne izgubi. Takav će takođe imati visoke kriterijume i kad pronađe svoju ženku, osvajaće je doživotno.
Još je teže zadržati lepu, pametnu i obrazovanu, mnogo je jednostavnije uzeti bilo šta što se nudi na tržištu.
Ja imam drugaricu iz navedene kategorije koja je maksimalno snizila svoje kriterijume u nadi da će povećanjem uzorka pronaći svoju polovinu. Time je potpuno obezvredila svoje kvalitete jer je postala dostupna svima bez i malo truda, a jeftina roba nikome ne treba jer se obično smatra da je jeftino=nekvalitetno.:sad2:
I na kraju, opet dolazimo do čuvenog femkanja jer ono makar u početku povećava cenu, a time i interesovanje.

Oprostite meni, zadrtom ekonomisti, na ovako sirovom izražavanju:lol:

Bez ikakve sumnje..... podvlačim, bez ikakve sumnje! postoje tipovi, i to solidan broj njih, kojima se menja mišljenje o devojci ako mu ona "prebrzo daa" :neutral:
I ne rade to oni namerno, odnosno smišljeno, to je usađeno jako duboko, to im ide spontano, nekako im postaje odbojna zbog toga, nije ono što su zamišljali, a da često nisu ni sigurni zbog čega. ili strah od toga da će tako i drugom, da je tako drugima ranije :neutral: ***** li ga. E sad, završimo priču o njima na tome da normalnu curu takvi i ne zanimaju, odnosno ne bi trebali da je zanimaju, potrebno je bar da su svesni koliko je to glupo i da se makar trude da o tome ćute, ako ne mogu da se izbore sa osećajem.

Moj neki utisak o tome, ovo za femkanje... valjda u tome ima neke lepote, mnogi i muškarci i žene upravo ne žele sve odmah i sada, odnosno; kada jedna naiđe na drugu vrstu tu dolazi do problema, ona bi da "to urade" za 6 meseci jer ne zna da li on spada u prvu navedenu grupu koju smo eliminisali, jer joj nije od toga, jer ne može tek tako, jer mora da ga upozna, ima svoje razloge, žene retko uleću u seks baš zbog seksa :neutral: pogotovo ove mlađe koje traže vezu. Dok se dobro ne upozna, fizički, da bi joj seks valjao sa čovekom koga je odabrala treba tu dosta prakse i upoznavanja, sa njima (valjda) nije tako.

A da li su žene postale lovci? To ne bih rekla. Mislim, generalno, naravno, uvek ima onih koje "imaju muda". Ne spadam u njih, ali im se pomalo divim. Na žalost, skoro uvek popiju korpu, jer su na takve poteze prinuđene devojke koje drugi muškarci ne jure, ne okreću se vrtoglavo za njima, nisu atraktivne dovoljno ili imaju koju desetinu kilograma više.
Dakle, uglavnom primećujem da muškarci love, i da jako lako osvajaju, što ustvari potvrđuje priču tvoje mame. A tvoju priču primećujem tek u nastavku. Onda se on opusti, sedne i gleda tv i uživa i očekuje od nje da se "bori za vezu ko lavica". I kada se ona umori i pripreti da ode, odđe na forum i otvori temu o tome kako je bila lenja i on je sve radio, ili kako je imala druga kog on nije mogao da svari i nije htela da prestane da se druži s njim zbog njega i sl. ali uglavnom neka žalopojka. Istina je da zaista (opet, generalno) dignu sve 4 uvis i da se maksimalno opuste, a da se one polome. Ali tek pošto dozvole da ih on "osvoji".
To je onaj deo koji bi morao da se menja. Čast izuzecima koji se trude (muški) takvo nešto stvarno treba ceniti, i ja cenim :rumenka:

Ženi pre svega treba mužjak siguran u sebe, koji će je štititi, maziti i dati joj slobodu, tj. neće je istovremeno gušiti u strahu da je ne izgubi. Takav će takođe imati visoke kriterijume i kad pronađe svoju ženku, osvajaće je doživotno.
Još je teže zadržati lepu, pametnu i obrazovanu, mnogo je jednostavnije uzeti bilo šta što se nudi na tržištu.
Ja imam drugaricu iz navedene kategorije koja je maksimalno snizila svoje kriterijume u nadi da će povećanjem uzorka pronaći svoju polovinu. Time je potpuno obezvredila svoje kvalitete jer je postala dostupna svima bez i malo truda, a jeftina roba nikome ne treba jer se obično smatra da je jeftino=nekvalitetno.:sad2:
I na kraju, opet dolazimo do čuvenog femkanja jer ono makar u početku povećava cenu, a time i interesovanje.

Uz ispravku da pravi muskarac zna prepoznati pomenute kvalitete i da mu femkanje predstavlja foliranje..a ako vec navodis 3 kategorije kao kvalitet..onda to femkanje ne ide uz to..ne prilici takvoj zeni koja ne postoji by the way

Мени се некако чини да свака жена има мишљење о себи као о особи која заслужује "ипер" мушкарца, а не неког просечног.
Тако мисле и мушкарци о себи кад су жене у питању.

Проблем је у томе како препознати то "ипер"...
И да ли је то "над" оно што сви препознајемо као такво...
На сваком односу треба радити и не треба бити пасиван.
Јер, мушкарац се неће трудити око жене која не показује своје квалитете, па какви год да су...

Тако да је борба са другим, како ти рече, чини ми се, кокошкама, неминовна бар у првом кругу...

Исто је и с мушкарцима. Женама се нуде многи и сви кажу "нико ми није раван"...
Како знати којем нико нико није раван... Можда ономе који ће рећи "нико ми није сличан"... Не знам, то је проблематика којој жене треба да посвете више пажње...

Ја своју посвећујем женама... :)

Ma, kako god se okrene sve se svede na trziste :lol:
I to je ispravno i posteno. Ne trazim nista manje i nista vise od onog sta i sama nudim/hocu. Niko nije na gubitku, nema podvaljivanja "macka u vreci", fer trampa.
Neko nesto nudi, neko trazi, pa gdje se nadju... I ko sta voli. Naravno, tu ne prestaje proces, naprotiv, tek pocinje testiranje odrzivosti sistema. :lol:

Femkanje ne volem iz jednog razloga. Sto je to samo forma, sredstvo. Kad prestane, i muskarac "osvoji" zenu, oboje se opuste. Nestane drazi.
A nije moguce, femkati se citav zivot. Ok, mozda i jeste, ali je to onda samo "uzivljavanje" u uloge.
Vise volim ravnopravan odnos, otvorene karte, i osvajanje, iznova i iznova, uzajamnom paznjom.

Ovo sto je Lexa napisala za zene koje love...Nisam ni stokilasica, ni ruzna, a ne libim se da prva pridjem, naprotiv. Cak sam puno sigurnija kad ja biram.
Kad sve saberem i oduzmem, bilo je finih "momenata", ali i korpi.. :lol: I opet, sto mi rece drug-ma prva korpa tesko, padne, poslije nista. :lol:
Te cisto i striktno musko/zenske uloge su stereotipi. Zenstvena sam kad treba, ali isto tako znam da osvajam kao muskarac, a vala i da presijecem, i lupim sakom od sto kad zatreba. (ne bukvalno, miroljubive sam naravi :mrgreen:) Volim mackanje, sminCanje, ali ne libim se ni cekica, eksera i "muskih" poslova...
Sa kim mogu tako, mogu, sa kim ne moze, i nismo jedno za drugo. Zasto bih insistirala na formi?

Kad su pitali Snezanu Savic kako to da je tako lijepa i fatalna, a sama, i ima propale brakove iza sebe, rekla je-Moja je greska sto sam uvijek dopustala da me biraju.
I nisam znala sta zaista hocu.
Opet jedan pr. iz familiju mi :mrgreen: Tetka ima 3 braka iza sebe. Izgleda i dan danas, sa 50 i kusur god., wow, i opet ima priliku da se uda. I necka se.
Uziva u paznji, a otvoreno kaze da ni sama ne zna sta bi stvarno, kad su je citav zivot mazili i pazili, ali i ocekivali da se ponasa kao "slatka, mala zenica"...

...nije to problem ako su osecanja uzajamna a to se retko desava - bila sam iznenadjena kad su mi neki moji skolski drugovi priznali da su bili zaljubljeni u mene a da ja to nikad nisam primetila ... mada sta bi im vredelo i da jesam ;)

Шта би вредело да су била узајамна ако сте обоје ћутали (у било којој од ситуација)?

А јесте проблем...
Да није, не би толико људи било само и кукало због тога...

Иначе, ја осећања сматрам другоразредним елементом. На првом месту је однос, а осећања су његов израз.
Однос је много комплекснији од осећања

Back