Ovde negde sam već raspravljao o sličnim stvarima sa jednim forumašem koji je izjavio da je kućni prijatelj sa ministrom poljoprivrede lično, pa mi oprostite što sad nisam fasciniran rođakom u ministarstvu.
Šta god po ministarstvu pričali, na terenu je činjenica da se mleko u prahu ne koristi za proizvodnju mleka. Koristi se u proizvodnji nekih drugih mlečnih proizvoda, u nekim situacijama. Postoji gomila razloga za to, ali najjednostavniji za shvatiti je - cena. Pitajte rođaka pošto je kilogram mleka u prahu, koliko mleka se dobija od kilograma praha i kolika je otkupna cena svežeg mleka, pa sračunajte sami.
A ne bi bilo loše informisati se malo i o ovome
Mleko koje se prodaje kao sveže, nigde i nikad se ne sterilizuje već se pasterizuje.
Steriliše se dugotrajno mleko, a i ono se ne steriliše na 100 stepeni.
Ma da nije taj rođak neki vozač ili tako nešto?
Izgleda da bih i ja mogao raditi kao vozac. Koliko se secam prvo su u Subotici otkazali prijem mleka i to u roku od mesec dana, ko da krave posle mesec dana mogu prestati sa proizvodnjom mleka ... jer su uvezli jeftino mleko u prahu... U znak protesta nisam nekoliko meseci hteo da kupujem njihovo mleko ...
Zatim kad se smanjio stocni fond rekli su da je uvozno mleko u prahu skuplje od domaceg, pa su rekli da ce uvesti neke silne junice ...
A sve to po potrosacu, samo da bi se par ljudi obogatilo, pa makar i na racun zdravlja sugradjana ...