ЦИВИЛНО

CIKA-GAD-I-UZICE-GRAD:
A sto se tice komentara da nam vojska treba zbog buducih ratova---- ratove treba da vodimo(i konacno makar taj da pobedimo) protiv BELE kuge i slabog obrazovanja(nepismenosti) a ne protiv drugih naroda i nacija.
hvala na pozdravu
uzvracam istim

KAko mislis NAM. NIje nam nego VAM. Ti nisi u Srbi i neplaniras da je sluzis, pa me bas interesuje sto pricas NAM, tebi netreba nego nama koji smo u Srbi![/quote]

Nikada se dosad nisam ovako izrazio na forumu, ali za sve postoji prvi put.
Kakav si ti tenKre. Srba ima sve manje i manje,a ti si taj koji cesh odluciti ko je koliki Srbin, na osnovu... :? Covek se ubi da ti pokaze da voli Srbiju, ali i zdravim rasudjivanjem pokushava objasniti da vojska kao ovakva nema smisao. To ti je kao kad Palestinci prackama idu na izraelske Merkave. Navedi makar jednu dobru stvar koja dolazi vodjenjem rata!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:
CIAO! 8)

Pozdrav iz Evrope:
CIKA-GAD-I-UZICE-GRAD:
I jos nesto tvom cinizmu nikad kraja. Ja bi ti uzo i pravo govora kamol ti drzavljanstvo ! I jos jednom ti ponavljam da nepise NAM nego VAM !!!
JA SE VISE NECU OBAZIRATI NA OVU TEMU JER NEMAM NAMERU DA POLEMISEM SA "SRBIMA" KOJI IZGRADJUJU STRANU ZEMLJU I VOJSKU, A BLATE SRPSKU !!!
JER VI DA STE NEKI LJUDI BILI BI U SRBI I SLUZILI BI SVOJU OBAVEZU A NE BLATILI SRBIJU I VOJSKU IZ INOSTRANSTVA !!
TOLIKO OD MENE ZA OVU TEMU I VISE NANJU NECU PISATI !!

ZNACI TI MENI HOCES DA KAZES DA SE NE PISE NAM NEGO VAM ccccccc

ajde malo uzmi privatne casove NASEG srpskog jezika cisto zbog primera koje sam obelezio crvenom bojom!!!

I jos nesto ja ne blatim NASU SRBIJU a ni NASU vojsku(posto ne moze da se blati nesto sto ne postoji)-to nije vojska to je trenutno bedni zatvor koji ce se za koji mesec konacno ukinuti u NASOJ srbiji.
pozz

Nemoj mu to uzimati za zlo. Znash i sam za raznolikost srpskog jezika; od padeza do pravopisa. Vidish da mu se greshke stalno ponavljaju tako da je to sistemska greshka(nema pomoci)! :cry:
CIAO! 8)

Bez namere da vredjam,ili bilo sta slicno,ali da navedem svoje iskustvo...Sluzio san Vj 00/01,na jugu Srbije-Bujanovac,Presevo,KZB etc. Da sam se lepo proveo-nisam.7 meseci na "terenu",van kasarne,sator,zemunice,sa stalno zaduzenom municijom,pancirom i slemom.Ko je bio u vojsci,zna sta znaci kad ti daju da duzis dzebanu,a onda posalju "na teren".I na kraju-niti mi se svideo smestaj,hrana jos manje,a ponajmanje personal.Pogotovo gomila oficircina i gotovana,parazita,cast izuzecima.Ali na kraju,"odradih" svoje,posteno.I opet bih.Ne nekog Srbovanja radi,vec sto mi je to bila obaveza,po zakonu.I opet bih.Ljubitelj vojske nisam,ali je to nuzno zlo.Jer mozemo se mi kleti u pacifizam,EU,NATO(nece oni dati ponovo rata,sve to moze mirno,bla,bla,truc...),ali da tako misle i oni pored kojih,ili sa kojima zivimo,sve bi bilo idealno.Ali,nije tako.Ko ce danas-sutra,da stavi svoje d**e na "dobos",ako opet bude neke "frke"?Da nece oni koji su civilno "sluzili" vojsku?Ili oni koji su na ovaj ili onaj nacin otkupili svoj "dug" nosenja oruzja?Tesko.Ne znam sta da kazem ,a da ne uvredim one koji su tako "pametni",tako"u trendu" i tako"evropljani" i "civilizovani".Po cenu da budem smatran za prostaka,seljobera,primitivca,"kvazipatriotu" itd,opet smatram da je vojska vojska.Zna se kako se sluzi.Da se ja pitam,mesec-dva dana,ali uz pusku,sator,cizme,da se iskopa po neki rov,pojede po neka konzerva.Mislilo se 99-nece nas,nema sanse.E,pa ima,ima...

Candyman:
To ti je kao kad Palestinci prackama idu na izraelske Merkave.

Ne bih da komentarisem druge stvari ali to sto su palestinski klinci isli prackama na izraelske Merkave a i na ostatak izraelske vojske je ucinilo vise za palestinsku stvar nego sve sto su Fatah, Hamas i Hezbolah zajedno uradili svojim oruzanim akcijama.

Au bre ja se još razmišljam da li na civilno ili ne.
Al sad kad vidim kakvix paćenika ima ko ovaj nepismeni iz Užica i ovi ostali...pa NISAM LUD da dišem isti vazduh sa vama jbt. možda je zarazno.
Što se tiče vojske,napora,odvajanja sve je to ok al da mi naredjuje neko ko što su ovi-ma nema šanse.Ma mi nismo iz istih dimenzija i neću da se mešam sa takvima a kamoli da raspravljam.Sad mi je jasno o čemu su mi ortaci pričali.Odox na civil DEFINITIVNO!!!!!!!!

Anonymous:
Candyman:
To ti je kao kad Palestinci prackama idu na izraelske Merkave.

Ne bih da komentarisem druge stvari ali to sto su palestinski klinci isli prackama na izraelske Merkave a i na ostatak izraelske vojske je ucinilo vise za palestinsku stvar nego sve sto su Fatah, Hamas i Hezbolah zajedno uradili svojim oruzanim akcijama.

Odlicno, znaci daj da raspustimo vojsku, uvedemo da svi sluze civilno i da imaju redovna gadjanja iz pracki, posto se to pokazalo kao korisno :lol:

To bi bilo izrazito glupo, posto za takvu borbu prvo moras da budes okupiran i spreman da podneses iste zrtve koje su podneli palestinci u intifadi. E a kad su te stvari prikazane na televiziji.....

Vojska kao oruzana sila je definitivno potrebna svakoj drzavi koja ima nameru da ima bilo koji od atributa drzave.

E sad posle svega ja licno nemam nista protiv civilnog sluzenja vojnog roka (OK imam sve protiv rogobatnog naziva cele stvari ali ajde), samo problem je sto to kod nas nije organizovano kako treba pa to sluzi da bi se mamine i tatine maze sa debelim vezama izvlacili od svojih obaveza.

Grdoje:
SAmo mogu da kazem da su oni koju sluze civilno P:I:C:K:E:T:I:N:E na mogu od mamice ni tatice da se odvoje ni 5 minuta!!! Navikli da ih mamicu budi sa spremljenim dorucnom, kako ste nesposobni za zivot. S.m.r.a.d.o.v.i jedni, nemate veze sa zivtom, u.s.r.a.l.i ste se od zivota.
Sta ti znas?Jak si mi ti lik u picku materinu..
Sa takvim osobama kao sto si ti Srbija nikad nece uci u Evropu.Civilno je bas super a,tebi ako je do ratovanja i do nosenja oruzja prijavi se kao dobrovoljac pa pravac IRAQ :lol:

Pobunjenik:
Обавезно служење војске је вид РОПСТВА према држави. Да ли ће се робовати у касарни, болници или ће се платити одређена количина новца, мање је битно.

Оно што нама треба јесте ПРОФЕСИОНАЛНА и добро обучена војска. Све остало представља РОБОВАЊЕ!!!!
u potpunosti podrzavam tvoj stav.Potrebna je profesionalna vojska.Ajde, budi covek i plati odmah svoj deo poreza drzavi posteno i prekini da se bunis kako je vojni budzet veliki, i diskutuj doveka kako je potrebno civilno sluzenje.Ej bre pice jedne, da nije bilo vojnog roka u kome su se obucili seljaci, nas narod bi vec nestao do 1920 godine.Nauci bre da branis svoju sestru i kevu da je ne karaju siptari kad im se digne, a posle idi i mirisi cvece.
I sine, to veze nema sa robovanjem.ako ti je bila dobra drzava da te skoluje u socijalistickom rezimu, koji ti btw sada ne pase, onda je red da ne budes ***** pa da i ti das nesto.Oprosti sto nije svaka ustanova u ovoj drzavi u stanju da ti sve na tacni donese u krevet u 11,00 kako ti to mama radi.

Fireball:
Au bre ja se još razmišljam da li na civilno ili ne.
Al sad kad vidim kakvix paćenika ima ko ovaj nepismeni iz Užica i ovi ostali...pa NISAM LUD da dišem isti vazduh sa vama jbt. možda je zarazno.
Što se tiče vojske,napora,odvajanja sve je to ok al da mi naredjuje neko ko što su ovi-ma nema šanse.Ma mi nismo iz istih dimenzija i neću da se mešam sa takvima a kamoli da raspravljam.Sad mi je jasno o čemu su mi ortaci pričali.Odox na civil DEFINITIVNO!!!!!!!!
kada ides na civil da ti `ne naredjuju ovi`, sutra ce da ti naredjuju `oni` sa juzne granice balkana.Ako su to tvoji afiniteti, onda ok.I nemoras da se tesis kako svi to rade.Utesice te mama.

[/quote]
Можда и ја сретнем другове (и другарице!) за цео живот током цивилног служења. То за девојку сам само навео као један од примера, а има их још хиљаду. Војска бре нема пара за храну па мора да пушта војнике да иду кући за викенд. Ортак ми је по најгорој зими спавао у спаваони где није било стакла на прозорима, него су стављали ћебад на оквире. И то је војска, а? Јад и беда.
Ја сам Србин, и не морам то било коме да доказујем. Војска је некада била понос нашег народа. Тамо негде до почетка рата 1941. Причао ми човек који је негде 60-их година служио војску две године. Тада је по закону толико трајало. Мислиш ли да га је девојка чекала толико? Мислиш ли да се лепо провео? На основу његове приче рекао бих да су му одузели две године живота.
Данас се земља не брани у рововима и на бојним пољима, већ у канцеларијама и студијима Си-Ен-Ен-а, Би-Би-Си-ја и осталих глобалних медија. Медијски рат је оно што ми треба да добијемо, а томе те у војсци неће научити.[/quote]
bravo care!ajde, da vidimo, kakav je tvoj plan i ideja da branis drzavu u tim kancelarijama?odn, sta je to kokretno sto si do sada uradio?ili su ovi tvoji postovi rezultat nekog kompleksa?skontao sam, radi se o liku koji je nesposoban za sluzenje vojnog roka, pa mu cale i deda nabacili neki komentar, a onda se on pretvorio u `strucnjaka`.Ma znam te iskompleksirane tipove.Grbava kicma, ravni tabani, piksle na ocima, trbulja i hemoroidi i glasnogovorenje kako `je grozdje kiselo`.**** off bre!zavuci se u rupu i kusuj!

Previse sam se nacitao vasih gluposti o civilnom sluzenju vojnog roka!
Smatram da u civilu treba da sluze samo sledece grupe ljudi!
Likovi koji imaju stvarno prigovor savesti,likovi koji se plase oruzja,likovi koji fizicki i psihicki nemogu da podnesu vojsku,likovi koji ce i previse izgubiti u privatnom zivotu (posao,izdrazavanje porodice...) i sta ti ja znam vise ko. Naravno nemam nista protiv civilke,ali da se zna, za sta ona sluzi,a ne da ide i Kurta i Murta vec ako ste na civilnom osluzenju budite o koristi drustvu a ne da budete na steti drugima!!!!
Poz svima!

mshone:
u potpunosti podrzavam tvoj stav.Potrebna je profesionalna vojska.Ajde, budi covek i plati odmah svoj deo poreza drzavi posteno i prekini da se bunis kako je vojni budzet veliki, i diskutuj doveka kako je potrebno civilno sluzenje.Ej bre pice jedne, da nije bilo vojnog roka u kome su se obucili seljaci, nas narod bi vec nestao do 1920 godine.Nauci bre da branis svoju sestru i kevu da je ne karaju siptari kad im se digne, a posle idi i mirisi cvece.
I sine, to veze nema sa robovanjem.ako ti je bila dobra drzava da te skoluje u socijalistickom rezimu, koji ti btw sada ne pase, onda je red da ne budes ***** pa da i ti das nesto.Oprosti sto nije svaka ustanova u ovoj drzavi u stanju da ti sve na tacni donese u krevet u 11,00 kako ti to mama radi.

Овако вулгарно и цинично срочен коментар не треба ни коментарисати, али ћу ипак то урадити, да не би испало како сам остао без аргумената.

1# ПРВИ СВЕТСКИ РАТ

Поредити Први светски рат и данашње време, потпуно је ван памети, јер се толико тога променило. У то време се водио рововски начин ратовања, што је данас незамисливо; данас се ратује са раздаљине од неколико хиљада километара, и то најпре ПРОПАГАНДНИМ путем, а тек на крају уследи сам чин војне агресије.

Даље, током Првог светског рата народ је знао за шта се бори, и није постојала опасност да ће га неко прогласити ратним злочинцем зато што је бранио свој народ. Данас, као што знамо, постоје разноразне организације које проглашвају српске војнике зликовцима само зато што су бранили свој народ и своју земљу.

У доба Првог светског рата НИЈЕ било министара и организација које су свесно радиле на слабљењу и потпуном УНИШТЕЊУ наше војске, као што је то данас случај.

2# ШИПТАРИ

Споменути су Шиптари, па нама прети опасност да нас управо они војнички поразе, јер је наша војска уништила добар део свог наоружања, а за то време су се Шиптари снабдели најсавременијим оружјем.

И шта сада? Голоруки ћемо на њих, je л'?

3# ШКОЛОВАЊЕ

Обично немама намеру да се било коме правдам, али пошто сам овде прозван, и пошто су изнете паушалне оцене на мој рачун, морам да кажем да се НИСАМ школовао о трошку државе, већ сам скупо плаћао своју школарину, а да ме притом нису ничему научили.

4# ДРЖАВА

Немојте ме погрешно схватити, не позивам ја ни на какво дезертерство или било шта слично, већ указујем на катастрофалан СИСТЕМ који код нас постоји.

Држава, по мом дубоком уверењу, треба да има само три функције:

1) Да штити слободу сваког човека;
2) Да гарантује право на живот;
3) Да штити право на поседовање приватне својине.

Све остало је чиста УЗУРПАЦИЈА и неминовно води ка ускраћивању наших слобода.

И на крају, нама заиста прети огромна опасност, и то у сваком погледу, али се нећемо голоруки и босоноги томе одупрети. Оно што нам је тренутно најпотребније јесте ЕДУКАЦИЈА!!!

majce:
Ako ste toliko pametni zasto onda ne predlozite to isped ministra odbrane?! Svi samo pricate, mogao bih neko da za promenu uradi nesto!? Sta vi mislite o tome?

Donekle se slazem sa tobom, ALI... Pravish ogromnu greskhu: ovde ljudi ne pametuju nego iznose svoja gledishta, stavove, mishljenja... Koliko znam i ti imash udela na ovim temama(tj. pricash), pa prvo preispitaj sebe i onda kritikuj. Bilo bi COOL kada mi divanili, zamajavali se ovim i onim,a gospoda obavljala posao za koji su placena umesto shto divane(i samo divane) kao mi ovde.
CIAO! 8)

Zashto, kome sluziti vojsku????
Kako braniti voljene u ratu koji je vec odlucen?
Kako braniti majku, sestru, brata, druga, devojku... protiv bombi od 454 kg bacene sa 8000 m ???
Verom u bolje sutra u kome tebe nece biti, mozda ni onih za koje si se ti borio??? Kako da ne???
CIAO! 8)

Candyman:
majce:
Ako ste toliko pametni zasto onda ne predlozite to isped ministra odbrane?! Svi samo pricate, mogao bih neko da za promenu uradi nesto!? Sta vi mislite o tome?

Donekle se slazem sa tobom, ALI... Pravish ogromnu greskhu: ovde ljudi ne pametuju nego iznose svoja gledishta, stavove, mishljenja... Koliko znam i ti imash udela na ovim temama(tj. pricash), pa prvo preispitaj sebe i onda kritikuj. Bilo bi COOL kada mi divanili, zamajavali se ovim i onim,a gospoda obavljala posao za koji su placena umesto shto divane(i samo divane) kao mi ovde.
CIAO! 8)

Ali kada bolje razmislis, zasto diskutovati o tome, i izlagati neke svoje predloge kada time nista neces postici. Cemu prica? Da bih samo bili uverljiviji da se stanje u Srbiji pogorsava? Tako nista necemo postici.

Pobunjenik:
mshone:

Овако вулгарно и цинично срочен коментар не треба ни коментарисати, али ћу ипак то урадити, да не би испало како сам остао без аргумената.

1# ПРВИ СВЕТСКИ РАТ

Поредити Први светски рат и данашње време, потпуно је ван памети, јер се толико тога променило. У то време се водио рововски начин ратовања, што је данас незамисливо; данас се ратује са раздаљине од неколико хиљада километара, и то најпре ПРОПАГАНДНИМ путем, а тек на крају уследи сам чин војне агресије.

Даље, током Првог светског рата народ је знао за шта се бори, и није постојала опасност да ће га неко прогласити ратним злочинцем зато што је бранио свој народ. Данас, као што знамо, постоје разноразне организације које проглашвају српске војнике зликовцима само зато што су бранили свој народ и своју земљу.

У доба Првог светског рата НИЈЕ било министара и организација које су свесно радиле на слабљењу и потпуном УНИШТЕЊУ наше војске, као што је то данас случај.

2# ШИПТАРИ

Споменути су Шиптари, па нама прети опасност да нас управо они војнички поразе, јер је наша војска уништила добар део свог наоружања, а за то време су се Шиптари снабдели најсавременијим оружјем.

И шта сада? Голоруки ћемо на њих, je л'?

3# ШКОЛОВАЊЕ

Обично немама намеру да се било коме правдам, али пошто сам овде прозван, и пошто су изнете паушалне оцене на мој рачун, морам да кажем да се НИСАМ школовао о трошку државе, већ сам скупо плаћао своју школарину, а да ме притом нису ничему научили.

4# ДРЖАВА

Немојте ме погрешно схватити, не позивам ја ни на какво дезертерство или било шта слично, већ указујем на катастрофалан СИСТЕМ који код нас постоји.

Држава, по мом дубоком уверењу, треба да има само три функције:

1) Да штити слободу сваког човека;
2) Да гарантује право на живот;
3) Да штити право на поседовање приватне својине.

Све остало је чиста УЗУРПАЦИЈА и неминовно води ка ускраћивању наших слобода.

И на крају, нама заиста прети огромна опасност, и то у сваком погледу, али се нећемо голоруки и босоноги томе одупрети. Оно што нам је тренутно најпотребније јесте ЕДУКАЦИЈА!!!

Ma normalno da mi je post bio cinican kad cujem price tog tipa koje ti plasiras.Sve se ja slazem sa tobom, osiu mi konstataciji da ne zagovaras dezerterstvo.To sto ti radis je sirenje defetizma.Vreme je da se predje sa reci na dela, drugar.btw, nisi prokomentarisao bas sve delova mog posta i smatram da si se tu pronasao.To sto neko smisljeno unistava sistem sigurnosti drzav, to je problem svih nas i probleme treba resavati, ali ne na nacin kako ti predlazes!`necu da se igram, vrati mi moje krpice`to je tvoja parola, a posle lecis grizu savesti kad te neko ubode u oko iglom koju si sam stavio u ovo klupko.Daj sam svoj maksimalni doprinos, ma na kom polju.Ako mozes kao vojnik-onda tako.Ako mozes kao intelektualac-onda tako.Ako mozes kao cistac ulica-onda tako.Samo daj maksimum koji mozes za opstanak nacije.Ne govorim o dobrobiti jer je to pojam koji je daleko od nas.Sada se radi o cistom generickom opstanku naroda.Zato sam toliko ljut kada citam postove poput tvojih.Znam malo vise od ostalih sta i kako nam se sprema i zakljucujem da su ovakvi komentar, poput tvojih kontraproduktivni.I nemoj mi govoriti da nisam u pravu i za siptare, i za opstanak naroda.Brojke i istorija kazu.Isti broj nas je bio i pre jednog veka.Sta je razlog tome?lenjost ili nezainteresovanost za parenje?Ne, nego je u toku, sada vec zavrsna faza, istrebljenja citavog naroda.Nisu samo ameri ti sto nam to rade.Drustvo krvnika se uvek ustremi na najslabiju jedinku, sto smo trenutno mi.A nemozemo ujediniti i mobilisati sve svoje snage jer postoje raydvajanja u narodu oko samo 2 stvari-svega i svacega.Ideja ujedinitelj treba da bude opstanak nacije.I svako da maksimalni doprinos da.A vidovi borbe za to nemoraju biti samo oruzani.Ako ti jos objasnjenja treba, javi se na private i dobices.

Заиста немам времена да се упуштам у бесмислене дискусије које не воде ничему, и зато ћу у најкраћим цртама одговорити на ове бесмислене тврдње на мој рачун.

На основу два-три коментара ја сам овде оптужен за "ширење дефетизма"!? Невероватно.
Жао ми је, али ја немам намеру да људима подргевам лажну наду. Наша држава и војска ЈЕСУ у катастрофалном стању, и тренутно смо у таквој ситуацији да и Шиптари могу да нас победе. Тужно али истинито.
Зато се не треба заносити причама о ратовима, јер на тај начин нећемо ништа постићи. Нама отимају део по део територије, и то ће тако трајати све док се ми изнутра МОРАЛНО и ДУХОВНО не уздигнемо. Тек тада ћемо бити у стању да се на прави начин супротставимо нашим непријатељима. Све остало је замајавање, и подсећа ме на период Другог светског рата када је ђенерал Михаиловић проглашен издајником зато што није желео да се упушта у унапред изгубљене битке с Немцима, и да на тај начин пошаље у смрт стотине хиљада српских живота, као што је то радио "највећи син наших народа и народности."

А када дође тај тренутак нашег моралног и духовног препорода, имаћемо могућности да формирамо ПРОФЕСИОНАЛНУ ВОЈСКУ. До тада нам једино преостаје да радимо на себи, и да се не заносимо јер наше време још није дошло.

Pobunjenik:
Заиста немам времена да се упуштам у бесмислене дискусије које не воде ничему, и зато ћу у најкраћим цртама одговорити на ове бесмислене тврдње на мој рачун.

На основу два-три коментара ја сам овде оптужен за "ширење дефетизма"!? Невероватно.
Жао ми је, али ја немам намеру да људима подргевам лажну наду. Наша држава и војска ЈЕСУ у катастрофалном стању, и тренутно смо у таквој ситуацији да и Шиптари могу да нас победе. Тужно али истинито.
Зато се не треба заносити причама о ратовима, јер на тај начин нећемо ништа постићи. Нама отимају део по део територије, и то ће тако трајати све док се ми изнутра МОРАЛНО и ДУХОВНО не уздигнемо. Тек тада ћемо бити у стању да се на прави начин супротставимо нашим непријатељима. Све остало је замајавање, и подсећа ме на период Другог светског рата када је ђенерал Михаиловић проглашен издајником зато што није желео да се упушта у унапред изгубљене битке с Немцима, и да на тај начин пошаље у смрт стотине хиљада српских живота, као што је то радио "највећи син наших народа и народности."

А када дође тај тренутак нашег моралног и духовног препорода, имаћемо могућности да формирамо ПРОФЕСИОНАЛНУ ВОЈСКУ. До тада нам једино преостаје да радимо на себи, и да се не заносимо јер наше време још није дошло.
Bez obzira na inetelekt koji pokazujes, potrebno je da jos puno procitas da bi mogao da diskutujes na ovu temu.Pozdrav, uz zelju da ti se snovi ostvare.

CIKLON B:
Oni sto se s pederima druze
neka idu civilno da sluze

Ciklon B - to sto se pojedini momci koji su na civilnom druze sa Tobom -ne mora da znaci da bi se i svi ostali momci koji su na civilnom druzili sa Tobom.
Tako da nemoj globalizovati .

a uostalom --bas si jadan!!!

zelja za NG -
potpuno ukidanje VSCG i uvodjenje profesionalne vojske

Pozdrav

Back