mshone:
u potpunosti podrzavam tvoj stav.Potrebna je profesionalna vojska.Ajde, budi covek i plati odmah svoj deo poreza drzavi posteno i prekini da se bunis kako je vojni budzet veliki, i diskutuj doveka kako je potrebno civilno sluzenje.Ej bre pice jedne, da nije bilo vojnog roka u kome su se obucili seljaci, nas narod bi vec nestao do 1920 godine.Nauci bre da branis svoju sestru i kevu da je ne karaju siptari kad im se digne, a posle idi i mirisi cvece.
I sine, to veze nema sa robovanjem.ako ti je bila dobra drzava da te skoluje u socijalistickom rezimu, koji ti btw sada ne pase, onda je red da ne budes ***** pa da i ti das nesto.Oprosti sto nije svaka ustanova u ovoj drzavi u stanju da ti sve na tacni donese u krevet u 11,00 kako ti to mama radi.
Овако вулгарно и цинично срочен коментар не треба ни коментарисати, али ћу ипак то урадити, да не би испало како сам остао без аргумената.
1# ПРВИ СВЕТСКИ РАТ
Поредити Први светски рат и данашње време, потпуно је ван памети, јер се толико тога променило. У то време се водио рововски начин ратовања, што је данас незамисливо; данас се ратује са раздаљине од неколико хиљада километара, и то најпре ПРОПАГАНДНИМ путем, а тек на крају уследи сам чин војне агресије.
Даље, током Првог светског рата народ је знао за шта се бори, и није постојала опасност да ће га неко прогласити ратним злочинцем зато што је бранио свој народ. Данас, као што знамо, постоје разноразне организације које проглашвају српске војнике зликовцима само зато што су бранили свој народ и своју земљу.
У доба Првог светског рата НИЈЕ било министара и организација које су свесно радиле на слабљењу и потпуном УНИШТЕЊУ наше војске, као што је то данас случај.
2# ШИПТАРИ
Споменути су Шиптари, па нама прети опасност да нас управо они војнички поразе, јер је наша војска уништила добар део свог наоружања, а за то време су се Шиптари снабдели најсавременијим оружјем.
И шта сада? Голоруки ћемо на њих, je л'?
3# ШКОЛОВАЊЕ
Обично немама намеру да се било коме правдам, али пошто сам овде прозван, и пошто су изнете паушалне оцене на мој рачун, морам да кажем да се НИСАМ школовао о трошку државе, већ сам скупо плаћао своју школарину, а да ме притом нису ничему научили.
4# ДРЖАВА
Немојте ме погрешно схватити, не позивам ја ни на какво дезертерство или било шта слично, већ указујем на катастрофалан СИСТЕМ који код нас постоји.
Држава, по мом дубоком уверењу, треба да има само три функције:
1) Да штити слободу сваког човека;
2) Да гарантује право на живот;
3) Да штити право на поседовање приватне својине.
Све остало је чиста УЗУРПАЦИЈА и неминовно води ка ускраћивању наших слобода.
И на крају, нама заиста прети огромна опасност, и то у сваком погледу, али се нећемо голоруки и босоноги томе одупрети. Оно што нам је тренутно најпотребније јесте ЕДУКАЦИЈА!!!