Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"The life of a single human being is worth a million times more than all the property of the richest man on earth."- Che Guevara

"Life is the great indulgence - death the great abstinence . Therefore , make the most of life - Here and now !"- Anton LaVey

Lica spavajucih ne lazu: tek na njima vidimo pravu bedu njihovih sopstvenika. Na javi nasa su lica zategnuta bilo kakvim svesnim htenjem ili nesvesnim stremljenjem, pa makar nastojanjem da skriju svoj pravi izgled, svoj istinski izraz, maskirana kakvim vise ili manje namernim izrazajem. … Tek u snu, kad je iskopcana poluga volje, kada je nase telo bez odbrane, prepusteno na milost i nemilost okrutnosti tudjeg oka i tudje radoznalosti, obezoruzano kao bogalj koji je pred spavanje iskopcao protezu, kad se s nasih lica sapere njihov zastitni izraz – kako li tek tada bedna izgleda ljudska masina! … …lica spavajucih iz pijeteta, trebalo samilosno zastrti maramom, kao lica umrlih.

Vladan Desnica: Proljeca Ivana Galeba

Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."
Meša Selimović

A ja osećam,odista,svim čulima,da moja osamljenost postaje dovoljno snažna i bolna da kao magnet privuče ka sebi i najsitnije opiljke tuđih potištenosti.
S.Selenić

... ona je nalik duhu sabijenom u telu koje ne može da ga održi ...
ERECTIONS, EJACULATIONS, EXHIBITIONS AND GENERAL
Tales Of Ordinary madness
(I priča - priča o najlepšoj devocji u gradu,
copyright charles bukowski)

Poslednja izmena:
Ja sam nihilista.
Konstatujem, prihvatam, usvajam ogroman proces razaranja privida (i privlacnosti privida) u korist smisla, koji je kapitalna cinjenica XIX veka. Prava revolucija XIX veka, modernosti, sastoji se u radikalnom razaranju privida, otreznjavanju sveta i njegovom prepustanju zestini tumacenja i istorije.
Konstatujem, prihvatam, usvajam, analiziram drugu revoluciju, onu XX veka, revoluclju postmodernizma, koja je ogroman proces razaranja smisla, ravan ranijem razaranju privida. Onaj ko napada smislom ubijen je smislom .
Dijalekticka scena i kriticka scena su prazne. Nema vise scene. Nema terapije smisla ili terapije putem smisla, sama terapija je deo uopstenog procesa indiferencijacije...
.......

Ko zna, a ne zna da zna - probudi ga; Ko ne zna, a zna da ne zna - nauci ga; Ko zna, a zna da zna - sledi ga; Ko ne zna, a ne zna da ne zna - kloni ga se.

"Говор би требао бити попут женске сукње: довољно дугачак да би покрио тему, а довољно кратак да би било занимљиво."
Винстон Черчил

Možda je ovo citat možda parafraza. Prljavi Hari kaže: Verovatno postoji sto razloga zašto ne bih trebao da te ubijem. Trenutno ne mogu da se setim ni jednog.

Isto tako nešto: Postoji sto razloga zašto bih trebao da ostavim pušenje. Trenutno ne mogu da se setim ni jednog.

:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back