Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pogled-1.jpg

Jedina važna cena je ona koju sami sebi pripisujemo. Ukoliko sebi određujemo previše nisku cenu i svet će se sa njom saglasiti. Ali ako prikažemo sebe u najboljoj svetlosti, svet će i tu našu procenu sebe samih spremno prihvatiti.
Og Mandino

Čovek piše zato što se muči, sumnja. Sve vreme mu je potrebno da dokazuje sebi i drugima,
da je on neko. Da vredi. A ako znam sigurno da sam genije? Zašto bih onda pisao? Zbog čega?

Tarkovski

Ne postoji čovek koga drugi mogu toliko zavaravati, koliko je on u stanju da zavarava samog sebe.
Kukavica je ubedjen da je, zapravo, samo oprezan, a škrtica da samo vodi računa o svojim parama.
Ništa nije lakše nego se samozavaravati, jer je najlakše poverovati u ono što želimo da poverujemo.

Og Mandino

Životi su snežne pahulje – formiraju šare koje smo već videli, jedna slična drugoj kao grašak u mahuni.
A da li ste ikada zbilja pogledali grašak u mahuni? Mislim, zbilja pogledali?
Nema šanse da biste zamenili jedno zrno za drugo, posle bližeg proučavanja od jednog minuta.

Nil Gejman

Postoji zabluda da snažna osjećanja iz mladosti s vremenom postaju blaža. Nije istina.
Samo naučiš da ih kontrolišeš i suzbijaš. Ali ona ne jenjavaju. Jednostavno se skriju i talože
na nekim povučenim mjestima. I kad čovjek slučajno upadne u neki od tih ponora, bol je stravičan.
Sada takve male ponore nalazim svuda oko sebe.

Nikol Kraus

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back