Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Jedina važna cena je ona koju sami sebi pripisujemo. Ukoliko sebi određujemo previše nisku cenu i svet će se sa njom saglasiti. Ali ako prikažemo sebe u najboljoj svetlosti, svet će i tu našu procenu sebe samih spremno prihvatiti.
Og Mandino
Čovek piše zato što se muči, sumnja. Sve vreme mu je potrebno da dokazuje sebi i drugima,
da je on neko. Da vredi. A ako znam sigurno da sam genije? Zašto bih onda pisao? Zbog čega?
Ne postoji čovek koga drugi mogu toliko zavaravati, koliko je on u stanju da zavarava samog sebe.
Kukavica je ubedjen da je, zapravo, samo oprezan, a škrtica da samo vodi računa o svojim parama.
Ništa nije lakše nego se samozavaravati, jer je najlakše poverovati u ono što želimo da poverujemo.
Životi su snežne pahulje – formiraju šare koje smo već videli, jedna slična drugoj kao grašak u mahuni.
A da li ste ikada zbilja pogledali grašak u mahuni? Mislim, zbilja pogledali?
Nema šanse da biste zamenili jedno zrno za drugo, posle bližeg proučavanja od jednog minuta.
Postoji zabluda da snažna osjećanja iz mladosti s vremenom postaju blaža. Nije istina.
Samo naučiš da ih kontrolišeš i suzbijaš. Ali ona ne jenjavaju. Jednostavno se skriju i talože
na nekim povučenim mjestima. I kad čovjek slučajno upadne u neki od tih ponora, bol je stravičan.
Sada takve male ponore nalazim svuda oko sebe.