Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
7zmpfKt.png

"Kad se zatvore sve kafane, čekaćemo taksi i ljubiti se nasred ulice.. Proći će mladi milicioner pored nas i neće nam tražiti lične karte. Taksista će biti ljubazan, neće mi braniti da pušim u kolima, voziće nas najkraćim putem do kuće. Ja ću izvaditi "stojanku" da mu platim, on neće imati sitno, ali će reći: "Nema veze, prika. Platićeš drugi put." Tako ćemo stići kući i radićemo one stvari koje se rade, a o kojima se ne priča.." Dario Dzamonja

Jedini izazov naše pustolovine na Zemlji je da se uzdignemo iznad sistema smrti, ratova, vera, nacija, razaranja - da odbijemo da budemo njihov deo, i umesto toga izrazimo ono najbolje što imamo u sebi ! ...
Ričard Bah

Kada se zdrav i izdržljiv čovek udari u koleno ili pokvari stomak, nasmeje se, otrese i za kratko vreme mu je opet dobro. Kada se razmaženom čoveku pokvari stomak, odmah pozove doktora. Razmažen čovek može da bude bolestan po volji, koliko mu drago ! .....
Milena Jesenjska

Večni smo prolaznici pored nas samih, nema drugog krajolika do krajolika nas samih.
Ne posedujemo ništa jer ni sebe ne posedujemo. Nemamo ništa jer nismo ništa. Koje ruke
da ispružim ... prema kakvom svetu? Svet nije moj .... svet sam ja ! ...

Fernando Pesoa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back