Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2isjc49.jpg

Do najvećih i najvažnijih istina u životu i o životu, mi ne dolazimo nekim svjesnim i planskim radom, ne nalazimo ih odjednom gotove i izljuštene kao što se nalazi samorodan dragocijen metal. Istina vam se ne “objavljuje” nekim čudom, u trenucima nadahnuća; ne otkrivamo je ni u najiskrenijim ljudskim priznanjima. Mi do istine dolazimo uzgred, često slučajno, iako samo na izgled slučajno, ne po onome što ljudi rade, govore ili pišu, nego u trenucima kad se odaju, pletući laž kojom žele da se zaklone i da obmanu nas ili sebe ! ...
Andrić

Samo su valjani,bezbedni ljudi načisto sa svojim osećanjima i sa “dometom” i posledicama svojih postupaka !! Oni koji veruju u život i ne preduzimaju nijedan korak ... koji ne bi odobravali i sutra i prekosutra.
Ja nemam tu sreću da se ubrajam među njih. Osećam i postupam kao čovek koji ne veruje u sutrašnjicu ... i svaki dan smatra poslednjim ! ...

Hese

Poslednja izmena:

Čovjek voli svoju majku i ne znajući, i ne misleći, jer je to tako prirodno kao i živjeti: i tek u času posljednjeg rastanka, on opaža koliko je dubok korjen te ljubavi. Sa njom se ne može porediti nikakva druga ljubav, jer se ostale kasnije javljaju, dok je ova od rođenja. Sve ostale nam donose slučajnosti u životu, a ova živi od prvog dana u našoj krvi. Sem toga, mi onda ne gubimo samo majku, sa njom nestaje i polovina našeg cijelog detinjstva, jer je u našem dotadašnjem životu ona zauzimala isto toliko mesta koliko i mi.

(Gi De Mopasan)

Ima žena koje ne nose svoj čar u linijama lica, nego u izrazu lica;
ni u boji očiju, nego u pogledu;
u crti usta, nego u osmehu;
ni u govoru, nego u muzici glasa;
ni u formama tela, nego u pokretima tela.

Jovan Dučić

Zivot bez ljubavi, bez vaznosti je. Ne pitaj se kakvu bi vrstu ljubavi trebao traziti, duhovnu ili materijalnu, bozansku ili svjetovnu, istocnjacku ili zapadnjacku… Podjele vode samo do dodatnih podjela. Ljubav nema oznake, nema odrednica. Ona je to sto jest, cista i jednostavna. Ljubav je voda zivota. A onaj tko ljubi dusa je vatre! Svemir se okrece drugacije kad vatra voli vodu. "
Elif Safak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back