Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zv2ydg.jpg

Будни имају један и заједнички свет, а они који спавају окрећу се сваки ка своме сопственоме.

Највећа срећа у животу је увереност да смо вољени - вољени због тога какви јесмо или још више, упркос томе какви јесмо.

Od pamtivijeka vuci kolju janjce, a nikad nijedno janje nije zaklalo vuka, pa ipak je u svijetu više janjaca nego vukova.Prva glad čovjekova jeste glad za istinom. Druga glad naše duše jeste glad za pravdom. Treća glad duše naše jeste glad za čistoćom.

Što veće bogatstvo sabirete, to ste žalosniji, što više znanja trpate u sebe to ste manje radosni. Sve su priče na površini, a smisao njihov u dubini.

Mi ne držimo vjeru radi vjere, nego radi spasenja duša naših. Nitko ne putuje zbog puta, nego zbog nekoga ili nečega što ga očekuje na kraju toga puta. Nitko ne baca konop u vodu, u kojoj se netko davi radi konopa, nego radi te osobe kako bi je spasio.

Vladika Nikolaj Velimirović

Kako bi se čovjek radovao, kako bi se radovao u pravom, čistom smislu te riječi, treba za jedan trenutak opet postati dijete. Radost je stvar koju odrasli ne poznaju. Oni tom riječju nazivaju nešto sasvim drugo, sasvim različito. Treba mnogo, mnogo naivnosti za pravu, čistu radost. Prava je radost ustvari bezrazložna. U tom i jest njena čudesna ljepota.

Vladan Desnica

Zli ljudi ne mijenjaju narav ni kad se s njima lijepo postupa.

Ezop

Poslednja izmena:
"Ušunjam se u tvoj jastuk da ne znaš, ušunjam se kao umor od jurnjave po sumracima, pokrivam te celu noć, a pre no što se probudiš ostavim ti na rukama toplim od sna, na trepavicama i rumenim obrazima mali smotuljak jutra, jer drugo ništa i ne znam, samo se u jutro razumem i raznosim ga kao mlekarice mleko, kao pekari kifle, kao poštari pisma velikom belom kočijom koja neću da ti kažem kako se zove, ali sam ćeš se setiti." Miroslav Mika Antic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back