Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zHHTGMl.jpg

Iz jedne diskusije: " Nemoj na mene preslikavati svoje karakterne osobine. Znaš kako se kaže, ono što te najviše živcira kod sebe to primjećuješ na drugima, ali naravno na drugome je uvijek lakše naći grešku nego na sebi."...

Griješiš. Ne živciraš me. Žalostiš me. I ja volim biti bezobrazan i prepotentan, naprotiv, ali nikad ne bih riskirao da to činim bez ikakvog pokrića.

Poslednja izmena:
"Vrijeme samo prolazi, i taman kada misliš da si nešto postigao, da nešto imaš, tada se nešto promijeni. I onda više nemaš ništa, ili ti treba nešto drugo, nešto više, ono što imaš više ti nije dovoljno i zbog toga ničemu i ne vrijedi, i moraš sve iz početka. Ostaju samo uspomene, i misliš, one su najvrijednije, ali vrijeme prolazi, a život te ne cijeni zbog tvojih dragocijenih uspomena koje ćeš, prije ili kasnije, odnijeti sa sobom u zaborav."

"Neki ljudi pobjeđuju, osvajaju, ali ih osjećaj gubitništva tjera da se iznova dokazuju,
pa tako nastavljaju sa pobjedama, sve do trenutka kada, istrošeni, padnu pod noge neprijatelju.
Onda tek shvate da su sve pobjede pretvorili u životni poraz, jer nikada nisu pobjeđivali srcem,
već su, u želji da budu pobjednici u očima drugih, pobijedili sami sebe."

Samo su glupaci lukavi, a samo inteligentni ljudi mogu biti naivni. Lukavstvo nije izvor nikakve ideje o životu, a naivnost sama po sebi uvek predstavlja izvesnu ideju o stvarnosti, makar obicno idealiziranu. Naivni su oni ljudi koji o životu imaju bar svoju iluziju, a lukavi su, naprotiv, osudjeni da uvek izoblicavaju i degradiraju istinu. Naivnost, to je mladost srca, pa cak i u poznim godinama. Naivnost znaci ulepšavati sve oko sebe. To je napraviti unutrašnji kriterijum vecim i od spoljnih dokaza. Naivnost je dakle osobina lepih duša."

Jovan Ducic

Sve sto je iznad dohvata nase ruke,sve sto nije potpuno nase,s cim se nismo srasli tako da postane isto sto i mi, to je tudje,nicije,ne stiti...To je kao vetar,nista,nemas na cemu da stojis,nizasto se ne drzis,nista te ne drzi,oci su ti prazne,srce ti je pusto,ostaje samo nemir..
Mesa Selimovic

- - - - - - - - - -

I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije mogao iznenaditi grubošću i uvijek sam je očekivao, i svako me mogao pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac.
Mesa Selimovic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back