Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tajanstvene U zanosu, zaljubljene zene otkrivaju svoju tajnu i ona je nasa za cijeli zivot. Jer, ako Ljubav obmanuti umije, ako i Zudnja poznaje prevaru, kada se sjedine lagati ne mogu. Ti i ja smo se zakleli, i Zudnja se s Ljubavlju stopila, a ipak, nikad mi nisi otkrila, tu nemirnu zagonetku tko si. Za mene si vjecno ostala tajna! Onda si iznenada otisla, umorna od mene, i tako mi nanijela posljednju bol; ali dio mene ostao je u tebi zarobljen. Kad ugledam te izdaleka kako ides vitka, ja pozelim tu nepoznatu lijepu zenu kao da jednom nismo bili par. H.H.

i4l0kw.jpg

Ma, uzalud… Uz život se ne prilaže uputstvo za upotrebu i svako to odredi kako ume: zanemi tamo gde bi drugi viknuo, nasmeje se gde bi drugi zaplakao, uvredi se tamo gde bi se drugi obradovao… Uđe u pogrešan vagon, siđe stanicu pre ili kasnije… Pokoleba se, samo prebaci veslo iz ruke u ruku, a struja ga odnese presudno dalje, odredi drugo mesto gde će pristati.

Đorđe Balašević

5.jpg

"Na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla."
P. Coelho

"Ne razumem kako žena može izaći iz kuće bez da se malo dotera– ako zbog ničeg, onda iz pristojnosti. A potom, nikad ne znaš, možda baš tog tada ima zakazan sudar sa sudbinom. A najbolje je izgledati što je lepše moguće za sudbinu."
Coco Chanel
dbx-edt-gucci-velvet-wf12-120810_0013.jpg

"Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora, otpada, što nama pripada, uz nas ostaje, jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. Treba u sebi živjeti i na cijeli život misliti, na sve svoje milione mogućnosti, širine i budućnosti, naspram kojih ne postoji ni prošlo ni izgubljeno." Rajner Marija Rilke

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back