Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam osećao da diram u tuđe ni kada te prvi put videh i poželeh.
Oduvek si bila moja više nego što sam ja svoj i više nego što si i sama svoja.

Mika Antić

Poslednja izmena:
y595.jpg

Ljudi s mnogo prijatelja, koji su sa svakim poverljivi i prisni, nisu, smatra se, nikome pravi prijatelji;
takvi karakteri se nazivaju preterano ljubaznim i željnim da se dopadnu...
Nasuprot tome, prijateljstvo koje je upravljeno na moralnu vrednost i samu ličnost prijatelja ne može se održavati s mnogo lica istovremeno.
Čovek može da bude zadovoljan i ako malo takvih nađe.

Aristotel

Da deca ne znaju zašto neku stvar hoće - u tome se slažu svi visokoučeni majstori; ali da i odrasli posrću na ovoj zemlji kao deca, da kao deca ne znaju od kuda dolaze i kuda idu, da kao deca rade bez pravih svrha, da njih - kao i decu - rukovode s pomoću biskvita, kolača i brezove šibe, to niko ne voli da veruje, a ja bih rekao da se to prosto rukama može opipati ! ...
Johan Volgang Gete

Nekad verujem da u životu svako obećanje treba prihvatiti sa dozom sumnje, neverice, čak i kao laž, jer viteške karakteristike u svetu bez vitezova ne mogu postojati. Sve više mi se čini da danas ljudi olako daju obećanja, a jos lakše ih neispunjavaju.
Verujem da je osnovni zadatak svakog od nas da ovaj svet načinimo boljim, da svi postanemo vitezovi, ne po mačevima koje nosimo, već po rečima iza kojih stojimo ! ...

S. Pavlović

Na Zapadu je priča pre svega zamisao, plan, naracija, duhovitost, stil; na Istoku je ona pre svega čaranje. Na Zapadu najlepše priče pričaju umetnici; na istoku pustinjaci, magi, mudraci, vešci, sveci. Zapadna priča je pre svega odlomak života, studija, istina, dokaz. Istočna priča je, i kad je moderna, pre svega neko "tiho tkanje", neko bajanje, fantazija i bogato šarena slika; pakao ili raj; huka i pokori krvi, ili šapat duboko skrivenih tajni ! ...
Isidora Sekulić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back