Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je lakše nego zlo u sebi pokrenuti?

Bolje je biti prirodan u svom načinu, makar on bio i inferioran, nego lažan i izveštačen u maniru koji je možda civilizovaniji ili moderniji, ali nekima jednostavno ne priliči.

U jednoj zemlji kakva je naša su sve mogućnosti da bude znatno gore, kod nas uvek širom otvorene.

Nikada nije sve učinjeno i nikada nije sve izgubljeno.

PISMO GLAVA - Slobodan Selenić

"Sva iskušenja, sva ispaštanja i sve patnje u životu mogu se meriti snagom i dužinom nesanica koje ih prate. Jer dan nije njihovo pravo područje. Dan je samo bela hartija na kojoj se sve beleži i ispisuje, a račun se plaća noću, na velikim, mračnim i vrelim poljima nesnice."

Jelena, žena koje nema - Ivo Andrić

Život se ne sastoji od velikih stvari, već sitnica koje se nižu i sačinjavaju naš vek. Zato prvenstveno u njima treba uživati i nalaziti radost. Jer, velike stvari se dogode jedanput, dvaput ili nikad, a radovat se treba svaki dan.

GORDANA KUIĆ - CVAT LIPE NA BALKANU

Ne trudi se da uhvatiš leptira. Ako želi da se igra s tobom, sam će sletiti na tvoju ruku.
Tako je isto i sa ljudima. Ne trči za njima, ako te žele sami će doći.

Ivo Andrić

Karakter nije nešto s čim ste rođeni i što se ne može promeniti, kao vaši otisci prstiju !! To je nešto, s čim niste rođeni i za čije oblikovanje ... morate sami preuzeti odgovornost ! ...
Džim Ron

iiag.jpg

Za mene postoje samo putovanja stazama koje imaju srce, bilo kojom stazom koja ima srce.
Njima putujem i jedini vredan izazov je da ih prođem čitavom njihovom dužinom.

Karlos Kastaneda

Лаж, увреда или клевета ваше личности олакшавају духовне тегобе вашем непријатељу, само уколико и ви одговарате, односно прихватате контакт са злим дусима. Уколико те контакте не прихватамо, те исте клевете и увреде као какав бумеранг се враћају на самог клеветника и повређују читаво његово биће.

Отац Тадеј

Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je da ne postoji, da ne boli.
Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji.
Ovako se miješaju utvare i život, pa nema ni čistog sjećanja ni čistog života.

Meša Selimović

Uz život se ne prilaže uputstvo za upotrebu, i, svako to odradi kako već ume;
zanemi tamo gde bi drugi viknuo, nasmeje se gde bi drugi zaplakao,
uvredi se tamo gde bi se neko obradovao.

Đorđe Balašević

I onda kada sam mislio da je pravo vreme da odem, da zaboravim i kada sam verovao da mi je svejedno,
ona bi banula niotkud i sve bi počelo ponovo. Ne znam zašto me je taj pogled toliko očaravao,
a da budem iskren, nisam se preterano ni otimao kada bi bila u mojoj blizini.
Sa srcem ne možeš kako želiš…

Đorđe Balašević

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back