Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e1tt.jpg

"Jednom kad oluja prođe, nećeš se sjećati kako si je preživio. Nećeš biti siguran ni da li je oluja zaista prošla. Ali jedna će stvar biti sigurna. Kad preživiš oluju, nećeš biti ista osoba kao prije oluje. Upravo zbog toga oluje i postoje."
Haruki Murakami

Temelj njihove pouzdanosti i stalnosti koju tražimo u prijateljstvu, jeste vernost.
Jer ništa nije postojano što je neverno. Uostalom, za prijatelja treba birati onoga ko je neposredan, druželjubiv, ko misli i oseca kao mi sami: a sve je to stvar poverenja. Jer dvolična i podmukla duša ne može biti verna.
Ovome treba dodati da prijatelj ne treba da se raduje izmišljenim optužbama ni da veruje ogovaranjima, jer je sve to važno za čvrstinu prijateljstva.
Zbog toga je tačno, da prijateljstvo može postojati samo među dobrim ljudima.Jer dobar čovek za koga se slobodno može reći da je i mudar, mora da ima u vidu ovo dvoje kad se radi o prijateljstvu: prvo, da kod njega ne bude ničeg lažnog i prikrivenog; jer slobodnom čoveku više priliči da i mržnju izražava otvoreno, nego da izrazom lica prikriva svoju misao; zatim, on treba ne samo da odbije nečije optužbe protiv prijatelja, nego ni on sam ne sme biti nepoverljiv i večito smatrati da ga prijatelj može ugroziti na neki način.

Ciceron De amicitia

"Živimo u vremenu brzine. Krećemo se, mislimo, menjamo sve brže. Danas je više nego u bilo koje doba potrebno manje vremena da nešto pronađemo, primenimo, na to se naviknemo, a onda, jednako naprasno, sve to zaboravimo i odbacimo. Da se pomirimo sa zemljom koja nije centar vasione, trebalo nam je hiljade godina, da shvatimo kako je možemo uništiti – nekoliko decenija, a da je uništimo – svega nekoliko minuta..."

Sabrana pisma iz tuđine,Borislav Pekić

“Ljubavne rane može izliječiti samo onaj tko ih je zadao.” Njemačka poslovica

“Ljubav je tako kratka, a zaborav tako beskrajan.” P. Neruda

“Teško je voljeti, još teže ne voljeti, a najteže je naći voljenog koji te voli.” Alexander Sergeyevich Pushkin

За сваку нашу несрећу крива је наша лакоумност, или наша гордљивост, или наша глупост или наш порок.
Зато човјек кроз цијели свој живот чини себи више зла него добра.
Што успијемо нашом памећу, покваримо нашом ћуди;
што успијемо нашом добротом, упропастимо нашим пороцима;
што постигнемо својом мудрошћу изгубимо својим темпераментом.
Сва мудрост човјекова треба да служи само за то да себи не прави зло.
Треба се чувати више себе него свих својих злотвора.

Јован Дучић

A ono što se u meni događa u retkim časovima radosti, što je za mene slast, doživljaj, ekstaza i uzvišenost, to svet voli i traži možda jedino u pesničkim delima, a u životu smatra ludošću.
I odista, ako je svet u pravu onda sam ja kriv, onda sam lud, onda sam odista kako sam sebe često nazivao, stepski vuk, životinja koja je zalutala u tuđ i nerazumljiv svet, koja više ne nalazi svoju postojbinu vazduh i hranu.

Herman Hese

Neko, ponekad, veruje da je nadčovek čak i kad otkrije da je bedan, prljav i dvoličan!
O sujeti ne govorim: verujem, da niko nije lišen ovog značajnog pokretača ljudskog progresa ! Zasmejavaju me ta gospoda, kada se kite skromnošću Ajnštajna ili njemu sličnih. Odgovaram: lako je biti skroman onome ko je slavan; htjedoh reći praviti se skroman. Čak i kada pretpostavljate da ona uopšte ne postoji, odjednom je otkrijete u njenom najfinijem obliku: sujeta skromnosti. Koliko puta nailazimo na takve ljude! Pa čak i čovek, pravi ili simbolični, kao Hrist ... čovek pred kojim sam osećao a još i danas osećam najdublje poštovanje ... izgovarao je reči koje mu je nametala sujeta ili u najmanju ruku ... ponos.

Sujete ima tamo - gde je najmanje očekujemo: uz dobrotu, uz samoodricanje, uz velikodušnost ! ...

Ernesto Sabato

Ne znam šta će biti zabilježeno, ali će u kukama slova ostati nešto od onoga što je bivalo u meni, pa se više neće gubiti u kovitlacima magle, kao da nije ni bilo, ili da ne znam šta je bilo. Tako ću moći da vidim sebe kakav postajem, to čudo koje ne poznajem, a čini mi se da je čudo što uvijek nisam bio ono što sam sad. Svjestan sam da pišem zapleteno, ruka mi drhti zbog odplitanja što mi predstoji, zbog suđenja koje otpočinjem, a sve sam ja na tom suđenju, i sudija i svjedok i tuženi. Sve ću biti pošteno koliko mogu, koliko iko može, jer počinjem da sumnjam da su iskrenost i poštenje isto, iskrenost je uvjerenost da govorimo istinu (a ko u to može biti uvjeren?), a poštenja ima mnogo, i ne slažu se među sobom ! ...
M. Selimović

Postoji prošlost. Postoji budućnost. Dve ogromne gromade !
Sasvim je jasno, da nikad ne ulazimo ni u prošlost ni u budućnost. Budućnost za nas postoji samo kao namera, a prošlost kao sećanje. Pošto strelica vremena ima samo jedan, nepromenljiv smer, ne sećamo se budućnosti, niti se bacamo u prošlost da bi smo pravili planove. Prošlost nas gura napred, budućnost čeka iza okuke.
Čovek postoji samo u nečemu, iz čega ne može pobeći i što je već nestalo ... a što se zove sadašnjost ! ...

Žan d 'Ormeson

Mali ljudi, koje mi zovemo 'deca', imaju svoje velike bolove
i druge patnje, koje posle kao mudri i odrasli ljudi zaboravljaju.
Upravo, gube ih iz vida. A kad bismo mogli da se spustimo natrag
u detinjstvo, kao u klupu osnovne škole iz koje smo davno izišli,
mi bismo ih opet ugledali.
Tamo dole, pod tim uglom, ti bolovi i te patnje žive i dalje i postoje kao svaka stvarnost.

Ivo Andrić
http://2.***************/-4jZTfnc2FpY/T_LhYdvIiwI/AAAAAAAADbg/9Dl73Np_Kf8/s1600/sad%20alone%20missin%20u%20couple%20love%20cute%20girls%20emotional%20wallpapers%20(5).jpg

Poslednja izmena:
Grešiće se i praštaće se – takav je život; ginuće se – takva je borba;
nikad se više nećemo sresti svi mi što se sad rastajemo,
ali ovo malo sunca što smo ga jedan drugome dali niko nam više ne može uzeti.

Mihailo Lalić

ŽELEO SAM ONO ŠTO NISAM MOGAO DA IMAM

- Mislim da su pripadnici oba pola skloni da padnu na osobe koje prosto ne mogu da dobiju. Neko ko te ne želi je sasvim neodoljiv. Često me odbija kad mi devojka pokaže da je zainteresovana za mene- priznaje Tom

JAKA ŽENA
- Volim kada žena radi muške poslove bolje od mene. Žena koja jede feferone i uživa u ratnim filmovima je nešto što me izluđuje, ali na jako dobar način- kaže Tom.

ŽENA KOJA INSPIRIŠE
- Za mene su neodoljive one žene koje te navode da svakog dana postižeš sve više i da ostvaruješ stvari koje su ti delovale nemogućima, a uz nju postaju jednostavne i lake. Žena koja me navodi da u svemu budem bolji je za mene prava- kaže Dag(29).

ISKRENOST
- Zaljubiću se u ženu koja će znati kad da me ohrabri ali i kad da me spusti na zemlju, koja se neće ustručavati da mi kaže kada nisam u pravu ili kada radim nešto pogrešno. Ako to radi sa dobrom
namerom, to je najbolja podrška koju čovek može da dobije- kaže Met.

izvor: Blic.rs

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back