Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod njuha je divno što ne podrazumeva nikakvo posedovanje.
Na ulici se možemo onesvestiti od užitka zbog neznančevog parfema.
Nos je idealno čulo, mnogo korisnije od večno zatrpanog uha, mnogo
diskretnije od oka koje glumi gazdu, mnogo istančanije od ukusa koji
uživa samo dok se jede i pije. Kada bismo dopustili nosu da nam
upravlja životom, pretvorio bi nas u aristokrate.

Ameli Notomb

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred sveta čiji ciljevi nisu moji,
čije mi radosti ništa ne znače. A ono što se u meni dogadja, što je za mene slast,
doživljaj, ekstaza i uzvišenost, to svet voli i traži možda jedino u pesničkim delima,
a u životu smatra ludošću..

Herman Hese

Autor ne bi treblo da bude suviše zadovoljan kad čitaoci od početka do kraja kao poslasticu gutju njegovu knjigu. Pravi uspeh je, naprotiv, zagarantovan tek onda kad oni knjigu svaki čas ostavljaju da bi sanjarili.
Hemingvej

Sve njegove srece i nesrece su i moje.Svaku sam osecala od pocetka.On je moja velika misao u zivotu.
Kad bi sve drugo nestalo, a on ostao, ja bih jos uvek postojala..
a kad bi on bio unisten a svi drugi ostali, svet bi mi postao sasvim tudj i ne bih bila deo njega..
Moja ljubav prema njemu lici na vecite stene ispod povrsine..nevidljive a postojane...
Mislim na njega, ne kao na neko zadovoljstvo, jer ni ja nisam
uvek zadovoljstvo sama sebi, vec kao na svoje sopstveno bice...

Pomozi ako možeš - učini onda sve, ali kada više ništa ne možeš da učiniš - zaboravi! Okreni se! Drži se čvrsto! Sažaljenje je stvar za mirna vremena. Ne kada se radi o životu. Pokopaj mrtvace i živi životom. Moraćeš ga još upotrebiti. Žalost je jedno, činjenice su drugo. Čovek žali manje zato što ipak vidi i priznaje činjenice. Samo se tako održava.

Treba gledati pravo. Jer da se htelo gledati iza sebe, dobili bismo oči na potiljku.
Treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih. Jer čast neće zavisiti od toga
odakle dolazimo nego kuda idemo.

Borislav Pekić

Sve njegove srece i nesrece su i moje.Svaku sam osecala od pocetka.On je moja velika misao u zivotu.
Kad bi sve drugo nestalo, a on ostao, ja bih jos uvek postojala..
a kad bi on bio unisten a svi drugi ostali, svet bi mi postao sasvim tudj i ne bih bila deo njega..
Moja ljubav prema njemu lici na vecite stene ispod povrsine..nevidljive a postojane...
Mislim na njega, ne kao na neko zadovoljstvo, jer ni ja nisam
uvek zadovoljstvo sama sebi, vec kao na svoje sopstveno bice...

Ako hoćeš da živiš normalnim životom ne preteruj u sopstvenom vezivanju i oslanjanju na druge ljude, jer ljudi su kao i život, što ih više volimo čini nam se da sve kraće traju.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back