Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
x376329_10151366044923467_1626864938_n.jpg.pagespeed.ic.dB3j2zzGoc.jpg

Život ti je stalni veliki trud. Zadatak koji treba najbolje da rešiš.
A kad ti se učini da si, napokon, došao do relativno pouzdanih
odgovora i da ti je svet, sa svojim zakonitostima i začkoljicama,
postao prozirniji, bliži, lakši za savladavanje, shvatiš da si omatorio.
Znači, život ti se svodi na traganje. Razne oblike traganja.

Marija Jovanović

Природа нам је дала по два ока и по два уха а само један језик, да би могли више гледати и слушати а мање говорити, јер се никада не може рећи толико мудрости колико се може прећутати глупости.

Мали човек живи у својој глупости безбрижно и спокојно, као свилен црв у својој сјајној чаури. Само велики људи имају велика разочарења; а најчешће су несрећни зато што принципе живота свуда стављају изнад случајности живота.

Увек сам знао да ће ме сећање на моје сузе некада насмејати, али никада нисам знао да ће ме сећање на мој смех некада расплакати.

Mislila sam da se svim ljudima bar jednom dnevno dešava da
osećaju kako im se život svodi na neizrecivu i apsurdnu patnju,
mada na njima, kao ni na meni, to saznanje nije ostavljalo nikakvih vidljivih tragova.
I oni su, kao i ja, posle toga izlazili iz svojih kuća i koračali deklamujući iskreno svoju neiskrenu ulogu.
Ta je misao potvđivala moje uverenje da su svi ljudi odreda dostojni sažaljenja, ako ni zbog čega drugog, a ono zato što žive.

Alberto Moravija

“Lako je reći “volim te”, ništa posebno, i manje-više svaki muškarac koga poznajem čini to stalno. Ja sam u par navrata glumio kako nisam u stanju da to kažem, mada nisam siguran zašto. Možda stoga što sam želeo da time taj trenutak koji liči na otrcane romanse sa Doris Dej bude vredniji pomena nego što bi inače bio. Znate ono – s nekim ste u vezi i počnete nešto da govorite, a onda se zaustavite, a ona pita: “Šta?”, a vi kažete: “Ništa”, pa ona insistira: “Molim te, reci”, a vi i dalje odbijate: “Ne, zvučaće glupo”, i potom vas ona natera da to ipak izreknete, iako ste sve vreme upravo to i nameravali, a onda ona smatra da je to vrednije zato što je teško izvojevano. Možda je i znala da ste se folirali, ali vam ipak ne zamera.
Nik Hornbi

Никада ништа не изазива побуну више од неправде; сва друга зла која трпимо нису ништа према овом.

Људе морамо оцењивати превасходно према њиховим пороцима. Врлине се могу и одглумити, пороци су увек прави.

Човек може да нађе колико год хоће пријатеља са којима ће да прича, али мало је оних са којима може да ћути.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back