Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta je to s nama i sa životom, u kakve se to konce splićemo, u šta upadamo svojom voljom, u šta nevoljom, šta od nas zavisi, i šta možemo sa sobom. Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke. Slučajnost odlučuje o mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najčešće bivam doveden pred gotov čin, upadam u jedan od mogućih tokova, u drugi će me ubaciti samo druga slučajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročit red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina koja nas može sačekati u toku mješanja. Ne možeš je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.

Tvrđava
Meša Selimović

O, bože nepravedni, šta ćes još navaliti na moju glavu! Nije ni najpametnija, ni najgluplja. Toliki krivi i nekrivi prožive život neprestano zijevajući. Zašto baš mene izabra da mi nikad ne bude dosadno? I uvijek moram da rješavam nerješive zadatke, kao treći brat u priči. A volio bih da mi malo bude i dosadno, i lako, i glatko, i da mirno spavam ljetni dan do podne, i da se budim bez misli i bez muke, i da ne mislim na sutrašnji dan sa strahom.

Tvrđava
Meša Selimović

Срећа је увек била тамо где је неко умео да воли и живео за своја осећања; ако их је неговао, ако их није газио и потискивао, она су му доносила задовољство. Лепота не пружа радост ономе ко је поседује, већ ономе ко уме да је воли и да јој се диви.

Živo se biće nikada ne prilagođava svojoj sredini i svom okolišu, ili pak, prilagodivši se, umire.
Borba za život je borba za neprilagođenost. Živeti ... znači stalno biti različit ! ...

Bles Kendrars

Svaki čovjek ima tačnu predstvu kako bi trebalo da živimo svoj život.

Paulo Coelho

L5gkEpb.jpg

Naši su lični strahovi i osećaji ponekad snažniji od javne opasnosti.Držeći ih u tajnosti,omogućujemo im da nas i dalje progone.Čovek mora biti spreman da
izloži na videlo nešto ... čega se želi rešiti a da bi to učinio ... mora prvo znati
da to nešto postoji ! ...

Azar Nafiši

Ponekad se naša svetlost ugasi da bi je ponovno rasplamsalo neko drugo biće. Svako od nas duguje duboku i iskrenu zahvalnost onima koji su tu svetlost ponovno oživeli.
Albert Schweitzer

Zlato koje neka lepa i elegantna dama nosi na prstu ili koje se kao kruna klamiće na glavi nekog cara, mahom se već nalazilo u vrlo čudnom društvu i mnogo se češće kupalo u krvi nego u sapunjavoj vodi. U svakom slučaju, kruna od cveća i venac od lišća s drveta imaju plemenitije poreklo. Trajnost krune od cveća upoređena sa trajnošću krune od zlata samo je relativna.

Bruno Traven

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back