Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zKH1WxY.jpg

Posmatraj čovjeka. I ako vidiš da se nikada ne koleba, ne predomišlja, da je uvijek siguran u sebe i da potpuno vjeruje u ono što kaže, i samo u to, da ne zna ni za oklijevanje pred odlukom, ni za kajanje poslije nje - Znaj da je taj čovjek ***** ili kurvin sin. I kloni ga se koliko možeš. - Ivo Andrić

Što je čovek uzvišeniji, ima više stvari kojih treba da se liši. Na vrhu ima mesta samo za jednoga.
Što savršeniji, tim potpuniji, a što potpuniji, manje drugi ! ...

Fernando Pesoa

Ne srdi se sine, nа zmiju što truje zubom!
Gle, čovek truje i zubom, i rečju, i mišlju i rukom.
Kаd budeš mogаo bez opаsnosti zаgrliti čovekа ...
moći ćeš s mаnje opаsnosti zmiju sаviti u nedrа ! ...

Sveti vlаdikа Nikolаj Velimirović

«Znam ja to...Svaka žena bi htela život, onako, ceo, iz jednog komada. Kako počne – da tera, da se ne prekida do kraja...To je, dabome lepo... ako je neko te sreće... A ako nije te sreće- šta će?- neka ga krpi iz parčića... deo po deo, kako joj dodje.
Moj ceo život je iz nekih zakrpa...Sve nešto na sitno, na kratko i pomalo. To nije ono...ali, šta mogu...neki život ipak jeste. Godine prodju i svaka žena skrpi neki život... Ima tu svačega... Al ima, bogami, i lepih komada!
Malo je života bez šavova i zakrpa... Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, ali iz parčića.
Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu... Svakome se primeti gde je šav – nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani – iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane. Jel tako?"

Dusko Radovic "Zenski razgovori"

''Naime, svaki put kada se vežemo za nešto ili nekog,
na neki način mi izbjegavamo gledati sebe.
Potreba za vezivanjem za nešto ili nekog jeste trik
kojim bježimo od samih sebe.
Što više drugi postaje važan za nas,
time ga više smatramo centrom našeg života,
i istovremeno uranjamo u periferiju.
Cijelog života ostajemo centrirani na drugog.
Na taj način tvoje sopstvo nikada neće
postati tvoj centar. '' - OSHO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back