Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Većina ptica stvorena je za letenje.
Kad su prikovane za tlo, ograničene su unutar svoje sposobnosti da lete...
Ti si stvoren da budeš voljen.
Znači za tebe je život u kom si nevoljen ograničenje...
Živeti nevoljen isto je kao odseći krila ptici i oduzeti joj sposobnost da leti. Ja ti to ne želim.

...Bol ume da nam odseče krila i spreči nas da letimo.
A ako ostane neisceljen duže vreme, možemo zaboraviti da smo uopšte stvoreni da letimo"

Poslednja izmena:
Očekujem da će, uskoro, cela Srbija da bude jedan jedinstveni šoping centar. Kad se bude ulazilo u Srbiju, vi ćete ući u taj centar, i putovaćete duž ulica sa radnjama i veštačkim rastinjem, sve grejano (ili hlađeno) erkondišnima, a svetlost neona će zamenjivati ionako opasne sunčane zrake. Pre, ili kasnije, doći će do integracije, do spajanja miliona kvadratnih metara šoping-molova, tako da će nebo nad Srbijom biti pokriveno plavkastim poliuretanom, a iz svih kutaka će se čuti ona divna, smirujuća, „liftovska“ muzika. Zapravo, mi smo na korak od slika starih majstora koji su slikali scene iz raja.
Kovačević

Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je, da ne boli.
Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji.
Ovako se miješaju utvare i život, pa nema ni čistog sjećanja, ni čistog života.
Dave se i osporavaju, neprestano.

Meša Selimović

OefHo.jpg

... sve je moguce, sve je na dohvat ruke, samo se covjek ne
smije predati. Tesko je dok se ne odlucis, tada sve prepreke
izgledaju neprelazne, sve teskoce nesavladive. Ali kad se
otkines od sebe neodlucnog, kad pobijedis svoju malodusnost,
otvore se pred tobom nesluceni putevi, i svet vise nije
skucen ni pun prijetnji.

Meša Selimović

"Jedina nasa duboka i iskrena zelja jeste da se priblizimo nekome.od tog trenutka pocinju da se sklapaju veze,muskarac i zena ulaze u igru,ali ono sto se desi pre toga-privlacnost koja ih je spojila-to je nesto sto je nemoguce objasniti.To je zelja u najcistijem obliku.
I dok je ta zelja jos u cistom obliku muskarac i zena se zaljubljuju u zivot,prozivljavaju svaki trenutak s;punom predanoscu i svescu,iscekajuci neprestanopravi cas za objavu posvecenja.
Osobe u tom stanju ne osecaju nikakvu zurbu,ne ubrzavaju dogadjaje nepromisljenim postupcima.Znaju da ce se dogoditi ono sto je neizbezno,da istina uvek pronadje nacin da se ispolji.A kad kucne cas,ne oklevaju,ne propustaju priliku,ne gube ni jedan carobni trenutak,jer postuju vrednost svake sekunde ."
Paulo Koeljo

I reče moja misao: Ko zna kolika Sunca gore od postanka svetlosti za ovaj krhki trenutak zemaljske svečanosti, kad ti prođeš kraj mene i prepoznam svoj lik u tvome oku kao odjek. Ne uči, nego izmišljaj to što je nezamislivo. Budućnost će dokazati da smo imali pravo.-Mika Antić

Nema u prirodi tako demonski nestrpljive strasti kao što je strast čoveka koji dršćući na ivici provalije sanja o vratolomnom skoku. Prepustiti se za trenutak nekom pokušaju razmišljanja, znači biti neminovno izgubljen; jer premišljanje nas samo tera na uzdržavanje i zato je to, kažem, baš ono što mi ne možemo. Ako se ne nadje prijateljska ruka da nas zaustavi, ili ako ne uspemo da se naglim naporom bacimo ničice na zemlju, okrenuvši ledja provaliji, mi ćemo skočiti u nju i poginuti.
Bukovski

Uticati na nekog znači predati mu sopstvenu dušu. On ne misli svoje prirodne misli, niti gori prirodnim strastima. Njegove vrline nisu stvarne za njega. Njegovi grehovi, ako grehovi postoje, pozajmljeni su. On postaje eho nečije tuđe muzike, glumac ulog koja nije napisana za njega. Cilj života je samorazvoj. Ostvariti savršeno sopstvenu prirodu – to je razlog našeg postojanja... Strah od društva, koje je osnov morala, strah od Boga, koji je tajna religije – to su dve stvari koje vladaju nama.
Vajld

Ako me pitaš gde su te šume, reći ću ti: u pepelu...
Ja želim samo jedno: da veruješ u taj pepeo.A to ćeš zaista moći ako shvatiš da vreme treba pobedjivati, što svešću, što pesmom, što zaboravom,ali nikada nadom, niti onim što je ve ostvareno........Dakle, vatrom koja je vrlo slična praznini... a ne senkom !!..

Miljković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back