Citati o Bogu

"Bog je u srcu svakog covjeka ostavio prostor koji ne moze biti ispunjen od nikakvog stvorenja nego jedino od Boga kroz Isusa Krista."
(Blaise Pascal 1623 - 1662)

''Povjerovao sam u doktrinu o Isusu i cijeli je moj zivot dozivio iznenadnu promjenu - zivot i smrt prestali su biti zli. Umjesto ocaja, okusio sam zadovoljstvo i srecu koju smrt ne moze oduzeti.''
(Lav Nikolajevič Tolstoj 1828 - 1910)

Elvis, when being called the King of Rock 'n' Roll, replied:
'There's only one King, that's Jesus Christ'.

Francis S. Collins, jedan od najpoznatijih svjetskih genetičara današnjice: ''Vjerujem u Boga, i nastojim genetikom čitati i razumijeti njegov jezik.''

O tri predmeta ne žuri da govoriš:
o Bogu - dok ne utvrdiš veru u Njega,
o tuđem grehu - dok se ne setiš svoga, i
o sutrašnjem danu - dok ne svane!

Vladika Nikolaj Velimirovic
e kad bi se ovog podvučenog još i pridržavao...
doduše nije se ni vladika pridržavao dok je govorio o jevrejima...izgleda da je lakše o nečemu mudrovati nego se tih istih mudrolija i pridržavati.

e kad bi se ovog podvučenog još i pridržavao...
doduše nije se ni vladika pridržavao dok je govorio o jevrejima...izgleda da je lakše o nečemu mudrovati nego se tih istih mudrolija i pridržavati.

Амин!
Него, можда се Љутко сетио својих гријеха, само нешто не жели да подели са нама :lol:

Brejdi Judal "Čudesna sudbina Edgara Minta", str 384: "Sudeći po onome što sam video i doživeo za svog kratkog dosadašnjeg života mogao sam da izvučem samo dva zaključka: ili je Bog pomahnitali ludak, ili je bio jednostavno zloban"

Citati poznatih ljudi o Bogu
''Nije nikakva slučajnost sto su upravo najveći umovi svih vremena ujedno bili i duboko religiozni.''
(Max Planck: 1858 - 1947, otac moderne fizike i dobitnik nobelove nagrade)

"Ako netko želi biti ateist, mora razloge za to tražiti izvan znanosti."
(Christian de Duve - Belgijski nobelovac i znanstvenik)

''Ako je ikada čovjek bio Bog ili Bog čovjek, Isus je bio oboje.''
(Lord Byron - 1788 - 1824)

Shakepseare je rekao prije smrti: "Predajem svoju dušu u ruke Boga, moga Stvoritelja, potpuno vjerujuci u Isusa Krista, svog Spasitelja."
(William Shakespeare 1564 -1616)

''Neki se ljudi igraju mitom, legendom, idealom Isusa Krista; oni koji to čine ne rade to na temelju povijesnih istraživanja!''
(Dr. F.F.Bruce)

''Postojanje Isusa Krista sigurno je kao i moje vlastito postojanje.''
(Phillip Schaff - povjesničar)

''Namjeravao je objaviti knjigu kojom bi pobio Kristovo bozanstvo i Njegovo uskrsnuce, ali je završio kao vatreni branitelj kršćanstva.''
(Lew Wallace - redatelj filma Ben Hur)

''Zato vas molim, nemojte reci kako je Isus bio samo dobar i moralan čovjek, i nemojte prihvatiti zaključak kako On nikad nije postojao i kako je bio samo mit. I molim vas, nemojte misliti da je samo neznalicama i neškolovanim ljudima potreban Krist. Mislim da zbog ljubavi prema istini to ne bi bilo pošteno.''
(Josh McDowel)

"Svim ljudima vjera u Boga usađena je u srce. Lažu oni koji kažu da ne vjeruju u Božje postojanje; jer noću i u samoći sumnjaju."
(Lucije Enej Seneka mlađi, 4. pr. Kr. - 65 po.Kr., rimski pjesnik, filozof i političar)
"Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije."
"U Boga ne vjeruju samo oni koji u njegovu nepostojanju nalaze interes."
(Francis Bacon, 1561-1626, engleski filozof, esejist i državnik, utemeljitelj metodologije znanosti)

''U Bibliji nema ničega što bi znanstveniku prouzrokovalo probleme sa Isusom Kristom.''
(Sir Ambrose Fleming, vodeći engleski znanstvenik svoga vremena)

"Jedini razlog zašto mnogi misle da je teško spoznati Božje postojanje i bit duše je to što svoj duh nikada ne odvajaju od osjetila i ne izdižu ga iznad tjelesnoga svijeta."
(René Descartes, 1596-1650, francuski filozof, matematičar i prirodoslovac)

"Gdje prestaje strah Božji, započinje oslobađanje strasti i vladavina mentaliteta koji će svijet potopiti u krvi."
(Gottfried Wilhelm Freiherr von Leibniz, 1646-1716, njemački filozof, matematičar, politički pisac i znanstvenik)

"Gdje da navodno slobodan duh nađe svoje dokaze, ako ne postoji više biće?"
(Immanuel Kant, 1724-1804, njemački filozof)

"Nevjernik vjeruje više nego što misli, vjernik manje no što se čini."
(Franz Grillparzer, 1791-1872, austrijski književnik)

"Religija počiva na bitnoj razlici između čovjeka i životinja - životinje nemaju religiju."
(Ludwig Feuerbach, 1804-1872, njemački filozof)

"Zamislivo mi je da čovjek, gledajući na zemlju, tvrdi kako nema Boga, ali ne razumijem kako bi mogao gledati u nebo i poricati Boga."
(Abraham Lincoln, 1809-1865, američki političar, predsjednik Sjedinjenih američkih država, zaslužan za ukidanje ropstva)

"Nevjera i praznovjerje, oboje su strah od vjere."
(Soren Kierkegaard, 1813-1855, danski filozof, teolog i književnik)

"Potpuni ateist stoji na predzadnjoj stepenici do najpotpune vjere."
"Savjest bez Boga je nešto grozno. Može zabludjeti u najgori razvrat."
''Zapad misli mudro voditi svijet, ali ukoliko odbacuju Isusa natopiti će ga krvlju''
"Još nisam sreo neznabošca. Susretao sam samo nespokojn."
''Bog je stvorio svijet na najbolji mogući način''
(Fjodor Mihajlovič Dostojevski, 1821-1881, ruski pjesnik)

"Nikada više nećeš moliti, nikada se više odmoriti u beskrajnom povjerenju. Uskraćuješ si pravo da staneš pred krajnju mudrost, dobrotu, najvišu silu. Nemaš stalnoga čuvara i prijatelja za tvojih sedam samotnosti. Čovječe odricanja, želiš li se odreći svega toga? Tko će ti dati snage za to? Nitko još za to nije imao snage.
(Friedrich Nietzsche, 1844-1900, njemački filozof i klasični filolog)

"Tko poriče Boga, sličan je onomu koji poriče sunce; nema smisla, ono i dalje sja."
(Julius Langbehn, 1851-1907, njemački pisac, kritičar kulture)

"Moderna fizika neminovno nas vodi k Bogu, a ne od njega. Nijedan utemeljitelj ateizma nije bio prirodoznanstvenik. Svi su oni bili osrednji filozofi."
(Sir Arthur Stanley Eddington, 1882-1946, engleski astronom)

''Koja god iznenađenja budućnost može donjeti, jedno je sigurno: Isus nikada neće biti nadmašen.''
(Ernest Renan, francuski mislilac i ateist)

"Nema Boga, sve je jači glas masa. Time, međutim, i čovjek postaje bezvrijedan, ubijan u proizvoljnom broju, jer je ništa."
(Karl Jaspers, 1883-1969, njemački filozof egzistencijalizma i pisac, nagrada za mir njemačkog knjižarstva 1958.)

"Religija je obveza. Ateizam je krajnje upitna nevezanost."
(Ludwig Marcuse, 1894-1971, njemački književni kritičar, filozof i novinar)

"Bog će preboljeti to što ateisti poriču njegovo postojanje."
(John Boynton Priestley, 1894-1984, englischer Schriftsteller)

"Bez vjere čovjek postaje sterilan, bez nade i ustrašen do krajnje dubine svoga bića."
(Erich Fromm, 1900-1980, američki psihoanalitičar i kritičar društva)

"Ateizam je okrutan i mučan pothvat. Vjerujem da sam ga izveo do kraja."
(Jean-Paul Sartre, 1905-1980, francuski književnik i filozof)

Johann Wolfgang von Goethe nazvao je Isusa 'bozanstvenim... Svetim Covjekom', napisavši i:''Ako se Bozanstvo ikada prikazalo na Zemlji, bilo je to u osobi Isusa Krista.''

"Čovjek bez religije je poput putnika bez cilja, ispitivača bez odgovora, borca bez pobjede i umirućega bez novoga života."
(Dom Helder Pessôa Câmara, 1909- , brazilski katolički teolog, nadbiskup, koji se zalagao za veću socijalnu pravdu)

"Sve veća bezbožnost suodgovorna je za današnje globalne krize!"
(Vaclav Havel, 1936-, češki književnik i političar, disident i prvi predsjednik Republike Češke)

"Mlad čovjek koji želi ostati pravi ateist, ne može biti dovoljno oprezan pri izboru onoga što čita. Zamke se nalaze posvuda."
(C.S. Lewis 1898. - 1963.)
"U tvorevini ja kao da rukama dodirujem Boga"
(Johannes Keppler 1571 - 1630)

"Ako umujete dosta ozbiljno, prirodne nauke ce vas prisiliti da priznate Boga"
(Sir William Thomson-Kelvin, 1824-1907)

''Covjek je kao trska, ali trska koja misli. Nije potrebno da se cijeli svmeir naoruza da ga unisti. Dovoljna je mala kap otrova. Ali kad bi se cijeli svemir usporedio sa covjekom, ipak je covjek veci. Jer svemir ne zna nista o svojoj moci, a covek je svijestan svoje slabosti.''
"Bog je u srcu svakog covjeka ostavio prostor koji ne moze biti ispunjen od nikakvog stvorenja nego jedino od Boga kroz Isusa Krista."

"Mnogo sam se bavio izucavanjem prirode - zato vjerujem vjerom Bretonskog seljaka, a da sam više izučavao prirodu, vjerovao bi kao Bretonska seljanka." (Breton: poznata francuska i do današnjih dana najreligioznija pokrajina)
''Ja se molim dok radim u svom laboratoriju''
(Louis Pastuer 1822 - 1895)

''Povjerovao sam u doktrinu o Isusu i cijeli je moj zivot dozivio iznenadnu promjenu - zivot i smrt prestali su biti zli. Umjesto ocaja, okusio sam zadovoljstvo i srecu koju smrt ne moze oduzeti.''
(Lav Nikolajevič Tolstoj 1828 - 1910)

"Kroz kakvo ako ne slomljeno srce je mogao moj gospodin Isus Krist ući u moj život"
(Oscar Wilde 1854 - 1900)

''Isus je uzalud umro ako nismo naučili da u našim životima mora vladati vječni zakon ljubavi.''
(Mahatma Gandhi)

''Ja znam ljude, a Isus Krist nije bio samo čovjek.''
(Napoleon Bonaparte)

Elvis, when being called the King of Rock 'n' Roll, replied:
'There's only one King, that's Jesus Christ'.

Francis S. Collins, jedan od najpoznatijih svjetskih genetičara današnjice: ''Vjerujem u Boga, i nastojim genetikom čitati i razumijeti njegov jezik.''

Karl Barth, jedan od vodećih intelektualaca prošlog stoljeća, poznat kao 'veliki švicarski mislilac', na pitanje koja mu je najdublja misao što ju je ikad izrekao, odgovorio je:''Isus me voli. To znam.'

Svim ljudima vjera u Boga usađena je u srce. Lažu oni koji kažu da ne vjeruju u Božje postojanje; jer noću i u samoći sumnjaju."
(Lucije Enej Seneka mlađi, 4. pr. Kr. - 65 po.Kr., rimski pjesnik, filozof i političar)

"Nevjernik vjeruje više nego što misli, vjernik manje no što se čini."
(Franz Grillparzer, 1791-1872, austrijski književnik)
Religija je obveza. Ateizam je krajnje upitna nevezanost."
(Ludwig Marcuse, 1894-1971, njemački književni kritičar, filozof i novinar

Ateizam je okrutan i mučan pothvat. Vjerujem da sam ga izveo do kraja."
(Jean-Paul Sartre, 1905-1980, francuski književnik i filozof)

Bog će preboljeti to što ateisti poriču njegovo postojanje."
(John Boynton Priestley, 1894-1984, englischer Schriftsteller)

Mlad čovjek koji želi ostati pravi ateist, ne može biti dovoljno oprezan pri izboru onoga što čita. Zamke se nalaze posvuda."
(C.S. Lewis 1898. - 1963.)

Bog je u srcu svakog covjeka ostavio prostor koji ne moze biti ispunjen od nikakvog stvorenja nego jedino od Boga kroz Isusa Krista."

God is a comedian playing to an audience too afraid to laugh.
~ Voltaire

He was a wise man who originated the idea of God.
~ Euripides

Shake off all the fears of servile prejudices, under which weak minds are servilely crouched. Fix reason firmly in her seat, and call on her tribunal for every fact, every opinion. Question with boldness even the existence of a God; because, if there be one, he must more approve of the homage of reason than that of blindfolded fear.
~ Thomas Jefferson

God made everything out of nothing, but the nothingness shows through.
~ Paul Valery

All your Western theologies, the whole mythology of them, are based on the concept of God as a senile delinquent.
~ Tennessee Williams

You have to believe in gods to see them.
~ Hopi Indian saying

Lepo od tebe sto si postavila sve ovo da ljudi mogu procitati.

P.S zamolio bi vas koji ne mislite tako da svoja misljenja ostavite za sebe ili bar van ovakvih tema,a Moderatore bi zamolio da obrisu sve neprikladne postove,greota da se ovakva tema kvari,nije uredu da se tako lepe misli tako velikih ljudi prljaju necim beznacajnim.

"There once was a time when all people believed in God and the Church ruled. This time was called the Dark Ages."
Richard Lederer

"Ne verujem u Boga zato sto ne verujem ni u Majku Gusku."
Clarence Darrow

"Zar vam ne smeta sto vise koristitie logiku dok birate auto, nego sto je koristite dok birate boga?"

"Ako Bog postoji, nadam se da ima dobar izgovor."
Woody Alen

"Ako Bog ima plan za tebe, zasto gledas levo i desno kada prelazis ulicu?"

I na kraju:
"Hvala Bogu sto sam ateista" :)

- Too stupid for science?Try religion.(Nepoznati autor)

- Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
Beckett

- Hriscani, vi vjerujete u knjigu u kojoj su životinje koje govore, čarobnjaci, vještice, demoni, štapovi koji se pretvaraju u zmije, gorući grmovi, hrana koja pada s neba, ljudi koji hodaju po vodi i sve vrste čarobnih, apsurdnih i primitivnih priča, i kažete nam da smo mi oni kojima treba pomoć? –
Mark Tven

- I love Jesus.He’s born, I get presents. He dies, I get chocolate.
Nepoznat autor

- Organized religion is a sham and a crutch for weak-minded people who need strength in numbers. It tells people to go out and stick their noses in other people's business."

Jesse Ventura

- Stephen Roberts: I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.

- Stephen Roberts: Jа тврдим да смо сви атеисти. Ја само верујем у једног бога мање од ваc. Када схватите зашто сте одбацили све друге могуће богове, ви ћете разумети зашто сам ja одбациo вашeг.

- "Why should I allow that same God to tell me how to raise my kids, who had to drown His own?" -
Robert G. Ingersoll

- Ipak, istorijska je slucajnost sto se u nasem drustvu smatra normalnim verovanje da Tvorac svemira cuje nase misli, ali je zato znak mentalnog oboljenja verovanje da Bog komunicira s vama tako sto uredi da kisne kapi udaraju u prozor vase spavace sobe u ritmu Morzeove azbuke. Tako, iako religiozni ljudi nisu ludi (u nacelu), po svojim sustinskim verovanjima oni to svakako jesu.

Citati religioznih ljudi ispunjeni su Ljubavlju, dok su citati onih, koji osporavaju Božije postojanje, ispunjeni mržnjom, tj. primetan je nedostatak Ljubavi, koja i jeste Bog.
To da je Bog = ljubav je najobičnija floskula... ljubav ne šalje medvede da pobiju četeres' dvoje dece... tako nešto može da uradi samo bezumni tiranin.

Back