Citati koji opisuju naša osećanja

Петогодишње, шестогодишње дете зна понекад о Богу или о добру или злу такве невероватне ствари и тако неочекивано дубоке да човек и нехотице закључи да је том детету природа подарила некаква другачија средства стицања знања која су нама не само непозната већ која бисмо, на основу педагогије, морали одбацити.
Достојевски

''А кад се будеш оженио, да добро држиш узде. Њих треба добро притегнути! Жена кад воли човека, воли да је у чврстој руци. Жена код човека воли карактер.'' (Ламберт Аркадију)

МЛАДИЋ, Достојевски

:cool:

''А кад се будеш оженио, да добро држиш узде. Њих треба добро притегнути! Жена кад воли човека, воли да је у чврстој руци. Жена код човека воли карактер.'' (Ламберт Аркадију)

МЛАДИЋ, Достојевски

:cool:

Kad citas nekog pisca, za kog svi tvrde da nesto vredi, a u stvari ne vredi, uvek pomisli na sebe. Da li si toliko glup da ne mozes da verujes svojim ocima?

Sabrana dela, III tom, Vrela Cica

Kada je bio dete, Tomas Stoun je pitao malija - baštovana - odakle dolaze mali dečaci. Mali, tamnoputi čovek mutnog pogleda i oštrog zadaha od araka koji je pio prethodne večeri, reče: "Donosi vas večernja plima, naravno! Ja sam te našao. Bio si sočan i ružičast, s jednim duginim perajem i bez krljušti. Kažu da takvih riba ima samo na Cejlonu, ali ipak si bio tu. Umalo sam te pojeo, ali nisam bio gladan. Odsekao sam ti peraje baš ovim srpom i odneo te tvojoj majci."

Kapija suza, Ejbraham Vergeze

Ova žena je ćudljiva, vječiti april, vesela je pa tmurna, pričljiva pa malorjeka,
svakog jutra ustaje i na lijevu i na desnu nogu pa je ne određuje dan već trenutak,
slučajno je ovdje, kivna kad se sjeti da je mogla biti na drugom mjestu, razdragana
kad pomisli da će biti. Obična je samo kad zaboravi.

Meša

Back