Citati koji opisuju naša osećanja

Ovde se nalazi hrpa spisa, koja je kao duša iščupana iz mene, koja se rastala od mene, koja se u prah pretvorila, u crnilo, papiri u jednu crvenu gumenu vrpcu u kojem su spisi zavezani, možda čvršće i sigurnije nego što su moje telo, moja koža, moje kosti, svi moji živci, svi moji mišići držali moju nekadašnju dušu.

" Kad duša zamire", Lajoš Zilahi

"[...] Ružan sam, nespretan, neuredan [...] društveno neobrazovan [...] i stidljiv kao dete. [...] Ono što znam, to sam napabirčio sam, na mahove, nepovezano, bez razumevanja, i to veoma malo. [...] neodlučan sam, nepostojan, glupo sujetan i žustar, kao svi ljudi slabe volje. Nisam hrabar. [...] i tako sam lenj da mi je nerad postao gotovo nesavladiva navika. Pametan sam, ali moja pamet još ni na čemu nije bila temeljno proverena. [...] Pošten sam, to jest volim dobro, stvorio sam naviku da ga volim; kada se udaljujem od njega, nezadovoljan sam sobom i vraćam mu se sa zadovoljstvom [...] zato sam gord u sebi, a stidljiv i plašljiv u društvu."

^^^ Ko bi rekao da smo Tolstojevski i ja [kada se izbace izbačena ponavljanja] braća rođena!

Не просеравај се. Пиши србски да те цео свет разуме. :rtfm:
Imas neprijatelje? Super. To znaci da si ustao za nesto(borio se za nesto), nekada u zivotu. Vinston Cercil

Sledeci put idi na Google translate pa prevedi sebi sam ako ne razumes.

Power is like being a lady... if you have to tell people you are, you aren't.
Margaret Thatcher

Poslednja izmena:
وقد تم هذا الغباء!
:mrgreen:
Du bist dumm :mrgreen:
hör damit auf

- - - - - - - - - -

Васко Попа: ОДЛАЗАК
Нисам више ту
С места се нисам померио
Али ту више нисам

Нека уђу
Нека прегледају нека претраже

Воденица у сенци ребара
Зрелу празнину меље
Опушци јевтиних снова
У пепељари се диме
Нисам више ту

Привезан чамац њише се
На црвеним таласима
Пар недозрелих речи
У облачном грлу виси
Нисам више ту

С места се нисам померио
Али сам већ далеко
Тешко да ће ме стићи

“Quand je ne dis rien, c’est très bon signe : ça veut dire que je suis intimidé. Quand je suis intimidé, c’est très bon signe : ça veut dire que je suis troublé. Quand je suis troublé, c’est très bon signe : ça veut dire que je tombe amoureux. Et quand je tombe amoureux, c’est très mauvais signe.”

"99 francs", Frédéric Beigbeder

“Quand je ne dis rien, c’est très bon signe : ça veut dire que je suis intimidé. Quand je suis intimidé, c’est très bon signe : ça veut dire que je suis troublé. Quand je suis troublé, c’est très bon signe : ça veut dire que je tombe amoureux. Et quand je tombe amoureux, c’est très mauvais signe.”

"99 francs", Frédéric Beigbeder
When I say nothing, it's a good sign: it means that I'm intimidated. When I intimidated, that's a good sign: it means that I am confused. When I am disturbed, it is a good sign: it means that I fall in love. And when I fall in love, it's very bad sign
to je prevod na google translateu

Poslednja izmena:
Имей цель для всей жизни, цель для известного времени, цель для года, для месяца, для недели, для дня и для часа, и для минуты, жертвуя низшие цели высшим.
Лев Николаевич Толстой
;)

tumblr_lumge1aEss1r3yqioo1_500.jpg

Страсти о чијем се пореклу обмањујемо,
најјаче господаре нама.
(„Слика Доријана Греја“)

"Živimo u vremenu brzine. Krećemo se, mislimo, menjamo sve brže. Danas je više nego u bilo koje doba potrebno manje vremena da nešto pronađemo, primenimo, na to se naviknemo, a onda, jednako naprasno, sve to zaboravimo i odbacimo. Da se pomirimo sa zemljom koja nije centar vasione, trebalo nam je hiljade godina, da shvatimo kako je možemo uništiti – nekoliko decenija, a da je uništimo – svega nekoliko minuta..

." Sabrana pisma iz tuđine,Borislav Pekić

"Šta jedna osoba daje drugoj? Ona daje od sebe, od najskupocenijeg što ima, ona daje od svog života. To ne znači nužno da ona žrtvuje svoj život za drugu osobu – već da joj daje od onoga što u njoj živi; ona joj daje od svoje radosti, svog interesovanja, razumevanja, znanja, humora, od svoje tuge – sve izraze i manifestacije onoga što u njoj živi. Aktivni karakter ljubavi ogleda se u činjenici da ona uvek sadrži određene osnovne elemente, zajedničke svim oblicima ljubavi. To su: briga, odgovornost, poštovanje i znanje. Ljubav je aktivna zainteresovanost za život i rast onoga što volimo. Čovek voli ono oko čega se trudi i trudi se oko onoga što voli."- Erih From

“Svi znaju da vole, jer su se rodili s tim darom. Neki to rade prirodno dobro, ali većina treba da ponovi gradivo, da se ponovo seti kako se voli, i svi – bez izuzetka – imaju potrebu da gore u vatri svojih proživljenih emocija, da ožive neke radosti i boli, uspone i padove, sve dok ne postignu onu nit vodilju koja stoji iza svakog novog susreta; da, tamo postoji jedna nit.”

Paulo Koeljo

Back