Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Veliki Getsbi, F. Skot Ficdžerald
“…i na trenutak sam pomislio da je volim. Ali ja sam spor i pun unutrašnjih pravila koja koče moje želje, i znala sam da prvo moram da se izvučem iz te zavrzlame.”
"Vrlina je u sredini"
ili tačnije: "vrlina je stečena dobrovoljna dispozicija, koja se sastoji od srednjeg roka između dva loša kraja, jednog po višku, a drugog po defaultu"
Zli zavladaju a dobri im se pokore, nevaljali i maloumni progovore a čestiti i mudri umuknu, pravoverni izgube nadu i pravac u životu.(Pripovetka - Svadba - u zbirci Nemirna godina. - Ivo Andrić )
Ako baš ne možeš od svog života da učiniš ono što hoćeš, pokušaj bar da postigneš ono što možeš:
Ne unižavaj ga prečestim druženjem sa svetom,silnim izlascima i razgovorima.
Ne unižavaj ga razbacivanjem,čestim razvlačenjem i izlaganjem svakodnevnoj gluposti veza i susreta da ne postane dosadan kao da je tuđ.
"Sve su Drine ovog svijeta krive; nikada se one neće moći sve ni potpuno ispraviti; nikada ne smijemo prestati da ih ispravljamo." Ivo Andrić,(Znakovi pored puta)
Ljubav je bezrezervno davanje, začinjeno razumevanjem, poverenjem i podrškom. Lepota ćutanja s onim koga voliš. Uzbuđenje spajanja. Koračanje ka istom cilju. Ljubav je kad u dubokoj starosti ona istinski pomisli i kaže: „Kako si ti meni lep”, a ti istinski poveruješ u to... i umreš od sreće, zaljubljen kao neki dečačić
Zaboraviti u bilo kom trenutku rđave crte čovekovog karaktera isto je što i bacati teško zarađen novac.
Moramo se čuvati glupe prisnosti i glupog prijateljstva.
Šopenhauer