Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Deca nisu tražila da budu rođena. T o smo mi želeli, zato ne treba ništa od njih da zahtevamo. Treba da im pomognemo da prežive u ovom svetu. Deci je potrebno dati krila i korene. Krila~da visoko lete, a korene~da uvek imaju gde da se vrate."
D. Radović

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: Koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: Ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: Ostani skroman, ti si samo stvorenje."
Meša Selimović

„Ako neko ljubav prema svojoj zemlji, partiji, pokretu, ideji, stavi načelno iznad istine o njoj, ma kakva da je,
to nije pravi patriotizam, to nije pravi borac jedne ideje. To je moralna kukavica u potrazi za alibijem.”

Borislav Pekić

• Podržavam
Reactions: Tea
„A ako nešto kažete sa dovoljno žara, i ako bogovi nemaju pametnija posla, vaseljena ponekad ume da se sklupča oko vaših reči. Reči su odvajkada imale snagu da promene svet. Pazite šta želite. Nikada ne znate ko vas može čuti. Ili šta, kad smo već kod toga. Jer nešto možda lunja kroz univerzume i nekoliko reči koje pogrešna osoba izgovori u pravom trenutku može zazvučati veoma primamljivo.“

Teri Pračet

„Nemoguće je pobeći utisku da ljudi najčešće koriste pogrešne vrednosne standarde,
oni teže moći, uspehu i bogatstvu i dive im se kod drugih ljudi, a potcenjuju prave životne vrednosti.“

Sigmund Frojd

• Voli
Reactions: Tea
Sve dok sudimo sebe putem ljudskih poređenja, ima mnogo mesta za samozadovoljstvo, a samozadovoljstvo ubija veru, jer vera se rađa iz osećanja potrebe. Ali kada uporedimo sebe sa Isusom Hristom, i kroz Njega, s Bogom, bivamo poniženi do praha, i tada se rađa vera, jer ne ostaje ništa drugo do da se uzdamo u Božju milost.

Vilijam Berkli

14725757_792558710897598_635945486239611102_n.jpg

„Ne voli čovek jednog pisca samo zato što ga zabavlja, ili ga pred dileme stavlja,
nego što ponekad slučajnošću otvara put njegovim sopstvenim idejama.
Pomaže mu da se izrazi, sam sebe razume, aktivira mentalno.
To može biti i suprotstavljanjem i prihvatanjem.
U svakom slučaju, posredi je nemušti dijalog.
Čitanje mojih knjiga zamišljam kao razgovor sa mnom, ne kao puko slušanje.“

Borislav Pekić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back