Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smognuti hrabrosti i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reći da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, dok naš sustanar ili supružnik spava, oplakivati, u potaji , svoj kukavičluk." Paulo Koeljo

Kad ne volim - ćutim. Kad sam ravnodušna opet ćutim. Nikom ništa. Lako. Ali kad (za)volim, moj Bože, kad zavolim onda volim i glasno i nečujno, rukama, srcem i stomakom, usrdno, jako i polako, da traje bar koliko trajem i ja, a možda i malo duže, jer mi smo tu kratko, a ljubav je, znaju to dobro oni koji vole - večna.
Brankica Damjanović
unnamed.jpg

"Sad mi je jasno da sam se već dugo kretao prema Tebi i Ti prema meni. Premda ni jedno od nas nije bilo svesno postojanja drugoga pre nego smo se upoznali. Za sve vreme u našoj je nesvesnosti radosno lutala neka slepa izvesnost koja je garantovala da ćemo se sresti. Poput dveju usamljenih ptica što svoj put preko golemih prerija pronalaze pomoću nebeskih znakova, tako smo se i mi sav svoj život kretali jedno prema drugom."

R.J.Walker-Mostovi okruga Madison

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back