Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
83024813_2150869045049215_6933695808529235968_n.jpg

I dalje tumaram ne znajući šta da radim sam sa sobom, a onda mi na pamet padne da se ošišam. (Samo se uredni ili očajni ljudi redovno šišaju. Kako ne pripadam prvoj kategoriji, odlučujem se na taj korak, baš kao da će s pramenjem moje kose spasti i ovaj nepodnošljivi teret s moje duše, kao da će neka nebitna promjena na mojoj glavi učiniti neku bitnu promjenu u mojoj glavi.)

Dario Dzamonja

"Zar lukavstvo može zamijeniti znanje?
Iskusan čovjek bi upitao: zar znanje može zamijeniti lukavstvo?
Lukavstvo je nepošteno. Nije uvijek ni nepošteno, zato sto je neophodno. Neko to zove mudrošću.
Šta bi ti savjetovao čovjeku kome želiš dobro?
Da se svojim mišljenjem ne izdvaja medju ljudima s' kojima živi, zato što će se onemogućiti prije nego išta učini.
Drugi moj savjet čovjeku kome želim dobro bio bi: ne govori uvijek ono što misliš."

Meša Selimović - "Tvrđava"

'Često se vrtimo kao vjetrokaz i ne možemo da odredimo svoj položaj, izbezumljeni nesigurnošću. Vrtimo se između očajanja i želje za smirenjem i ne znamo šta je naše. Zaustaviti se u jednoj tački, okrenuti se prema jednoj strani, to je ono što treba, a što je teško učiniti. Ma kakva odluka, osim one koja će uznemiravati našu savjest, bolja je od izgubljenosti kojom nas daruje nerješenost.''

Meša Selimović - "Derviš i smrt"

Ne znam s kim se vi družite, ali ja već više meseci, kako sednem za neki sto, čujem kukanje.
Žale se ljudi na dinar, na cene, na penzije, na situaciju ovde ili tamo, na mlade, na stare... I kukaju...
Sve mi je dosadnije zato, da se viđam i da se srećem. Pa mi je lepše da se zatvorim u svoju sobu... da prelistam neku poštenu knjigu i da još malo verujem, đavo ga odneo, da na svetu ima i lepih stvari...
A ima ih. Verujte.
-Mika Antić-

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back