Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Sad mi je jasno da sam se već dugo kretao prema Tebi i Ti prema meni. Premda ni jedno od nas nije bilo svesno postojanja drugoga pre nego smo se upoznali. Za sve vreme u našoj je nesvesnosti radosno lutala neka slepa izvesnost koja je garantovala da ćemo se sresti. Poput dveju usamljenih ptica što svoj put preko golemih prerija pronalaze pomoću nebeskih znakova, tako smo se i mi sav svoj život kretali jedno prema drugom."

R.J.Walker-Mostovi okruga Madison

Ako ikada zavolite, čuvajte dobro svoju tajnu. Nemojte je odati dok dobro ne proverite kome ćete otvoriti svoje srce. Da biste unapred sačuvali tu ljubav koja još ne postoji, naučite se da budete nepoverljivi prema svetu.

Ukoliko je ljubav iskrenija i strasnija, utoliko više treba da bude skrivena, tajna. Ne treba da odamo našu tajnu nikome.

Onore de Balzak

Ne govorim ti baš u zadnje vrijeme
da te volim
i ne gasim ti svijetlo u očima prije spavanja
ne govorim ti nešto nježno
i ne grlim ti dušu
ali... ovo
ti moram reći:
previše je gorkog i ljudi su grubi
pa,ako i ne govorim
još uvijek te ono najljepše
u meni
voli i ljubi...

Željko Krznarić

Ako nađeš Veneru, Jupitera i Merkura da su zapadni, spori ili retrogradni, prosudi da će te godine biti dosta kiše i vlage. Ako nađeš Marsa na nekom od uglova, posebno na MC-u i ako je u vazdušnom znaku, i ako je pomešan sa Merkurom, to označava grmljavine, sevanje, štetne jake kiše koje iznenada dođu i potom se povuku.

Omar iz Tiberije

izreka2.gif

“Znao je da će nakon poljubca te devojke, odbiti da poljubi bilo koju drugu i da će se taj poljubac urezati večno u njegovu svest. Zato je zastao, samo na trenutak je udahnuo malo duže pre nego je spojio usne sa njenim. A onda ju je poljubio. Kada su njegove usne dotakle njene nalik latici nežna ustašca, spoj je bio kompletan i on joj se predao.”

F. Skot Fitcdžerald

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back