Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
12115901_971798119556422_3152860794621306977_n.jpg

"Научила сам то још у најранијим годинама - брзо сама схватила да сам за своју срећу сама одговорна. Зато је мој савет: не прихватајте ствари толико озбиљно, опустите се! Није да су моје двадесете биле страшне, али мислим да бих била срећнија да сам могла удахнути дубоко и успорити у неким тренуцима. Нисам знала како да будем добра према себи. Била сам стално некако уплашена. Волела бих да сам као млада умела више да уживам."

(Шарлиз Терон)

"Важно је да човек научи да испољава своје емоције, да научи да каже "не", а не да стално чинимо другима. Када то урадимо онда треба да се усмеримо на квалитетнији живот у коме треба да исправимо кичму и да живимо у складу са собом."

(Георгиј Назаров)

''Reči možeš prosipati pred svima. Neko će ih usvojiti, neko zaboraviti, neko promeniti, neko prečuti.
Tisine..
Ne razumeju svi tišinu na isti način.
Ne čitaju svi uzdah istim jezikom.
Ne osete svi zagrljaj istim dodirom.
I ne treba....''

"Права благодет вегетaријанске исхране јесте да свесно водимо рачуна шта и када једемо. Ја се залажем за здраво веганство и вегетаријанство. Нисам за то да смисао живота буде непрекидно спремање хране. Није смисао да што дуже живимо, а да наши вршњаци поумиру. Смисао је да људи генерално живе дуже и да буду здрави."

(Георгиј Назаров)

Poslednja izmena:
"Смета ми што је влада почела да одређује ко може да воли и шта је добра љубав. Сматрам да сви имају право на њу. Мени брак није био важан. Неко би могао рећи да је то зато што сам дошла из проблематичне породице, али ја знам много људи који су деца разведених родитеља а имају лепе бракове. Мени није важна сама церемонија, али разумем зашто некоме јесте. Моји пријатељи су се недавно венчали и ја сам прошла кроз то искуство заједно с њима. Видела сам истинско задовољство на њиховим лицима. Зато право на брак и љубав треба да имају сви. Љубав је божанствена ствар, она је дар и питам се ко смо ми да судимо."

(Шарлиз Терон)

"I kad bismo umeli tumaciti izraz ljudskog lica, stvarni a skriveni smisao covekovih reci i pokreta, otkrili bismo dosta cudesno lepih i neverovatno strasnih stvari o kojima nasa mudrost i ne sluti, o kojima nikad ne govorimo i ne pisemo. I znali bismo vise, bar nesto vise, nego sto znamo o coveku i njegovim putevima i bespucima..."
Ivo Andric

Čovjek je istodobno opterećen i blagoslovljen
velikom odgovornošću slobodne volje - slobodom izbora.
Naša je budućnost u velikoj mjeri određena našim današnjim izborima.
Na okolnosti ne možemo uvijek utjecati,
ali možemo izabrati i izabiremo
svoj odgovor na ono što se dogodi.
Preuzevši svoje pravo izbora,
stječemo hrabrost nesputano živjeti u ovom svijetu.

Dan Millman: Zakoni duha

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back