Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ga uvek nosim sa sobom :)
11036266_672739592838472_2468838920634641144_n.jpg

I onda, kada najzad ščepate to za čim ste jurili celog života, opet niste srećni!
Vaša prošlost, vaše detinjstvo, vaša draga provincija, na kraju karajeva, vući će vas
i privlačiti iz dana u dan sve neodoljivije, pa ćete ostatak života protratiti na to da
pronalazite preživele, proslavljate godišnjice mature, ili da , kao duhovi, obilazite
solitere i samousluge tražeći mesto na kojem je nekada stajala vaša kuća.

Nemoguće je pomilovati vreme...

Momo Kapor

To je ljubav. Pokušat ću da se sakrijem ili pobjegnem.Rastu zidovi njene tamnice, kao u strašnom snu.
Lijepa maska se promijenila, ali, kao i uvijek, jednistvena je. Čemu moji talismani: bavljenje književnošću,
nepouzdana erudicija, učenje riječi koje je koristio oštri sjever da opjeva svoja mora i svoje mačeve, vedrina
prijateljstva, galerije Biblioteke, obične stvari, navike, mlada ljubav moje majke, ratničke sjeni predaka,
bezvremena noć, ukus sna? Biti sa tobom ili ne biti sa tobom je mjera moga vremena.

Borhes

Znači da ne postoji srednji put, onaj pravi, koji vodi napred, u stalnost, u mir i dostojanstvo, nego da se svi krećemo u krugu,
uvek istim putem, koji vara, a samo se smenjuju ljudi i naraštaji koji putuju, stalno varani... Samo se putuje.
A smisao i dostojanstvo puta postoje samo utoliko ukoliko umemo da ih nađemo sami u sebi. Ni puta ni cilja. Samo se putuje.
Putuje se i troši i zamara.

Andrić

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back