Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Budi kao ruža.
Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ćeš razmišljati o nedostacima drugih.
Ako te neko povredi, pređi preko toga.
I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga saseče.
* Meša Selimović
- Ko ste Vi?
- Ne znam. Mislim da je to za svakoga od nas upravo ono što je najteže da znamo.
Mnogo lakše rasuđujemo o drugima. Međutim, o sebi znamo vrlo malo.
Nemoguće nam je da u potpunosti analiziramo unutrašnje tkanje čoveka.
"Svi mi smo nalik knjigama. Većina vidi jedino našu naslovnu stranu.
Manjina pročita samo uvod, dok će mnogi verovati kritikama.Malo ko će znati naš sadržaj."
Jednom davno postojalo je jednostavno razumijevanje da pjevanje u zoru i pjevanje u sumrak znači izliječiti svijet kroz radost. Ptice još uvijek pamte ono što smo mi zaboravili.
Terry Tempest Williams
"U mozgu postoji posebno područje koje bismo mogli nazvati pjesničkim sjećanjem koje bilježi sve ono što nas fascinira ili pokreće, odnosno što čini naš život lijepim. "
(Neodrživa lakoća postojanja, Milan Kundera)
Kada ste zaljubljeni, sposobni ste da naučite sve i da znate stvari o kojima se nikada niste usudili ni da pomislite, jer ljubav je ključ razumijevanja svih misterija.
~Paulo Coelho