Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu mene lomili jaki, nego oni na koje sam bio slab.
E-F1y-Ew-XMAcc-AQj.jpg

“Mene nitko ne može dotući, osim sjekirom, ali Ada
(Adа Mandić-Beier, njegova kćerka koja je iznenada preminula u Briselu u 36-oj godini života.)
me je dotukla. To je činjenica izvan moje kontrole. Ostao sam bez svih iluzija. Škorpionski sam žilav i mogao bih se oduprijeti svim kapitalizmima i postkomunizmima, pisao bih i čačkalicom na vlastitoj koži i objavljivao u kafiću. Ali tragedija s Adom me dotukla. Ja sam pisac u izumiranju, odumirem kao žanr. No svi mi kad tad postanemo suvišni”
✍️
😢

- Igor Mandić (Šibenik, 20. studenog 1939.), književni kritičar, esejist, kolumnist, polemičar..)
------------------------------------
"Igore, po peru brate, i sam sam tako ranjen, da znate... Nemam tog vremena koje će te neprebolive rane da zaceli, ali lakše bude kada se tuga, isto kao i radost, sa nekim podeli ..."
😢
~ KĐK

IGOR MANDIĆ.jpg

''Kažu da je proljeće najljepše.
A meni je najljepša bila njena kosa.
Rekao sam joj da ima proljetnu kosu.
Da takva kosa miriše na zvijezde.
Na mladost koja se negdje sakrila i ne ide se joj nikuda od nas.
Da miriše na vjetar koji se upleo u njenu kosu i da vjetar mirise njene kose raznosi svijetom.
Kažu da je jesen tužna.
A meni je najtužnije bilo kad se odjek njenih koraka gubio niz ulicu
u kojoj su mirisali kesteni pomiješani sa kapima kiše.''

ŽELJKO KRZNARIĆ

Срећа припада онима који су сами себи довољни. Зато што су сви спољни извори среће и уживања по својој природи крајње несигурни, непријатни, кварљиви и подложни случају.
Артхур Сцхопенхауер

"Biti prijatelj znači tolerisati nečije mane, a poštovati, slaviti i hvaliti njegove ljudske vrline. Prijatelj, bar onaj pravi, istiniti i dobronamerni, je isto što i naša savest - tu je da te na nešto podseti, opomene ili uteši, prigrli i usreći onda kada te vreme, ljudi, il` pakosne žene rane, kada ti iz oka suza kane i kada imaš one najtužnije, najbolnije i najružnije dane...Prijatelj je onaj ko uvek oprašta, sve što bi ružno i tužno brzo zaboravlja i, naravski, sve da, kad-god njegovom prijatelju to zatreba, a za uzvrat ništa ne (od)uzima..."
✍️
🤫
~ KĐK

PRIJATELJSTVO.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back