Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljubiti znači želeti bližnjemu sve ono što verujemo da je dobro, i to zbog ljubavi prema njemu, a ne zbog sebeljublja.

Nesreća otkriva one koji nisu pravi prijatelji.

Cilj mudrog čoveka nije da obezbedi zadovoljstvo, nego da izbegne bol.

(Aristotel)

42663181_339766039916941_4195638285313162671_n.jpg

“Sasvim sigurno je došlo vrijeme da naš identitet kao ljudi za nas postane najvažniji: da naše zajedničko “biti čovjek” prepoznamo kao naš prvi identitet; da smo prije svega ljudi koji su rođeni u ovom današnjem svijetu da bi bili voljeni i da bi voljeli – mi smo povezani jedni sa drugima i potrebni smo jedni drugima.”

Mairead Corrigan

Cela nauka o tome kako biti srećan je cenjenje i voljenje toga što imamo, umesto toga što nemamo.

Samo su dva tipa ljudi na ovom svetu - dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.

(Vudi Alen)

У једном тренутку у животу сам имао све - милионе долара, виле, аутомобиле, лепу одећу, лепе жене и било коју другу материјалну ствар коју можете замислити. Сада се борим да имам свој мир.

(Ричард Прајор)

Говор би требао бити попут женске сукње: довољно дугачак да би покрио тему, а довољно кратак да би било занимљиво.

Песимиста види тешкоћу у свакој прилици, док оптимиста види прилику у свакој тешкоћи.

(Винстон Черчил)

Не мислим о себи као о сиромашној девојци из гета која је успела. Видим себе као некога ко је од малих ногу узео свој живот у руке и успео.

Не живите тако да угађате другима, будите себи на првом месту.

(Опра Винфри)

Здрав човек не мучи друге. Они који су мучени по принципу се претварају у мучитеље.

Ништа по човека није горе него да буде потпуно схваћен.

Ако човек не разуме другу особу, он ће тежити да је сматра будалом.

(Карл Густав Јунг)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back