Da li volite da citate knjige?

Ja sam procitao knjigu Stubovi Zemlje
k1i68v4r47_stubovi_zemlje_delfi_knjizare.jpg

Volim da čitam... Ali ono što je problem, dok pročitam jednu rečenicu, odma se bacim na razmišljanje kako bi je ja sročila, pa lupam glavu po (barem) 5 minuta sa po jednom rečenicom. I onda se smorim.
A tek kad pomislim na Andrića...
On krene od kulina bana a ja onda u mojoj glavi svaku rečenicu pokušavam da malo jednostavnije prikažem, zaboli me mozak.

get_slika_varijacija.php

da i ovu bih toplo preporucila"Ovo nije knjiga fokusirana na samu fabulu, prati tok misli Palome koji ona zapisuje kao svoje pripreme za samoubitstvo i razmišljanja same Rene. Ovo je knjiga koja pokazuje da nije važno kako se rodiš, nego šta sanjaš i kako živiš. "

Ma, ja sma specifična, i zaista nekako drugačija, ja uporedo čitam najmanje tri knjige, jer nije svaki dan za beletristiku, nekada mi više paše "psihologija", nekada struče knjige. Sve zavisi, kada sma za šta aspoložena. Pošto me vrlo interesuje duša kao duša, nisam isprazan mozak i neko površna, volim suštinu stvari, ono nesvesno u nama da istražujem, fascinirana sam knjigom, Skot Pek - a , "Put kojim se redje ide" . Naprosto, u nekim teškim danima, kada nisam mogla ustati, knjige su mi davale snagu. Besomučno sam čitala, i jako mnogo. I pre toga, ali tada pogotovo. U njima sma tražila utehu, i neprestano tražila odgovore na neka neodgovorena pitanja. Knjige su mi u toj samoći, bedi, patnji i nemoći bile pravi "drug". Naučih mnogo, a za rodjendane volim to i da dobijam...knjige. ♥

Back