Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vlada, hoces da predložiš neku od ove, ili neka druga, ili da sastavljm listu?
Neću te :malav:

OK, evo moj predlog:

Braća Strugacki (Arkadij i Boris) - Hotel kod poginulog alpiniste

Roman ovih ruskih autora je kombinacija naučne fantastike i detektivskog žanra. Po knjizi je snimljen sovjetski film '78, to je jedan od prvih filmova koje sam gledao i kojih se uopšte sećam, zato mi palo na pamet z:) Nisam pročitao, ima da se nađe pdf na srpskom.

Mislim da knjiga ima oko 150-ak strana, a pdf verzija 80.

Dobro, jel stvarno me svi zaboravljaju? :ljutka:

Pošto s predlozima nije završeno možemo samo da nagađamo

Kad ih već pominješ, mogao si ih tagovati o istom trošku pa ako su zaboravili da se uključe
Joj, ljudovi, sorry, kako sam pocela da radim, pa domaci, pa spremanje casa, pa nastavne listice... Ostala mi Zena do pola :malav:

A Zagonetku sam skroz zaboravila. :(

Dacu predlog malo kasnije, da vidim sta me sve ceka za citanje. :zkez:

Evo, od mene Lezanje na kaucu - Irvin D. Jalom.

Od autora bestselera Kad je Niče plakao stiže nam provokativno istraživanje neobičnog odnosa koje tri terapeuta ostvaruju sa svojim pacijentima. Sejmor je terapeut stare škole koji probija granice seksualne prikladnosti sa jednom svojom klijentkinjom. Maršala, koji i sam pati od opsesivno-kompulsivnog ponašanja, muči uloga koju novac igra u njegovim odnosima sa pacijentima. Najzad, tu je Ernest Laš. Vođen iskrenom željom da pomogne i verom u psihoanalizu, izmislio je nov i radikalan pristup terapiji – totalno otvoren i iskren odnos sa pacijentom koji preti da dovede do razarajućih posledica.
Ogoljujući mnogobrojne laži koje se kod psihoanalitičara izgovaraju na kauču i van njega, knjiga Ležanje na kauču čitaocima obezbeđuje provokativan, maltene neumesan pogled na ono o čemu terapeuti možda zaista razmišljaju tokom seansi. Opčinjavajuća, privlačna i nepopustljivo inteligentna priča, na kraju će duboko dirnuti čitaoce raspletom iznenađujuće humanosti, prožetog iskupljujućom verom.

Evo, od mene Lezanje na kaucu - Irvin D. Jalom.

Od autora bestselera Kad je Niče plakao stiže nam provokativno istraživanje neobičnog odnosa koje tri terapeuta ostvaruju sa svojim pacijentima. Sejmor je terapeut stare škole koji probija granice seksualne prikladnosti sa jednom svojom klijentkinjom. Maršala, koji i sam pati od opsesivno-kompulsivnog ponašanja, muči uloga koju novac igra u njegovim odnosima sa pacijentima. Najzad, tu je Ernest Laš. Vođen iskrenom željom da pomogne i verom u psihoanalizu, izmislio je nov i radikalan pristup terapiji – totalno otvoren i iskren odnos sa pacijentom koji preti da dovede do razarajućih posledica.
Ogoljujući mnogobrojne laži koje se kod psihoanalitičara izgovaraju na kauču i van njega, knjiga Ležanje na kauču čitaocima obezbeđuje provokativan, maltene neumesan pogled na ono o čemu terapeuti možda zaista razmišljaju tokom seansi. Opčinjavajuća, privlačna i nepopustljivo inteligentna priča, na kraju će duboko dirnuti čitaoce raspletom iznenađujuće humanosti, prožetog iskupljujućom verom.
To je bezveze .Slušajte mene

Back