Ja verujem da postoje mesta kao raj, pakao i cistiliste!!!
Raj je verovatno neko beskrajno mesto zemlja gde su svi besmrtni i tamo zive svi oni koji su zavrsili karieru na zemlji, oni koji su primljeni, koji su zasluzili ali isto tako verujem da cak i tamo ako nesto zaseres mozes biti prognan bas kao i adam i eva jer kad su oni izbaceni nista nije cudno da ne mogu i drugi da budu izbaceni!!!
Oni koji su izbaceni idu u to cistiliste tamo da se bore i da se dokazu koliko su vredni i koliko zasluzuju da se vrate u raj a ako ne zasluze onda odlaze u pakao!!!
A neki verovatno odma idu u to cistiliste?
U pakao idu svi oni koji nisu uspeli da se izvuku iz cistiliste i oni koji su bas za zivota zabrljali i zajebali i verovatno je pakao podeljen na sektore kao u Danteovoj bozanskoj komediji!!!
Moje je neko verovanje da mozes i iz samog pakla da se izbavis izadjes i odes u cistiliste, pa da se tamo boris za raj...
Tako ja zamisljam zagrobni zivot vecnost............
Ja verujem da je dusa smestena u mozgu to je ta neka tacka koja pokrece mozak a posle mozga sve ostalo!!!Masina je samo materija koja ne funkcionise bez coveka!
Tako je dusa povezana sa telom i posto je ovo neki materijalni svet kakvim ga mi zovemo gde valdaju odredjeni zakoni ako nas neko izreseta puskom, pogodi u srce, tintaru dusa nailzi verovatno na prekide gde vise ne mozes plako da pomeris ruku, nogu telo, i onda se ona polako odvaja od tela sve dok telo ne bude skroz bez funkcije i tek onda posto vise ne moze da se poveze sa telom ona odlazi na drugi svet gde ne vladaju ti materijalni zakoni i tada postajemo besmrtni, verovatno dobijamo neko novo telo onakvo kakvo je dusa zapamtila dok smo bili u tom materijalnom svetu, verovatno ona tad dobije onu pravu formu naseg izgleda i onda Bog odredi da li mozemo i da li smo tokom zivota zasluzili da odemo u raj pakao ili cistiliste!!!Zivot je u neku ruku valjda samo nase stvaranje i test da li zaslusujemo taj neki raj pakao ili cistiliste i dok zivimo mi se borimo, mucimo se u ovom materijalnom svetu da sto lakse prodjemo kroz njega, formiramo kroz njega svoju licnost, vrednost cinimo zla i dobra dela pa posle toga sve kad se izracuna onaj odozgo vidi sta ce s nama i gde ce da nas smesti jer nece svako da vrslja rajskom bastom!!!
Eto to je neko moje razmisljanje i nadam se da ce tako i da bude!!!!!
A djavo ko djavo je bio ljubomoran na ljude zato sto je bog ljude najvise voleo vise od andjela jer su ljemu ljudi bili najdrazi i on se zato pobunio protiv boga jer nije mogao to da podnese i zato je i naveo coveka na prvi greh!A on je bio prvi andjeo i zbog toga je bog isterao i stvorio mu pakao gde je i sada njegov takozvani zatvor za sca vremena!Zatvoren je tamo zajedno sa svojim andjelima koji su ga podrzali i pruzali otpor kad su culi da ce bog da ga istera i to je bio taj rat koji djavo nije mogo da dobije nikako vec samo pruzio mali otpor bogu i ostalim poslusnim andjelima!Naravno bog je kaznio i coveka sto je pao u greh i njega je isterao iz raja ovde da se tokom svog stvaranja covek muci, zasluzi raj tokom zivota ili ne!Ako ne priznamo boga i cinimo grehe tokom zivota bez iskrenog pokajanja i nas ce tamo da baci u pakao gde se djavo izivljava sa svojim andjelima na duse koje su pale i zgresile koje je on odvukao tamo!
Tako je pricao moj profesor iz veronauke!A takodje je rekao da je vecina otisla tokom tog rata u pakao sa sotonom a i da je i dobar broj tokom bezanja pobeglo krisom sa adamom i evom na zemlju jer oni drugi andjeli navodno nisu mogli da proteraju svu bracu pa iz sazaljenja su ih pustili da pobegnu na zemlju!
A oni naravno opet su bili za svog tamnog gospodara preko koga sad komuniciraju direktno sa njim kao sto bog iz raja cuje svoje andjele tako i satana cuje ove svoje demone na zemlji!I rekao je da demon moze da udje i da se materijalizuje u coveka ali vrl vrlo tesko, da mora da nadje bas odgovarajucu zrtvu i uz to da dobije pristanak od zrtve sto je veoma tesko ali ne i neizvodljivo!Ono sto vidjamo ono zaposedanje i exocizam o su sve jeftini i neuspeli pokusaji da demon dobije telo!A kad demon nekako u tome uspe zrtva odlazi naravno u pakao!Tako sam ja cuo od profesora a bio sam 4 gd na veronauku u srednjoj i bas smo sve ucili kod njega od praznika do ovakvih stvari!
U al sam se raspisao malo sam skrenuo s teme ali eto neka necu da brisem posle tolkog kucanja